Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Magdi néni rejtélyes halála - A boncolás is állatot feltételez

Szombaton temetik el Magdi nénit, akinek a karját letépte és elvitte valami.

A Kisalföld úgy tudja, hogy a hatósági boncolás megerősítette az eddigi rendőrségi álláspontot: vagyis nem történt bűncselekmény, hanem valamilyen állat támadta meg a magatehetetlenül a földön fekvő idős asszonyt.

A mi információnk szerint Magdi néninek a másik karja is eltörött - ez a boncoláskor derült ki -, de nem a fel- (ahogy a leszakadt esetében), hanem az alkarja.

Hogy milyen állat lehetett, arra egyértelmű választ a boncolás sem ad, azt még szakértőknek kell vizsgálniuk. Maga a vizsgálat egyébként továbbra is közigazgatási eljárásban folyik.

Magdi néni családja válaszokat vár >>Hétfőn írtuk:

Meghalt Magdi néni
 
Hétfőre virradóra feladta a harcot a győrasszonyfai idős asszony szervezete: Magdi néni, akit leszakított karral találtak meg a múlt héten a kertjében, meghalt.

Az elmúlt évek (mondhatjuk azt is, évtizedek) talán legrejtélyesebb esetéről így lehet, soha nem derül ki a teljes igazság. Nem lesz, aki elmondja, mi történt azon a végzetes éjszakán; ki vagy mi támadta meg a magatehetetlen asszonyt.

Magdi néni állapota végig kritikus volt, nem tért magához, gépek tartották életben. Mindent megtettek érte, ahogy ő is harcolt az életben maradásért. De sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem lehetett megmenteni. A hatósági boncolás úgy tudjuk, ma lesz. Talán valamivel közelebb jutunk ezután a rejtély megoldásához. Magdi néni, nyugodjon békében.


Előzmények:

Magdi néni elveszett karja – Vaddisznóra is gyanakodnak

A kórházból sajnos nem érkeztek jó hírek a karját elveszített Magdi néniről: állapota nem javul, s a fertőzés jelei mutatkoznak, ami veszélyes fejlemény.

„Magdi néniért – nem túlzás – az egész falu aggódik. Mindenkit megrázott, ami történt. Ilyen soha nem fordult még elő Győrasszonyfán, szörnyű. De mert látjuk, hogy megtörténhet, ezért óvatosabbak lettek az emberek. A polgárőrök is többet járőröznek. Az idősekre jobban figyelünk, mert azt el kell fogadni, hogy az évtizedes napi rutint nem adják fel csak azért, mert elmúlnak fölöttük az évek. Kimennek a kertbe kapálni, állatot etetni, valószínűleg úgy, ahogy Magdus néni is tette..." – mondta érdeklődésünkre Valiczkó Mihály polgármester.

Győrasszonyfa vezetőjét a nyilvánvaló kérdéssel kerestük meg: a szörnyű eset miként hatott a falura, illetve a falubeliekre. Gyaníthatóan szinte minden olvasó tudja, miről van szó, de ha mégsem, dióhéjban a történet: a 86 éves idős asszony vélhetően kedden este a tyúkokat ment bezárni, amikor elesett a kertjében. Másnap reggel úgy találták meg, hogy az egyik karja (a jobb) szinte vállból hiányzott. A kar nem lett meg azóta sem, egyes feltételezések szerint valamilyen állat támadhatta meg a nénit. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet.

A polgármesternek is van tippje, hogy milyen állat lehetett. Ő nem rókára, s nem is kisebb ragadozóra tesz, hisz azok nem tudják egy ember karját így leharapni, leszakítani. Szerinte vaddisznó lehetett, amely megtámadta a magatehetetlen nénit. „Annyira irracionális az egész, hogy olyan eshetőségeket is számba kell venni, amelyekkel korábban biztosan nem számoltunk volna. Ilyen a vaddisznó is. Kisebb vadak vannak a környéken, rabolnak, vadásznak is tyúkokra, de emberre soha nem támadtak még."

