Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Magyar Gárda-ügy: elhatárolódásról – oda-vissza

Megye, Győr - A győri alpolgármestert, Simon Róbert Balázst a megyei cigányok érdekvédelmi szövetsége tegnap sajtótájékoztatón szólította fel: határolódjon el a Magyar Gárdától. Erre a városvezető és a cigány önkormányzat is sajtóközleményben reagált.
A megyei cigányok érdekvédelmi szövetségének elnökeként tartott tegnap sajtótájékoztatót Pádár László. A Ne-felejcs Polgári Egyesületnek arról a nemrégiben tartott rendezvényéről beszélt, amelyen Kondor Katalin, a rádió korábbi elnöke volt a vendég és részt vett Simon Róbert Balázs győri alpolgármester. Pádár tudomása szerint a bejáratnál a Magyar Gárdába szóló belépési nyilatkozatot osztogattak.

Mindez az elnök szerint bizonyítja, hogy a Fidesz kötődik a gárdához, annak megalakulását pedig Pádár László hasonlónak tartja a nácizmus kezdeti szerveződéséhez, ami aztán népirtáshoz vezetett. Kéri, hogy Simon Róbert Balázs határolódjon el a gárdától. Elvárja, hogy felelős tisztségében a szélsőségeket ne erősítse és nyilvánítsa ki, nem kíván olyan csoporttal együttműködni, amely sajtónyilatkozatok szerint külön egységet akar felállítani a cigánybűnözés ellen és ezzel a fenyegetettség érzését keltheti a cigányokban.

Simon Róbert Balázs alpolgármester reagálásképp sajtóközleményt küldött szerkesztőségünknek: „Rendkívül szomorúnak tartom, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után az MSZP győri önkormányzati képviselője, Pádár László elvárja, kérjek pártjától engedélyt arra, részt vehetek-e azon a nyilvános rendezvényen, ahol Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke a meghívott vendég. A győri szocialisták hetek óta kizárólag azzal foglalkoznak, hogy folyamatosan alaptalanul támadják és besározzák politikai ellenfeleiket, most a kiküldött megfigyelőjüktől kapott téves információk alapján. Kíváncsian várom, hogy párttársuktól, az antiszemita kijelentéseket tevő, bűnszervezet létrehozásával gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag Jánostól mikor határolódnak el az MSZP győri képviselői."

Horváth Attila a győri roma kisebbségi önkormányzat elnökeként küldött sajtóközleményt, amiben felszólítja Pádár Lászlót, fejezze be a Magyar Gárda körüli, szerinte felelőtlen hisztériakeltést. „Győrben és a megyében a cigány kisebbség és a többségi társadalom viszonya megfelelőnek mondható, ezért kérjük, ne csináljon senki a bolhából elefántot."


Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt Váray a zeneakadémiáról

Győr - Míg kicsik voltak a gyerekek – Bécsbe járt a család kamarazenélni –, majd megette… Tovább olvasom