Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

˝Mágia az írás˝ - Ismét novellaelemző verseny a győri Móra-iskolában - fotók

Az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskolája 21. alkalommal adott otthont a Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Versenynek.

A versenyre nemcsak Győrből, hanem Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Fejér megyéből, valamint a Felvidékről és Erdélyből is érkeztek. A döntő ünnepélyes megnyitóján Csengeri Mária főigazgató asszony Böszörményi Zoltán Márai ébresztése című művének gondolataival köszöntötte a versenyzőket: „Azt mondtad, mágia az írás, magasztos alázat…"

Majd Blazovicsné Varga Marianna a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Megyeközponti Tankerületének igazgatója nyitotta meg ünnepélyesen a döntőt. Mindketten méltatták az írás és az olvasás életünkben betöltött szerepét, hiszen személyiségünk, érzelmi és gondolati világunk formálásában játszanak rendkívül fontos szerepet.

Novellaelemző verseny a győri Móra-iskolában

A zsűriben Dr. Fűzfa Balázs a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának egyetemi docense, Dr. Boros Bálint a Móra- iskola első igazgatója, Villányi László József Attila-díjas költő, a Műhely kulturális folyóirat főszerkesztője, Polczerné Ujlaki Csilla a Kazinczy Ferenc Gimnázium magyartanára és Csengeri Mária az Adyvárosi Főigazgatóság főigazgatója foglalt helyet, majd értékelte a délelőtt keletkezett alkotásokat. Ugyanis a döntő programja már délelőtt 11 órakor kezdődött. Ekkor hirdették ki a második forduló feladatait, azaz adták meg a témákat a novellaíráshoz. A versenyzők két témakörből választhattak: az egyik lehetőség humoros hangnemben írott novella volt, amelynek tartalmaznia kellett azt, hogy egy unoka hogyan taníthatja meg a nagyszüleit a facebook vagy az okostelefon használatára. A másik lehetőség klasszikus stílusban írt novella alkotása volt, amelyben 12 főt, egy sárga esernyőt, egy Rubik-kockát, egy költőt és egy sakkvilágbajnokot kellett szerepeltetni.

A versenyzők előadásait bárki meghallgathatta, mert a döntőt nyilvánosan, az esemény szellemének és hangulatának jegyében a Móra- iskola könyvtárában rendezték. A délután folyamán a 18 résztvevő felolvasta írásműveit, majd ezt követően a zsűri értékelése alapján díjazták a legjobbakat.

Az első helyezett Bali-Farkas Péter (Kossuth Lajos Gimnázium, Mosonmagyaróvár), a második helyezett Jákli András (Széchenyi István Gimnázium, Sopron) és a harmadik helyen végzett Török Lilla (Szabolcs Vezér Gimnázium, Pusztaszabolcs) egy-egy könyvcsomaggal gazdagodott. Minden versenyző hazavihetett egy könyvekből és folyóiratokból álló ajándékcsomagot és egy könyvjelzőt, mely a köszöntőben elhangzott idézetet tartalmazta.

Mireider Máté, Oláh Tibor
Újságíró szakképzés
Móra-iskola

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Leier Gönyű díszpolgára lett - videó

Díszpolgári címet a Leier cégcsoport alapítója és tulajdonosa Gönyűn kedden. Tovább olvasom