Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Magdi néni karja: nem bűntény, de rejtély

A győri kórház intenzív osztályán továbbra is küzdenek a győrasszonyfai Magdi néni életéért, akinek a karját – a most legerősebb verzió szerint – állatok szakították le szerdára virradóan.
A győri kórház intenzív osztályán továbbra is küzdenek a győrasszonyfai Magdi néni életéért, akinek a karját – a most legerősebb verzió szerint – állatok szakították le szerdára virradóan. Információnk szerint a helyszíneléskor kizárták a bűncselekmény és az önkezűség lehetőségét is.

Nem túlzás azt állítani, tegnap megyeszerte arról beszéltek az emberek, hogy mi történhetett a győrasszonyfai idős nénivel, akinek a drámáját tegnap a Kisalföld elsőként írta meg. Aki esetleg nem olvasta: a 86 éves asszonyt vérbe fagyva találták meg a saját udvarán, a karját szinte vállból valami leszakította vagy leharapta, s el is vitte magával.

A rejtélyhez talán csütörtökön már közelebb jutunk – gondoltuk...

A csodával határos, és a mérhetetlen élni akarást bizonyítja, hogy a 26 fokra lehűlt idős néni túlélte a műtétet és az első éjszakát. Eszméletlenül szállították be a kórházba szerdán délelőtt, azóta sem tudtak vele beszélni. Bár az is kérdés, hogy a borzalmas éjszakából mennyire emlékezhet, mennyi időt töltött ájultan, magatehetetlenül. Ebben a helyzetben nyilván azt kívánná neki az ember, bár ne lett volna tudatában annak, ami vele történt.
Tegnap még az intenzív osztályon ápolták, napközben próbálták az altatásból felébreszteni, de az állapota instabil, továbbra is élet-halál között lebeg. A kihűlés, a vérveszteség, a trauma és a hozott betegségek (vérnyomásproblémák) is nehezítik a felépülést. De mindenki ebben bízik.
A rendőrség közigazgatási eljárásban folytatja a vizsgálatot, ennek ideje alatt nem nyilatkozhatnak az ügyben.

A kórház intenzív osztályán altatják még a szörnyű traumán átesett Magdi nénit. Fotó: H. Baranyai Edina
A kórház intenzív osztályán altatják még a szörnyű traumán átesett Magdi nénit. Fotó: H. Baranyai Edina


Mi úgy tudjuk, hogy a helyszínelés során kizárták a bűncselekmény lehetőségét: a lakás ajtaja ugyanis nyitva volt, s ez megerősíti azt a verziót, hogy a néni kiment az állatokat estére bezárni, vissza pedig már nem tudott menni, mert elesett a tyúkólnál. Semmi nem tűnt el a házból: ez is az állattámadásról szóló teória mellett szól. Ilyenkor vizsgálni kell az önkezűség lehetőségét is – ezt is megtették. Mivel a kórháztól azt az információt kapták, hogy nem marcangolt, hanem inkább vágott sérülést láttak a váll alatti részen, ezért a késeket is átnézték. Biztos, hogy nem önkezűség történt, magyarán: nem vághatta le a néni a saját karját.

Bár a kórházban senki nem akar találgatni, a nyomozó hatóság szerepét játszani, de a sérülést látva az állattámadást szinte teljesen kizártnak tartják. Eleve azért nem vérzett el a néni, mert a karját hirtelen, akár egyetlen mozdulattal szakította (harapta?) le valami, az erek így – védekező reflexként – elzáródhattak. Ha tépik, marcangolják a teljes kart, ilyen egyenes, vágásszerű csonk sincs. De milyen állat képes erre?

A helyi orvos, aki a sérültet a helyszínen el is látta, azt feltételezi (erről tegnap írtunk), hogy a néni keze eltörhetett az esés miatt, s így már egy kisebb vadállat is le tudta szakítani a kart. Információnk szerint a rendőrség is ezen a nyomon halad, főképp, mert az udvaron találtak kisebb (8–10 centiméteres) csontdarabokat. Ezeket vélhetően orvos szak-
értővel vizsgáltatják be.

Hogy milyen állat képes erre, illetve milyen állatok vadásznak ott a környéken, több verzió kering még mindig. A róka mellett falkában megjelenő nyestekről, sőt, óriásira nőtt patkányokról is beszélnek. Egyértelmű nyomot ugyanakkor egy állat sem hagyott. S ezek az állatok miért állnának meg egyetlen karnál...?

A rejtély megoldásához valószínűleg még mindig Magdi néni tudna a legközelebb vinni. Neki a legfontosabbat kívánjuk: jobbulást és erőt a gyógyuláshoz.

Olvasóink írták

 • 8. orion1 2013. szeptember 21. 09:40
  „A kihűlés, a vérveszteség, a trauma és a hozott betegségek (vérnyomásproblémák) is nehezítik a felépülést. De mindenki ebben bízik.

  A fenti két mondat eszméletlenül meg lett fogalmazva...”
 • 7. tomas 2013. szeptember 20. 20:43
  „Remélem a néni meggyógyul és nem fog emlékezni erre a szörnyű dologra! Jobbulást”
 • 6. oxana 2013. szeptember 20. 15:41
  „Megbolondultatok? További támadások, ügynökök, ufók? Inkább abban reménykedjetek, hogy a néni felgyógyul!”
 • 5. acsali 2013. szeptember 20. 13:36
  „ufó?”
 • 4. Csiripiszli 2013. szeptember 20. 12:02
  „Azt hiszem az eset boncolgatása nem az újságíró feladata, különösen nem ilyen tragikus esetben! Rémisztgetni sem kell senkit!”
 • 3. Hideyoshi 2013. szeptember 20. 11:22
  „1.

  Az én olvasatomban "...miért állnának meg egyetlen karnál...?" Nem újabb támadást vizionál az író, hanem logikusan arra céloz, hogy miért csak a kart tépte le, miért nem harapott bele máshol is az áldozatba?”
 • 2. ATX 2013. szeptember 20. 11:00
  „Mindenesetre szólni kellene a Scully és Mulder ügynököknek...”
 • 1. Batistuta 2013. szeptember 20. 10:25
  „Az utolsó előtti bekezdésért kár volt. Miért kell azt vízionálni, hogy még további támadásokat kezdenek az ismeretlen állatok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra mérik a pálinkát Győrben, s a Balkan Fanatik is zenél a Széchenyi téren - programajánló

A hétvégén kulturális programok, a mobilitási hét keretein belül pedig számos sportprogram várja az… Tovább olvasom