Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Magasra nőtt az új víztorony

Tavaly szeptemberben kezdték építeni, azóta már huszonöt méter magasra nőtt Győr legújabb víztornya Szabadhegyen. Fontos beruházás a megyeszékhely számára a Szabadhegyen épülő legújabb víztorony.
Gyorsan nőtt: Szabadhegy látványos építménye lesz az új víztorony, amely később akár kilátóként is működhet.
Ez – és természetesen a hozzá kapcsolódó vízellátó rendszer – a József Attila u.–Fehérvári út–Szent Imre út által határolt tekintélyes méretű terület s nem utolsósorban Kismegyer meglévő és tervezett beépítését szolgálja. A már jelenleg is beépített területen a meglévő rendszer nem megfelelő a biztonságos vízellátás szempontjából, ugyanakkor gondolni kell a jövő építkezéseire is.

Júniusi átadás
Az összességében 320 millió forintos építkezés kivitelezése a műszaki ütemezésnek megfelelően halad, tudtuk meg Csillag Irmától, a győri polgármesteri hivatal beruházási főmérnökétől. Elkészült a torony és a Fehérvári út közötti vízvezeték. A mai napig a torony már 25 méter magasra nőtt. Az építkezésben nincs olyan csúszás, ami befolyásolná a tervezett június végi átadást.

2500 lakás épülhet

A tervező a győri Comfort Kft., a beruházás szervezője a Győrber kft., a kivitelező pedig a budapesti 31. Általános Építő és Csúszózsalus Kft. A víztorony 400 köbméter térfogatú lesz, hozzátartozik egy 500 köbméteres térszíni tározó, valamint 5316 méter vízvezeték. A toronyra és a tározóra a megfelelő víznyomás és az oltóvíz- igény kielégítése végett van szükség. Ez a fejlesztés az egyik feltétele annak is, hogy megvalósulhassanak az új beépítések: az érvényes szabályozási terv szerint ezen a területen mintegy 2500 új lakás épülhet.

Kapcsolódó cikkek >>
Eladták az öreg víztornyot
Víztorony épül

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátat fordított a világnak

Ámon Bálint tizennyolc éves volt, mikor önként véget vetett életének. Édesanyja a fiú alkotásaiból… Tovább olvasom