Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Májustól fizetős lesz a Révai parkolóház is Győrben

Május 2-től fizetőssé válik a Révai parkolóház is a Nádor aluljáró közelében - hirdeti hivatalos papír a parkolóház bejáratánál.

Májustól hétfőtől péntekig nappal 8 és 18 óra között óránként 50 forintba, míg este 18 óra és reggel 6 óra között 30 forintba kerül majd parkolás.

Hétvégén péntek 18 órától hétfő 8 óráig pedig óránként 30 forintot kell majd óránként az autósoknak fizetniük, ha a Révai parkolóházban akarják hagyni az autójukat.

Az új tarifák.
Az új tarifák.


A város első önkormányzati parkolóháza, a Jókai tavaly november végétől lett fizetős.

A két parkolóház tarifái között azonban jelentős különbség, hogy a Révaiban még mindig sokkal jutányosabb áron lehet az autót biztonságban hagyni.

Eddig egyébként az 14 órányi parkolás volt ingyenes a Révaiban.

A még pár napig érvényes tarifák.
A még pár napig érvényes tarifák.


A Révai parkolóház.
A Révai parkolóház.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Lókupec 2011. május 02. 17:12
  „Bakker eddig se használtam. Mire felmegyek, helyet, keresek, lesétálok, meg letekerem a kocsiról az antennát h ne zúzzam be...”
 • 38. todoer 2011. május 02. 10:11
  „37. Beresforder

