Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Magyar Kémia Oktatásért-díj: pannonhalmi és soproni tanár a díjazottak között

Négy kémiatanár kapott díjat, akik szakmai munkásságukkal hozzájárultak a jövő nemzedékének felkarolásához.
Tizenharmadik alkalommal adták át a "Magyar Kémia Oktatásáért- díjat" annak a négy kémiatanárnak, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal hozzájárultak a jövő nemzedékének felkarolásához, az utánpótlás-neveléséhez.

2011. év díjazottak

Drozdík Attila
Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Horváth Lucia
Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium, Sopron

Dancsó Éva
Eötvös József Gimnázium, Budapest

Varga Gábor
Zrínyi Miklós és Bolyai János Általános Iskola, Nagykanizsa
A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért kuratóriuma évek óta jutalmazza azokat az általános és középiskolai tanárokat, akik odaadó munkájukkal segítik a magas szintű szakképzést, felkarolják és tudásukkal támogatják a tehetséges diákokat.

Az ünnepélyes ceremóniára idén is a Magyar Tudományos Akadémián került sor, ahol a rangos elismerés mellett 250 ezer forintos díjat vehettek át a kitüntetett kémiatanárok.


Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért
Az alapítvány 1999-ben a Richter Gedeon gyógyszercég kezdeményezésével jött létre azzal a szándékkal, hogy a vezető hazai gyógyszergyártó vállalat a magyarországi kémiaoktatásban és az azzal kapcsolatos ismeretterjesztésben közvetlenül vállalhasson támogató szerepet. Az alapítvány feladatai közé tartozik többek között a kémia oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő tanárok elismerése és díjazása.

Az alapítvány "A Magyar Kémia Oktatásért-díjjal" közép- és általános iskolai kémiatanárok kiemelkedő munkáját jutalmazza. Az alapítvány céljainak megvalósítása érdekében három tagból álló kuratórium működik. A kuratórium a díjazottak kiválasztásához szükséges adatokat pályázati formában szerzi be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nívódíj az apátságnak

Múzeumpedagógiai nívódíjjal ismerték el a pannonhalmi főapátság „Biblia Scripta – Az… Tovább olvasom