Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Magdi néni eltűnt karja - marad az állatos verzió?

Célegyenesbe ért az éppen fél éve különös körülmények között elhunyt Magdi néni halálának közigazgatási vizsgálata.


Ki ne emlékezne: a nénit úgy találták meg a kertjében, hogy az egyik karja hiányzott. Az eredeti teória látszik beigazolódni, vagyis állat támadta meg az asszonyt. De milyen fajta?

Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt év legtöbbet emlegetett esete volt a győrasszonyfai Magdi nénié, akinek az egyik karja – nincs jobb szó rá – eltűnt. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálta a halálesetet (az asszony ugyanis a kórházba szállítása után néhány nappal elhunyt).
Kocsis Tünde rendőrségi szóvivő érdeklődésünkre elmondta: a végénél tart a vizsgálat, már csak egyetlen szövetminta eredményére várnak, s lezárják az ügyet.

Úgy tudjuk, hogy marad az eredeti verzió, vagyis a vizsgálat azt mondja majd ki, hogy a néni vélhetően rosszul lett és elesett a kertjében. De olyan szerencsétlenül, hogy a karja eltört. Ha valóban nyílt törés lehetett, akkor a vérszagra jöhettek oda a ragadozó állatok (vagy egy állat), s az tépte le az egész éjjel magatehetetlenül fekvő, idős néni karját.

Ami tény: a kart soha nem találták meg, s nyomokat sem arra vonatkozóan, hogy milyen állat támadhatott az emberre. Kérdés, hogy a vizsgálat lezártával meg tudják-e nevezni a fajt, amely ilyenre képes.

"Nem tehetünk már mást, mint elfogadjuk a tényt: az anyukám örökre elment – mondta csütörtökön Ábrahámné Dobos Magdolna. – Kicsit talán könnyebb, de ebben nagyon sokat segít az egész családnak az, hogy napokon belül megszületik a kis unokám; egy kislány, akit nagyon várunk. Még mindig könnyebb elfogadni, hogy valamilyen állat támadt rá az anyukámra, mint belegondolni abba, hogy esetleg más történt. Eddig gondolatban sem merek eljutni."

Amikor hivatalosan is lezárja a vizsgálatot a rendőrség, természetesen az eredményt is közöljük olvasóinkkal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs Béla-díj Hartyándi Jenőnek

A nemzeti ünnep alkalmából Balázs Béla-díjat vehet át ma Hartyándi Jenő a Szépművészeti Múzeum barokk csarnokában. Tovább olvasom