A kórház intenzív osztályán altatják még a szörnyű traumán átesett Magdi nénit. Fotó: H. Baranyai Edina
A kórház intenzív osztályán altatják még a szörnyű traumán átesett Magdi nénit. Fotó: H. Baranyai Edina

Dr. Skaliczky Zoltán, a Petz-kórház főigazgató-helyettese az intenzív osztályon kezelt betegről elmondta: az állapota kritikus, továbbra is kérdéses a felépülése. „Eszméletlen állapotban van a néni, lélegeztetjük, intenzív ellátásban részesítjük. Pénteken ugyanakkor már a fertőzés jelei mutatkoztak nála, ami sajnos további nehézségeket jelent az egyébként is életveszélyesnek minősülő állapotban." 

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Pikulics 2013. szeptember 30. 12:09
  „Legujabb hir rendörségi körökböl:
  Állitólag tanut találtak arra, hogy egy hatméteres fehér cápa ugrotta át a keritést, leszakitotta a néni karját és ujra átugrotta a keritést, majd eltünt a Cuha-patakban.
  Ezért nem sérült a kerités.
  A cápára körözést adtak ki....

  Benedek Elek jobb meséket gyüjtött, ehez nem kell rendörség.
  (Ismerek egy patológust, attól kitelik egy "állati" jelentés)”
 • 38. lakatosborbála 2013. szeptember 30. 09:50
  „31. Legs,egyetértek veled. Ami pedig a Nénit illeti,lehet DNS tesztet készíteni állatokról is.Ja,hogy nincs rá pénz!A rendőrök meg az orvosoktól várják a rejtély megoldását,röhely...”
 • 37. Pikulics 2013. szeptember 28. 16:45
  „A szóvivöknek lassan már akkor sem lehet hinni, ha kérdeznek!
  Sajnos.”
 • 36. orbison 2013. szeptember 28. 11:54
  „Túrabakancs, biztos nagy természetjáró/imádó lehetsz (én is gyönyörömet lelem a Föld minden szépségében), de ne feledd, itt él egy csúcsragadozó, Homo Sapiens-nek nevezik... A saját érdekei szerint éli életét, alakítja életterét, mint ahogyan a vadállatok is teszik.
  Most csata folyik, az erősebb, kitartóbb, leleményesebb fog győzni (ma olvastam egy cikket valami szombathelyi héjáról, ami egyre agyafúrtabb módon ritkítja a helyi tyúkudvarok lakóit), ez ellen szerintem nemigen lehet semmit sem tenni.
  Illetve egyet igen: vissza az őskorba....
  De ugye ezt Te sem akarod?! (bár lehet, hogy pár évtized múlva mégis ez lesz a vége...)”
 • 35. CID 2013. szeptember 28. 09:23
  „Azt azért jó látni, hogy a kisalföldön is sok a sügér, nem csak a délalföldön:) Mi más lett volna mint egy állat, tán UFO ?”
 • 34. csalán 2013. szeptember 28. 09:09
  „Szerintem a legközelebbi bulvárhír szegény nénivel kapcsolatban majd a titokzatos fanyűvő képbe hozása lesz.”
 • 33. sx486 2013. szeptember 28. 08:03
  „Egy állatnak vannak nyomai.
  Például lábnyomok.
  Ha vaddisznó, akkor annak is meglehettek a lábnyomai.
  Legalább ne kábítsák az embereket hülyeségekkel.”
 • 32. állampógár 2013. szeptember 27. 21:39
  „Akkor a vágott sérülés vicc volt?”
 • 31. Legs 2013. szeptember 27. 17:22
  „29. Hyppolit 2013.09.27. 15:16

  Már megbocsáss, hogy hozzád szólok.Számomra is sok minden hihetetlen.A leghihetetlenebb és megdöbbentőbb azonban az,hogy amíg a Fertődi xy úr viselt,vélt,valós dolgaihoz nem lehet hozzászólni,addig vígan lehet csámcsogni mások halálán.

  Morbid ez a mai világ.”
 • 30. Legs 2013. szeptember 27. 17:12
  „28. Ovinkor 2013.09.24. 00:27

  Bulvárhírekben a Kisalföld lassan utoléri a Blikket.

