Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Magyarok síremlékeit is ápolják Ilaván

Győr - A szlovákiai Ilaván ápolják a rég elhunyt magyarok síremlékeit is – tudatta lapunkkal dr. Schmidt Péter önkormányzati képviselő.
Mint ismeretes, a város egyik kerületében, Klobusicében nyugszik Baross Gábor (1848–1892) „vasminiszter", Győr egykoron négy alkalommal is megválasztott országgyűlési képviselője és díszpolgára. A szarkofágját a temető közepén őrző mauzóleum mellett néhány régi magyar család elhagyatott sírja is árválkodott ez idáig.

Az ilavai polgármester, Stefán Dasko ugyanis, látva a rendszeresen ide zarándokló magyar csoportokat, küldöttségeket, nemrég felújíttatta a magyar ősök sírkertjeit.

A temetőben egy eldugott helyen található például a Belussi Báró Baross-rokonság temetkezési helye: gróf Beckers Alfonzné – előbb Sipeky Sándorné – és gróf Sipeky Sándor országgyűlési képviselőé, aki a Monarchia elismert, kiváló szakembere volt. A történtekről dr. Schmidt Péter, Ilava díszpolgára és a Baross Emléktársaság elnöke a győri delegáció legutóbbi látogatása során értesült. Kérésére az ilavai polgármester a helyszínen is megmutatta a felújítások eredményét.

Olvasóink írták

  • 1. c1 2008. augusztus 04. 19:03
    „Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A privatizáció kizárná a versenyt a Volánnál

Győr - Monopolhelyzetű állami szolgáltatók privatizációjából eddig nem nagyon lett verseny, félő,… Tovább olvasom