Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Magyarország "táncfővárosa" lett Győr

hétfőn megkezdődött az egy hétig tartó, immáron tizedik alkalommal a kisalföldi megyeszékhelyen megrendezett Magyar Táncfesztivál.

A Győri Nemzeti Színházban tartott nyitógálával hétfőn megkezdődött az egy hétig tartó, immáron tizedik alkalommal a kisalföldi megyeszékhelyen megrendezett Magyar Táncfesztivál.

Kiss János, a fennállásának harmincötödik évfordulóját az idén ünneplő Győri Balett igazgatója az eseményen arról beszélt: a rendezvény révén Magyarország "táncfővárosa" lett erre a hétre Győr.

Borkai Zsolt polgármester azt emelte ki: e műfaj nem csupán fantasztikus művészi teljesítményt, de hatalmas sporttudást is felvonultat, a minden évben egyre színvonalasabb rendezvény pedig méltán a tánc ünnepe.

A városvezető egyben köszönetét fejezte ki a kormányzatnak, amely évek óta anyagi támogatásban részesíti az eseménysorozatot.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt emelte ki, "a táncnak köze van a sporthoz, a kapcsolódási pontok megvannak"; az itt működő pedagógiai programmal Magyarország tánckultúráját gyarapítják a győriek. A

z eseményen Győr város ezüst emlékérmét heten vehették át a fesztivál megteremtéséért, színvonalának folyamatos emeléséért, illetve ismertté tételéért a nemzetközi színtéren: Kiss János, a Győri Balett vezetője, fesztiváligazgató, Dózsa Imre balettmester, Fodor Antal balettművész, Török Jolán táncművész, Sally Barbier kritikus, Novák Ferenc "Tata" koreográfus, rendező és Roboz Ágnes karaktertánctanár.

A fesztiválról szólva Kiss János korábban elmondta: a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán tartandó nyitó gála után kétfelé ágazik a program és új helyszínen, a Széchenyi téren is várják az érdeklődőket. Az eseménysorozat zárónapján a fesztivál egyik társszervezője, a Győri Filharmonikus Zenekar ad a tánc köré szervezett gálakoncertet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyérítik a szúnyogokat Győr-Szabadhegyen - fotók

Olvasó-tudósítónk megörökítette, amint gyérítették a szúnyogokat hétfőn délután Győr-Szabadhegy… Tovább olvasom