Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Magdus néni évszázada

A hétvégén Bakonyszentlászlón a 100. születésnapján özvegy Volf Ferencnét köszöntötték.
Népes családján túl a nyugdíjasok helyi és megyei közössége köszöntötte a hétvégén Bakonyszentlászlón a 100. születésnapját ünneplő özvegy Volf Ferencnét.

Moccanni sem lehetett szombaton délután a bakonyszentlászlói művelődési házban, ahol a helyi nyugdíjasklub, valamint a testvérklubok tagjai gyülekeztek, majd énekkel, tánccal kedveskedtek a 100 éve, április 22-én született idős asszonynak. Mádl Ferenc köztársasági elnök meleg hangú levélben küldte el jókívánságait a ma is jó egészségnek örvendő Magdus néninek, aki láthatóan örült, alig győzte fogadni a rogyásig tortával, süteménnyel telerakott asztal mellől a jókívánságokat. A kerek évforduló alkalmat jelentett a gyerekek, unokák, dédek és az egyetlen ükunoka találkozására.

Volf Ferenc a legszebb lánynak udvarolt Borzaváron, s a fiatalok 1927-től Bakonyszentlászlón folytatták immár közös életüket. Három gyermekük született, s a földet, erdőt munkáló férj mellett a hátteret mindig Magdus néni jelentette.

Felnőttek a gyerekek, ám Szentlászlón mindig nyitva állt az ajtó előttük, ahogyan az unokák, dédunokák is itt töltötték a vakációt.
– Feri fiammal meg a menyemmel élek együtt – mondta el Magdus néni, aki – mint megtudtuk – néhány éve még csípős paprikával ette a rántott húst. Mára csak a porhanyósra sütött hús maradt, abból is kevesebbet fogyaszt, mert egy kicsit „epés". Különben soha nem gyötörte betegség, ma is szívesen tesz-vesz a konyhában meg a virágoskertben.

– Nagyon szeretünk itt nála, mert nyugalmasan élnek – mondta el Zsolti, a dédunokája, aki néhány éve rímbe szedte a bakonyi táj szépségét és az „Édesdédi" szokásait. – Boldogan jöttünk most is a családdal, hiszen ritka ünnep, szép évforduló ez, aminek mindannyian örülünk.

Az idős asszony látása az utóbbi időben sokat romlott, mindkét szemét zöld hályog támadta meg, ezért kevesebbet olvas. Az Új Ember újságot azonban – ha nehezen is, de – képes hetekig betűzgetni, szemezgetni. A kert mellett kedvenc időtöltése a helyi Máltai Szeretetszolgálatnál tevékenykedő indiai nővérekkel való beszélgetés, akik szívesen meglátogatják Volf nénit, s együtt imádkoznak vele a miséken is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillanatképek a misszióból

Dr. Pellek Sándor győri sebész képeiből kiállítás nyílt afganisztáni missziója során készített… Tovább olvasom