Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Magyar kultúra napja - Ötnapos programsorozat Győrben

Ingyenes tárlatvezetések különöző gyűjtemények között, kézműves foglalkozások, színes programok.
Ötnapos eseménysorozattal emlékezik meg a magyar kultúra napjáról a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum - közölte az MTI érdeklődésére Grászli Bernadett igazgató.

Január 22-én este ingyenes vezetés várja az érdeklődőket az intézmény központjában, az Esterházy-palotában; a látogatók az évtizedekig lappangó fővárosi kollekció, "a titkos gyűjtemény" kincseit csodálhatják meg szakemberek vezetésével.

Két nappal később rendezik meg a Tárlatvezetés napját, amelynek keretében három időpontban, három helyszínen várják ingyenes programmal a látogatókat. Délelőtt a Vastuskós Házban a Patkó Imre-gyűjteményt, délután az Apátúr-ház kincseit, így a helytörténeti anyagot, családi gyűjteményeket, majd a Fruhmann-házban lévő Kályhamúzeumot ismerhetik meg az érdeklődők.

Hozzátette: szombaton délelőtt a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér rendez kézműves foglalkozást a Püspöki udvarbíróházban, másnap pedig Nyitott kapuk a Győri Grafikai Műhelyben címmel rendeznek grafikai bemutatót a Napóleon-házban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallotta már a győri Vill-Korr-himnuszt? Hangerőt fel!

˝Őskor, ókor, újkor, Vill-Korr" – szól a nyitósor.
Tovább olvasom