Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Magyar és lengyel gyerekek ’56-ról

Rajzpályázatot hirdettek magyar és lengyel gyermekeknek az ’56-os forradalom témájával kapcsolatban. A legsikerültebb művekből nemrég kiállítás készült.
Rajzpályázatot hirdettek magyar és lengyel gyermekeknek az ’56-os forradalom témájával kapcsolatban. A legsikerültebb művekből nemrég kiállítás készült, amelyet egy hónapig Győrben, a lengyel kisebbségi önkormányzat klubhelyiségében láthatnak az érdeklődők.

Szabó Maria Teresa, a lengyel kisebbségi önkormányzat képviselője lapunknak elmondta, a 25 alkotásnak helyet adó vándorkiállítás végső állomása a budapesti lengyel múzeum. A következő hetekben viszont győri és környékbeli óvodai és iskolai csoportok látogatására számítanak.
– Ez csupán egy, az általunk is szorgalmazott, jövőbeni kulturális programok közül – tájékoztatott Siuda Jerzy, a Győri Lengyel Kisebbségi Önkormányzat újonnan megválasztott elnöke. – Szeretnénk, ha ez a Baross úti kisebbségi iroda egyben a lengyelek, illetve pártoló tagjaink találkozási helyévé válhatna, ahol az ide bekopogtató tagok az érdekképviseleten túl örömeiket, bánatukat is megoszthatnák egymással.
A lengyel és a magyar nyelv tanítása, két országos lengyel laphoz való hozzáférés és számos kulturális program várja a családokat, akik aktív részvételére számít a jövőben a kisebbségi önkormányzat. Siuda Jerzy civilben nyugdíjas vegyész, a graboplastos évek után most teljes gőzzel a szervezőmunkára összpontosít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldás a láthatáron

A győriek lassan megszokják, hogy ha dolguk van az okmányirodában, rá kell számolniuk legalább fél… Tovább olvasom