Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Május végére kész a Fehérvári út

Győr - Némi késéssel kezdődött ugyan, de várhatóan így is befejeződik a tervezett határidőre, május végére a Fehérvári út átépítése. Ősszel remélhetően a Mészáros utcai csomópontra is sor kerülhet. A lakók türelmesen viselik az átépítés megpróbáltatásait.
Átépítik Győrött (ahogy már többször írtunk róla) a Fehérvári útnak a Kacagány és a Mészáros Lőrinc utca közti szakaszát. A régi szegélyek helyett újak készülnek, a Körkemence utcánál jelzőlámpás csomópont készül, a gyalogosok, kerékpárosok áthaladásának segítésére középsziget lesz, déli irányból jövet balra kanyarodó sávot építenek a Körkemence utca felé, a Körkemence utcában pedig különválasztják a jobbra, illetve balra kanyarodó forgalmat.

Az építés alatt megnehezedett ugyan az ott lakók élete, hiszen nehézkes lett a közlekedés, a forgalom az eddig csendes kis utcákba is beterelődött. Ezt a pár hétig tartó kellemetlenséget azonban türelemmel viselik, mondta el lapunknak Balla Jenő, a Jancsifaluért Egyesület elnöke. Hiszen évekig küzdöttek, többször útlezárásos demonstrációval is azért, hogy átépüljön a Fehérvári útnak ez a szakasza. Remélik, mihamarabb elkészül ennek folytatásaként a Mészáros Lőrinc utcai csomópontnál a körforgalom is.

Bár a munkálatok során adódtak váratlan akadályok, az építés a tervezett ütemben halad. Fotó: Bertleff András
Bár a munkálatok során adódtak váratlan akadályok, az építés a tervezett ütemben halad. Fotó: Bertleff András

Ugyancsak a jancsifaluiak nevében Hornyán Sándor azt kérdezi: vajon az úttal együtt a járdák is elkészülnek-e? Mert most megáll a csapadékvíz, nincs elvezetése.

A Magyar Közút Kht.-tól és a kivitelező Vegyépszertől is megnyugtató információkat kaptunk. Bár a munkálatok különböző, előre nem látható okok miatt némiképp késve kezdődtek, s menet közben is adódtak váratlan akadályok, az építés a tervezett ütemben halad, s most úgy tűnik, az eredetileg tervezett határidőre, vagyis május végére befejeződhet. Az átépítésből természetesen a járdák sem maradnak ki. (Esőben most valóban megáll a víz, ez az építés köztes állapotának „köszönhető"). Amint elkészül az út, szükség szerint magasítják a járdákat és megoldják a vízelvezetést.

A lakók évekig küzdöttek – többször demonstrációval is – azért, hogy átépüljön a Fehérvári útnak ez a szakasza.
A Mészáros Lőrinc utcai körforgalmú csomópont nem a Magyar Közút programjának része, ám úgy tudjuk, készülnek az új tervek. (Áttervezésre két új áruház építése miatt volt szükség.) Az szinte biztos, hogy a nyáron ez a munka már nem indul be, de a remények szerint szeptemberben-októberben elkezdődhet.

Olvasóink írták

 • 3. adk 2008. június 03. 19:44
  „Aha látom marhán kész van!”
 • 2. Goldmund 2008. május 17. 21:37
  „Őszintén érdekelne, hogy amíg ez a felújítás tart, miért a Budai utcára terelték Széchenyi híd felől Veszprém és Székesfehérvár felé menő forgalmat. A Nádor aluljáró felé rövidebb lenne, de ha már mindenáron az Ipar út felé akarják irányítani, a Spar előtt a Mártírok útjára is lehetett volna.
  Persze, ahogy ismerem az illetékeseket, ismét a legrosszabb megoldást keresték és találták meg. Nem vagyok paranoiás, de néha nehéz elhinnem, hogy ez nem szándékos szívatás, csak ennyire hülyék szegények.”
 • 1. HF 2008. május 17. 15:04
  „Örülök a cikkben közölteknek,de remélem nem úgy készül el mint az Ifjúságkrt.-i járda.
  Milyen is a járda :Kifelyezetten szép, igen szép,de esőben használhatatlan (meg áll rajta a víz,még szerencse, hogy fel lehet menni a kő keritésre),ilyen szépet így elrontani ehhez már szaktudás kell.
  Tovább, ha a gyalogosátkelőnél nem építenek lassítókat,akkor nem
  jobb, hanem rosszabb és veszélyesebb lesz a gyalogosoknak mivel
  ez az útszükítés kifejezett gyorsforgalmi sávokat alakított ki.
  Tessék kipróbálni gyalogosan:átkelést,esőben,utána a járdát! Remélem még az,az építkezés sem fejeződött be. Üdv HF.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előny a gyakorlat és a megbízhatóság

Győr-Moson-Sopron - Országos összehasonlításban a megye második helyen áll a foglalkoztatottak… Tovább olvasom