  Állítólag a buszpályaudvarnál azért nem csinálnak semmit a parkolónak csúfolt területtel mert nem a város tulajdona .Vajon miért nem képesek bevezetni a mobiltelefonos parkolást ? ( több városban jól működik ) Talán azért mert akkor nem lehetne büntetni a lejárt parkolócéduláért ? A fél órán belül lejárt parkolójegy pótdíja is 5200 ft lett a múlt évi 2000 ft helyett ,biztos kell a pénz az Audi flottára .Egyébként ki fogja kapni ezeket az autókat ? És ugye a Somogyi alpolgármester úr a maszek dolgait ( magánrendelés , kórházi munkája ) a saját autójával intézi ?”
 • 37. Beresforder 2011. április 30. 17:37
  „Szerintem a fizetős parkolókat kiterjesztik Révfalu egyes részeire is, sőt az egyetem lemezparkolója mellett már ott van az óra is csak még nincs beüzemelve. Nem ússza meg a buszpályaudvar környéke sem.
  Egyébként azt nem értem, hogy a mi adónkból kiépített parkolókat miért nem használhatjuk ingyenesen, amikor 0 Ft fenntartással üzemelnek, mivel egész évben nem csinálnak vele semmit, csak az útról rátolják a havat.”
 • 36. Stive 2011. április 30. 12:25
  „Ez az ár még jó szerintem,jobb mint a 300ft/h parkolás az utcán,a baj csak az hogy több ilyen árú parkolási lehetőségre volna szükség,és a környéken lakók parkolását biztosítani,védeni kell,mert ez így helyes!”
 • 35. AntiFricc 2011. április 30. 10:27
  „Úgy rémlik, hogy annak idején azért lettek ingyenesek a parkolóházak, hogy az autósok ne az utcán álljanak meg. Most akkor mégis az utcán parkoljunk? A Révai parkolóház mellett lakók most jó nagyot szívnak, az épületeik mellett 0 parkoló lesz üres.
  Addig nem lesz itt változás, míg a belvárosiaknak 4-5 ezerért ÉVES bérleteket osztogatnak. Tessék megnézni, hány ilyen bérletes autó parkoló egész nap a belvárosban... 4-5 ezerért a hülyének is megéri, mikor az átlagember 10 órányi parkolás alatt kicsengeti ezt az összeget parkolójegy vásárlásával.
  Amúgy a közterületi parkolásért valamit szolgáltatni is kellene. Miért kell a semmiért 300 Ft-okat fizetni óránként? Mit tesz a GYŐR-SZOL? Őrzi esetleg? Nem. Hát akkor?”
 • 34. OldSpice 2011. április 30. 08:57
  „#32
  gratulálok:D ez a szinted. semmirekellő társadalom szégyene”
 • 33. vet 2011. április 29. 23:24
  „Sajnos a 80 ezer ft-os fizetésből nekem is sok. Ja és tavaly a fizetésem is több volt. De hát sok jót tettek idén velünk csórókkal. Jövőre meg talán mehetünk a híd alá is.
  De ők talán sose tudják meg milyen az amikor valaki hónap végén még azt sem tudja mit eszik, mert nincs pénze.
  Pedig becsületesen dolgozok nem keveset és ebből a pénzből még csak szórakozásra sem futja.
  Mégegyszer köszönjük!”
 • 32. Révfalui-szúnyog 2011. április 29. 23:01
  „Senki se fogja használni, legfeljebb hugyozásra, akár a többit. Ma is felautóztam a Jókai ház felső szintjére, kipisáltam magam (leverettem egy BMW-t) majd kijöttem. Mivel az egész akció öt percen belül zajlott, fizetnem se kellett. Ezzel szemben egy nyilvános vécét nem lehet megúszni százas alatt....”
 • 31. davesmail 2011. április 29. 22:04
  „30. Ajánlok egy pécsi kirándulást, azon belül is a Kossuth térre. Gyönyörűen felújított, csendes, nyugodt tér, alatta WiPark garázs, ha megmutatod, amiket írtál gratulálok.”
 • 30. ZéZé 2011. április 29. 21:40
  „A barokk belvárosba nem is hiányzik más mint a mélygarázs. Gratulálok akinek ez eszébe jutott. Fent meg szagolnád a kipugók szagát ? Meg hallgatnád az elszívó ventillátorok zaját? Nem hiszem.
  A parkolóház fizetését a cégek is megoldhatnák az alkalmazottjaik javára. Bár gondolom nem sokan tennének ilyent.”
 • 29. peet2 2011. április 29. 21:28
  „Elárulom , juniustól a Baross Hidon hidpénzt fognak szedni,hogy legyen miből tiszteségesen felujitani!!!!
  Mily szolgáltatást kinál a város az adófizető polgárainak térités nélkül? l Akkor nem csodálkozni kell hanem
  "nem igénybe venni a szolgáltatásokat és talán az elmaradt bevételek után el kezdenek gondolkodi " Illetékesek" miért is van igy?”
 • 28. umberto 2011. április 29. 21:19
  „15.
  Valóban, jobb helyeken megépítik a belváros alatti parkolókat - még a rettentő elmaradott, félig kihalt, volt NDK-s Bernburgban is. Az ottani megoldás lényegében annak felelt meg, mintha Győrben a belvárosi terek alá - Virágpiac, Bécsi Kapu tér, Széchenyi tér, Dunakapu tér ALÁ mélygarázst építenének.
  Vagy építsenek a Szent István út ALÁ.

  Épületek alá nyilván nehezebb, ezért is írtam ezeket a közterületeket.

