Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Magyarokkal bátrabban pályáznak a szlovákiaiak

A magyar és a szlovákiai nonprofit szervezetek közötti kapcsolatépítésre kínált lehetőséget a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Dunaszerdahelyi Regionális Információs és Tanácsadó Központ.

Az ˝Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózat˝ című, egyéves, közös projektjükre ugyanis 30 millió forintnyi uniós forrást nyertek az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. Együttműködésük jó példát mutatott más civileknek, közösen hogyan juthatnak pályázati pénzhez.

A projekthez magyar részről 106 megyénkbeli civil szervezet 193 aktivistája, szlovák oldalról Nagyszombat megye 100 szervezetének 120 tagja csatlakozott. Dr. Iváncsics János, a KVA ügyvezető igazgatója elmondta: a részvételükkel zajlott felmérés igazolta feltételezésüket, azt, hogy az informatika terén szorulnak képzésre és nemcsak a pályázatírásban, a projektmenedzsment terén is fejleszteni kell tudásukat. Különben a pályázatnyertes öröméből kínlódás lehet.

– A projekt keretében szervezett képzések, találkozók megadták a lökést ahhoz, hogy ki merjük használni a határon átnyúló kapcsolatokat. Így nagyobb összegekre pályázhatunk és bátrabban tesszük ezt egy magyar partnerrel, mert többnyire gyakorlottabbak e téren, mint a szlovákiai civilek – mondta el Szabó Mónika, a Vitalita, a szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó csallóközi nonprofit szervezet képviselője.

Az edu.nonprofitforum.eu honlapon olvasható a projekt felmérése, a nonprofitforum.eu oldalon található a civil szervezetek adatbázisa és itt a szervezetek tapasztalatot cserélhetnek, pályázati partnert kereshetnek.

Már több közös projekt formálódik a csatlakozott egyesületek, alapítványok között.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő győri autói bemutatkoztak Münchenben - sok fotóval

Saját tervezésű és építésű elektromos sportautó, Leila képviseli Győrt és hazánkat a müncheni… Tovább olvasom