Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Májusig még marad a fagy - a pályán

Műjég májusig: áprilisban lehet még siklani – segített a Kisalföld is.

A győri műjégpálya, ahol évente negyven-ötvenezer ember fordul meg, a meleg időjárás ellenére is nyitva marad áprilisban. Lapunk, a Kisalföld is besegített egy kicsit. A tavaszi hónapot május elsején korcsolyás nagy bulihétvégével zárják majd Győr-Kiskúton.

A Győri Jégsportért Alapítvány és helyi vállalkozók sikere, hogy a győri műjég felett már van tető. A nyitás óta eltelt két évben azonban bebizonyosodott, ez kevés. A műjégpálya a tulajdonos, vagyis a város közreműködése nélkül nem tud egy modern, európai intézménnyé válni. Nincs megfelelő fűtésrendszer, a vécék, vizesblokkok nagyon elhanyagolt állapotban vannak. Persze a diákok és a felnőttek ennek ellenére nagyon kedvelik a jégsportot. Évente közel tizennyolcezer óvodás és iskolás húzott eddig ingyenesen korcsolyacipőt Győrött. Kétszáz gyerek a sportág korosztályos legjobbjai közé tartozik!

– A felnőttek körében is kedvelt a jég – tudtuk meg dr. Jakab Tamástól, az üzemeltető alapítvány elnökétől. Hangjában büszkeség és aggódás is hallható.

– Mindent megpróbáltunk, hogy ingyenes maradjon a szervezett oktatás az óvodásoknak és iskolásoknak, de sajnos nem bírjuk. Egyre többen jönnének, a költségek viszont egyre magasabbak – tette hozzá dr. Jakab Tamás.

Sokáig úgy volt, hogy a hűtést, a jégkészítést már áprilisra nem is tudják felvállalni, bezár az oly nagyon kedvelt műjégpálya. A Kisalföld kiadó azonban segítséget nyújtott. Május elsején lapunk támogatásával meglepetéspartit tartanak a jégen.

Ez a rendezvény lehet az, amelynek hasznából az áprilisi pluszköltségeket kigazdálkodhatja a győri műjégpálya.

– Még mindig azt gondoljuk, nem érdeme szerint foglalkoznak Győrött a jégsporttal és a műjégpályával. Ezért több olyan eseményt is szervezünk, amely különleges helyszínével, különleges időpontjával is felhívja a figyelmet erre – mondta dr. Jakab Tamás.

Az áprilisi nyitva tartás a közönségnek az iskolai szünetben és hétvégén mindennap 15–17-ig és 18–20-ig. Csoportoknak bejelentkezés: 96/338-546.

Fábián György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt, keresik

A Győri Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat Czuppon László 68 éves győri lakos eltűnése ügyében, aki március 18-án lakásáról ismeretlen helyre távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen. A férfi 168 centi magas, zömök testalkatú, őszesbarna hajú, eltűnésekor fekete színű dzsekit, szürke nadrágot és barna cipőt viselt. Tovább olvasom