Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Máig hat Szent László öröksége

"Szent László öröksége utat mutat a ma élő magyaroknak is. Ráirányítja figyelmünket, hogy vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt társadalmunk megújulásáért" - mondta Somogyi Tivadar alpolgármester Győrben.

"Az odaadó, áldozatkész munka legyen a követendő, ne az értéktelenség, a pongyolaság" – tette hozzá ünnepi beszédében a győri bazilikában tartott Szent László-napi díszközgyűlésen dr. Somogyi Tivadar alpolgármester hétfő délután.

A közgyűlésen a város rangos elismerésének számító Szent László Érmet is átadták. A díjat dr. Csizmadia László főiskolai tanár, egyetemi oktató, Hefter László üvegművész-restaurátor és Ittzés János nyugalmazott evangélikus püspök részére ítélte oda a város képviselő-testülete.


Videó: Horváth Tibor.


Az ünnepség a Szent László-dombormű megkoszorúzásával, majd pedig püspöki szentmisével és a körmenettel folytatódott. Zárásként ünnepi hangversenyt hallgathattak meg a résztvevők.

A püspöki szentmise után körmenettel folytatódott a Szent Lászlóra emlékező ünnepség. Fotó: Bertleff András
A püspöki szentmise után körmenettel folytatódott a Szent Lászlóra emlékező ünnepség. Fotó: Bertleff AndrásA díszközgyűlésen a város rangos díjának számító Szent László Érem díj egyikét dr. Csizmadia László főiskolai tanár, egyetemi oktató kapta a felsőfokú idegenforgalmi képzés megteremtésében vállalt úttörő szerepe, valamint Győr idegenforgalmának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül.

Vidó: Horváth Tibor (olvasó-tudósító)


A kitüntetett többek között a Pro Turismo-díj és a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjének a birtokosa.

A közgyűlés a győri kulturális közéletben vállalt kiemelkedő szerepe, valamint több évtizedes, magas színvonalú üvegművészeti és restaurátori munkája elismeréseként Szent László Érem díjat adományozott Hefter László üvegművész, restaurátornak. A kitüntetett számos győri és megyei díjban részesült korábban.

A harmadik Szent László-díjat Ittzés János evangélikus püspöknek adományozta Győr közgyűlése a kiemelkedő egyházszervező tevékenysége, valamint a közösséget szolgáló, példaértékű munkássága elismeréseként. Munkássága elismeréseként 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.

A kitüntetettek: Hefter László (b), Ittzés János és dr. Csizmadia László. Fotó: Bertleff András
A kitüntetettek: Hefter László (b), Ittzés János és dr. Csizmadia László. Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 29. 13:52
    „A sötét középkor inkvizícióját nem hozzák vissza? Vajon hány embert ölt meg saját kezűleg ez a "szent lovag király?"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaltak a benzinkártyával? A gyanú szerint 20 milliós kárt okoztak az Audinak

A vádirat szerint T. Ferenc és 11 társa közel egy éven keresztül, több millió forinttal rövidítette… Tovább olvasom