  Olyan mint a blikk?:)))Akkor olvasd el ezt.

  http://www.origo.hu/gazdasag/20130117-a-radio-bridge-media-a-kisafold-es-a-delmagyarorszag-uj.html

  Új kézben a legnagyobb vidéki napilap
  MTI[origo]2013. 01. 17. 9:49

  Már elnézést mindenkitől.:)”
 • 29. Hyppolit 2013. szeptember 27. 15:16
  „Minden állatnak van foga, szerintem az állat nem szakít, hanem harap, cincál, rág. Meglepődnék, ha a feltételezett állat után nem maradt volna nyálmaradék a közvetlen közelben, akár a szegény nénin. Állítólag a telek teljesen zárt ezen a helyen, ez még inkább valószínűtlenebbé teszi számomra ezt a verziót...
  A családnak mindenesetre sok erőt kívánok...”
 • 28. Ovinkor 2013. szeptember 24. 00:27
  „Bulvárhírekben a Kisalföld lassan utoléri a Blikket.

  Nem érdekel, hogy mi történt a karjával. A helyi problémák érdekelnének, nem az ilyen sajnálatos, de mégis csak magántermészetű hírek.”
 • 27. scilla 2013. szeptember 23. 22:27
  „Szegény :( Nyugodjék békében.”
 • 26. rozsautcai 2013. szeptember 23. 20:53
  „Nyugodjék békében.Részvétem a családjának.”
 • 25. zakarias3 2013. szeptember 23. 20:40
  „A kéz eltűnésén kívűl kellett volna más zúzott sérülésnek is lenni a néni testén!”
 • 24. csikos40 2013. szeptember 23. 17:32
  „h”
 • 23. Mankapunka 2013. szeptember 23. 16:04
  „Egy újabb akta, amire sosem fog fény derülni.”
 • 22. b.ilona77 2013. szeptember 23. 13:43
  „Hülyeség,ha állat támadja meg tuti nem hagyja ott a többi testrészét sem,és akkor a leszakitott test körül találtak volna még harapásnyomokat :( ez mese sajnálom a nénit ott éltem asszonyfán és kisközség,a rókán és nyesten kívül nem megy be vadállat oda. A falúba mindenkinek van kutyája és ha a kutya megérzi az idegen állat szagát akkor ugat :( Összinte részvétem a hozzá tartozoknak :( :( de amivel minket etetnek az egy esti mesébe illő változat,kíváncsi leszek mennyit hoznak le majd az ujságok belöle ,de ez rejtély :(”
 • 21. buggyant 2013. szeptember 23. 13:11
  „Szegény néni, részvetem. Remélem, megtudja a családja előbb-utóbb, mi is történt a nénivel valójában.”
 • 20. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 23. 12:56
  „Nyugodjék békében ! Részvételem a családnak.Sajnos az idős kor védtelenné elesetté teszi,szüleinket,nagyszüleinket vagy szeretteinket.Az Ő korosztályuknak egész életük munkálkodással telt el.Kifárad a szervezet,de a kis gazdaságához ragaszkodott.A hasznosság érzése lélek erősítő.
  17. Túrabakancs 2013.09.22. 20:00
  Nem az erdőirtása a probléma. A valamikori erdőben benyúló gyümölcsösök,gesztenye erdők vagy csak simán mezőgazdasági területeket vontak be lakóövezetben.Az éjszakai életmódhoz szokott vad,már sötétedés után sem talált nyugalmat,mert a táplálkozásra itatáshoz vonulását sok helyen kerítés állja útját.Nem beszélve a fényszennyezésről ami a lakóövezetet körben öleli." Addig volt rend a világon míg az ember meg nem jelent" mondják.
  Az ember pedig nem tudott beilleszkedni ebben a rendben.”
39 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai Zsolt szerint `vetélytársa lehet a Kisalföld Volánnak Győrben´

A nyári szünet utáni első győri közgyűlés az is szóba került, hogy miért kerül 18 millió forintba a Kossuth utcai lakások felújítása? Közgyűlés online. Tovább olvasom