Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Magna Cum Laude - Interjú a fellépőkkel

Az együttes június 24-én színezi újra az SzFeszt2011 Nagyszínpadát. A koncert pénteken 20:30-kor kezdődik.

- Kezdjük az alapoknál. Kérlek, mutasd be az együtteseteket néhány szóban!
- 12 éves zenekar vagyunk, Gyula székhelyű. Négy tagot számlál a bandánk, név szerint: Szabó Tibi (gitár, zeneszerzés) Kara Misa (basszus, szövegírás), Kilián Imi (dob) és jómagam Mező Misi (ének). Négy stúdió albumunk, egy koncert CD-DVD és egy akusztikus koncert CD büszke tulajdonosa vagyunk. 11 videoklipet forgatunk mindeddig, amit a világ legnagyobb videómegosztóján meg is lehet tekinteni. :)

- Milyen stílusú zenét játszotok az együtteseddel?
- Nagyon nehéz stílusokról beszélni a Magna esetében, ugyanis nem lehet egy skatulyába helyezni a zenénket, ami természetesen részünkről tudatos, hisz szerettünk volna valami mást csinálni kicsiny hazánkban. Elég sok zenei stílus felfedezhető a dalainkban (rock, pop, jazz, népzene,stb.). Soha nem a stílus alakítja a dalt, hanem mi formáljuk olyanra, amit szeretnénk hallani. Zömében Szabó Tibi zeneisége a gerince egy egy dalnál, mi pedig legjobb tudásunk szerint feldíszítjük a hangjegyekből álló fát.

- Hogyan lett belőled zenész? Tudatosan ezzel akartál foglalkozni, vagy így alakította az élet?
- Én muzsikus családban nőttem fel, ezért adott volt a zene, zene szeretete, bár teljesen más zene hatott rám, ránk a családban. Édesanyám elmondása szerint már kis gyermek koromban is énekelgettem, hihetetlen fogékony voltam a zenére, rövid időn belül megjegyeztem a dallamokat. Tudatosan készültem erre a pályára, 11-12 évesen én már tudtam mit akarok csinálni: ZENÉLNI AKARTAM.

- A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódolsz még?
- Mostanában amit szívesen csinálok az a futás, ha időm engedi wakeboardozni és lovagolni járok, bár a mi szakmánk elég rendszertelen időbeosztás miatt elég nehézkes időpontot egyeztetni egy-egy hobbihoz.

- Mikor volt első fellépésed, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?
- 1989-ben Szarvason léptem elsőnek a sikert jelentő deszkákra, ekkor igaz még mint táncosként. Gyakorlatilag azóta nem tudunk egymástól elszakadni, ami hihetetlen jó érzés. Valahol a második otthonom a színpad, zenésztársaimmal együtt alkotni, adni valami plusz egymásnak és a közönségnek egy-egy koncert alkalmával, felemelő érzés.

- Van-e kedvenc szórakozóhelyed, fesztiválod, ahova mindig szívesen térsz vissza?
- Ami a legkedvesebb a szívemnek az a Kapolcsi Művészetek Völgye fesztivál. Ha nagyobb fesztivált akarok megnevezni, a SZIN, Tokaj - Hegyalja, VOLT, EFFOT, Pannónia fesztiválokon szeretek játszani és ha tehetem, mint látogató is megfordulok rajtuk.

A Magna Cum Laude június 24-én lép fel az SzFeszt2011-en
A Magna Cum Laude június 24-én lép fel az SzFeszt2011-en

- Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerinted mi a legszembetűnőbb?
- Talán annyiban, hogy vidéken jobban tudnak örülni egy-egy koncertnek, mert ott nem minden nap van ilyen jellegű esemény, míg Budapesten akár minden nap láthat az ember koncerteket, akár világsztárokat is. Talán a budapestiek ebből a szempontból egy kicsit elvannak kényeztetve, amiről senki nem tehet csak a rengeteg koncertszervező irodák, aki a profit miatt naponta hívnak meg világsztárokat, kicsit rontják a magyar zenekarok lehetőségeit,hiszen kevés pénzünk van az embereknek a szórakozásra kétszer is meggondolják, hogy Magnára menjek el vagy mondjuk Elton John -ra.

- Mi jelenti számodra a legnagyobb elismerést a munkádban?
- A mosolygós arcok a koncerten, mindennél többet ér...

- Ha van, ki az a másik zenész, énekes, akivel még ez idáig nem dolgoztál együtt, de szívesen összehoznál egy közös produkciót?
- Rengetegen vannak:)

- Mi az, ami nagy hatással van rád és a mai napig motivál abban, amit csinálsz?
- Engem mindig is a színpadon megélt élmények motiváltak, amit négyen megélünk, alkotunk abban a másfél órában. Ami talán a legmotiválóbb az a közönség fogadtatása. Ha érzed azt, hogy -, ha csak egy embernek is - adtál valami olyan dolgot ami kicsit kizökkentette őt a szürke hétköznapokból és boldogan megy haza és átszeretné ölelni az egész világot. Na ezek az élmények, érzések MOTIVÁLNAK engem.

- Mit üzensz az SzFeszt2011 Fesztiválozóinak?
- Éljék az álmaikat és ne álmodják az életet, minden apró pillanatot éljenek meg, és értékeljék azt.
Isten Áldjon Mindenkit!

A fesztivál hivatalos honlapját itt találják.

Olvasóink írták

  • 1. galicza 2011. június 14. 15:10
    „Imádom a Magna Cum Laudét tudtok nekem olyan helyet/helyeket mondani, ahol fellépnek a közeljövőben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét piac s élet a győri belvárosban

Kuriózum, amelyre pár lelkes kereskedő és termelő vállalkozott: magyar áruk napját rendeznek a győri… Tovább olvasom