  Azt pedig eleve naivitás volt elhinni akármelyik politikusnak is, hogy a sok pénzből megépített, és állandó fenntartási költséggel járó parkolóházak majd örökre ingyenesek lesznek. Persze, Pityu...”
 • 27. öszödiböszme 2011. április 29. 21:16
  „Peti85!
  Én ott állok meg nap mint nap. S mivel ott dolgozom nekem az 50 ft/óra is sok. Másrészt a borkai jó fityesz módjára nem ezt ígérte. Harmadszor. A közélet a mi pénzünkből egy retkes fityesz lap, amit más kép is lehet hasznosítani.”
 • 26. davesmail 2011. április 29. 19:41
  „Nekem nincs bajom az Audikkal, inkább az eszetlenséggel meg a pofátlansággal. Amit írtam a 15-ös hozzászólásban+ igenis kihasználatlan, nagy ritkán én is parkolok a Jókaiban meg a Révaiban.
  Jókai: Míg ingyenes volt tele volt, mióta fizetős rengeteg hely szabad, elég a kijelzőt megnézni bármelyik nap.
  Révai: Nagyon kiesik, míg ingyenes sokan bevállalták, míg dolgoznak itt állnak, de sok embernek 2-3 ezer Ft is számít és így Nádorvárosban vagy más ingyenes helyen fognak megállni, pl Árkád.
  A legfőbb baj, hogy ha fizetős is egy parkolóház, akkor építsék már jó helyre, ahonann nem kell 10 percet gyalogolni mert az oda-vissza már 20 és ez mindenkinek számít aki munka mellett ügyintéz, vásárol, stb..”
 • 25. Dwatson 2011. április 29. 18:18
  „Nem sokára a rakparton sem lehet majd ingyen parkolni,az átépítés után út lesz a helyén,külömben is ki menne be akkor a mélygarázsba,ami szintén fizetős lesz? Luxusautókat is kell valamiből bérelni!”
 • 24. Peti85 2011. április 29. 16:29
  „23. krisztian75 2011.04.29. 15:47

  A múlt hétvégi vagy az az előtti Közélet magazinban, bent volt már. (amit elvileg a postaládába dobnak, ha dobnak) De lehet a nyomtatott Kisalföldben is bent volt, bár azt nem tudom biztosra. De amúgy igen, illene valami cetlit tenni a szélvédőkre (ha ez tényleg nem volt) vagy megfelelő hirdetményben kifüggeszteni.”
 • 23. krisztian75 2011. április 29. 15:47
  „Tisztelt Illetékesek! K...a jó lett volna, ha ezt nem 1,5 munkanappal a bevezetés előtt "közlik", már amennyire tájékoztatásnak lehet azt nevezni, hogy a szélvédőre tesznek egy cetlit. Nem hiszem, hogy szerdán találták ki, hogy fizetős lesz. Ha igen, akkor 1 hetet azért illett volna adni az embereknek. Ma reggel még sem az autómatán, sem a díjtáblán nem volt tájékoztató, csak eldugva a sorompó oszlopán. Nagyot fog koppanni, aki nem értesül ebben a 2-3 napban a változásról és hétfőn menetrend szerint megy parkolni, csak majd nem tud kijönni.”
 • 22. krisztian75 2011. április 29. 15:40
  „Újabb infók bérleteseknek: 2.000 Ft kauciót kell fizetni a kártyára. Ha nem akarod majd már használni, neked kell visszamondani. Amíg nem mondod vissza hivatalosan, addig fizetned KELL!”
 • 21. zag 2011. április 29. 15:34
  „Ingyen ebéd nincs!A független zsótti előtti időszakban ezektől az emberektől nem hallottam ilyet.Én pl a Jókaiban már az elejétől kezdve beállok,mert olcsóbb,mint kint.Akkor nem tudtam használni,mikor ingyen volt.De azért egy picit sok:Lezártok egy egész parkolót magatoknak,béreltek audikat magatoknak,mind a mi pénzünkből,majd fizetőssé tesztek egy parkolót nekünk!!!Hát tényleg ki a jó f...om vagytok ti,b.meg?”
 • 20. OldSpice 2011. április 29. 15:27
  „#15-16
  mutassatok már egy statisztikát vagy egy hivatalos papírt, hogy kihasználatlan lenne a fizetős parkolóház. nem többet, csak egyet! ugyanis akármikor megyek arra mindig megy be valaki. és ne mondjátok, hogy nézzem meg hány szabad hely van. egy havi statisztikát vagy valamit ami igazolja amit itt összehordotok, addig nem hiszek nektek :D”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei szemmel: hogyan készültek a királyi esküvőre?

A Londonban élő magyarok sem maradhatnak ki Vilmos herceg és Kate Middleton mai esküvőjéből, amelyet… Tovább olvasom