Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Májusig biztosan törnek a tojások Bőny-Szőlőhegyen

A Bőny-szőlőhegyi bekötőút rendbetételét májusban vagy júniusban végzik el legkorábban az útépítők.

A kisalfold.hu február végén videós riportban tudósított arról, hogy hiába aszfaltoztak tavaly év végén Bőny-Szőlőhegyen, 600 méteren még kátyúsabbá vált az útszakasz.

A bőnyi "útkarbantartás" egyértelmű vesztese hazánk egyik legjelentősebb tojásfeldolgozó üzeme, a Farm Tojás Kft.: a tojásokat szállító kamionok ugyanis itt zötykölődnek nap mint nap.

A kisalfold.hu megkérdezte az ominózus útszakaszt kezelő Magyar Közút szóvivőjét arról, hogy a hosszúra nyúlt tél végeztével mikor kezdődhet a felújítás?

"A Bőny-szőlőhegyi bekötőút jelenlegi burkolatfelületére az időjárás függvényében májusban vagy júniusban tudjuk elkészíteni a kátyúzás után tervezett felületi bevonatot, ami bitumen-emulzió ragasztóanyag és arra zúzalék kiszórását jelenti" - kezdte Pécsi Norbert Sándor.

"Ez a bevonat meggátolja a bevonatkészítést megelőző burkolatjavítások bomlását és a víz beszivárgását, ezzel lassítja a burkolat tönkremenetelének ütemét és a felület egyenletes megjelenését eredményezi.

Új aszfaltszőnyeg készítésére nincs anyagi lehetőségünk. A kigödrösödött hidegaszfalt-réteget azonban már március elején eltávolítottuk" - zárta szavait a Magyar Közút Zrt. szóvivője.


Tojástörő kátyúk Bőnyön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fatolvajok Győrszentivánon: 36 köbméter fát loptak el - videó

Csaknem 2 és fél millió forint kárt okoztak fatolvajok az idei télen a Kisalföldi Erdőgazdaságnak. Tovább olvasom