Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ma temetik Fehér Miklóst

Fehér Miklós szülei nem akarnak találgatni fiuk halának okáról. Tegnap esti hazaérkezésükkor még nem tudták, mi történt a pályán. Egyetlen vigaszuk, hogy Mikitől el tudtak búcsúzni a portugál kórházban.

„Vasárnap éjjel hívtak Portugáliából, nem lényeges, hogy ki, azt mondta, Mikivel nagy baj történt, összeesett a pályán, de most már jobban van. Tíz perc múlva újra csöngött a telefon. A hívó csak annyit mondott, meghalt... Aznap délelőtt tizenegykor még beszéltem vele. Viccelődött, mondta, hogy a meccsre készül. Nem volt semmi baja, biztosan nem."

Kint látta csak a képeket

Fehér Miklós, az édesapa tegnap este érkezett haza Portugáliából. Két napja fel akar ébredni ebből a szörnyűségből, de a kis borozóban, fia emlékei között ülve csak a mécseseket látja. „Hajnalban indultunk ki Portugáliába, mindent úgy hagytunk ahogy a vasárnapi záráskor maradt... Kint, a reptéri várakozóban láttam először a tévéfelvételt a fiamról. A sárga lapot, aztán a mosolyt az arcán. Talán már az sem volt tudatos. Összeesett... Azt mondják, a pályán meghalt, nem a kórházban."

Nem akarnak találgatni

A hozzátartozókat – az apát, az anyát, a testvért és a barátnőt – a Benfica küldöttsége fogadta, mindenki, aki számít, jött, részvétet nyilvánított. „Nem tudják elképzelni, én sem tudtam, micsoda szeretet vette körül Mikit. Tízezrek álltak az utcán, mikor a koporsót átszállították a Benfica-stadionjábam a legkisebb faluban is táblákkal álltak az út szélén, rajta a fiam neve."

A kórházban sokáig kellett várakozniuk, de mindenkivel beszéltek. Válasz még sincs egyelőre a halál okára. Fehér Miklós egyet kért: ne találgassunk, ha az utolsó szövettani vizsgálat meglesz, s kiderül, mi okozta a tragédiát, elmondja a Kisalföldnek. Nincs mit titkolnia, Miki egészségesen élt. Nem szedett semmit, nem ivott. „Karácsonykor, amikor hazajött, mindennap kiment edzeni, futni. Ihatott volna, mégsem tette, talán soha nem volt erősebb, egészségesebb, mint most. Bántotta is, hogy épp ekkor került a pálya szélére. Már el akart menni a Benficától, s akkor jött Nuno Gomes sérülése. Újra bizonyíthatott, s ez kicsit megnyugtatta. De nem volt annyira feszült, ami miatt egy huszonnégy éves férfi szívinfarktust kapna!"

Elbúcsúzhattak tőle

„A kórházban mondták, mindent megtettek érte. A legerősebb gyógyszer sem hatott. Még egyszer láthattuk, elbúcsúzhattunk tőle. Olyan volt, mint amikor legutoljára találkoztunk. Mosolygott. Mindig ilyen volt, amit szeretett, szívvel-lélekkel csinálta, boldoggá tette. A focit szerette, és nagyon jó volt benne. Ezt miért csak külföldön tudták róla? Itthon miért nem? Nem akarok vagdalózni, nem. De Portugáliában a klubelnöktől a sportminiszterig mindenki csak jót mondott róla. De ez sovány vigasz, hiszen a a fiam temetésre jönnek."

Még néhány évet kint

„Úgy tervezte, még néhány évig külföldön marad: egy hosszabb szerződés és néhány rövidebb kitérő benne van a karrierjében. Harmincegy évesen hazajön Magyarországra, talán ide Győrbe, és boldog lesz a feleségével. Mert esküvőt terveztek, azért utazott haza  a mennyasszonya a hétvégén. Ruhát keresett. De most már késő"
Az utolsó emlékek Mikiről az újságok címlapjain maradtak. Fehér Miklós mindegyiken újra és újra végignézte a kockákat. A fia utolsó pillanatait figyelte, és muszáj hinnie, Miki boldog volt, mert a pályán lehetett.
Falon Miki mezei, a szülők emlékei fiukról.

TOVÁBBI CIKKEK:

A bajnok is mécsest gyújtott (2004-01-27) >>Kétszázan érkeznek a temetésre Portugáliából (2004-01-28) >>Nyilvános lesz a temetés (2004-01-28) >>Visszavonultatják Fehér Miklós 29-es mezét a Benficánál (2004-01-27) >>Az egykori csapattárs továbbra sem érti (2004-01-28) >>

ELŐZMÉNYEK:

Fehér Miklós kegyeleti jogait sértette a bulvársajtó (2004-01-27) >>
Meghalt Fehér Miklós, a Benfica győri csatára (2004-01-26) >>
Bírál a portugál kardiológus (2004-01-27) >>
Nyomozást rendelt el az államügyész (2004-01-27) >>
Élő adásban nézte végig a haláltusát a menedzser (2004-01-26) >>
Ajándék újraélesztő készülék a futball válogatottnak (2004-01-27) >>
Az elmúlt tíz esztendő jelentősebb futballtragédiái (2004-01-26) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedetlenség a lezárt sorompó miatt

A polgári engedetlenségtől – a tilos jelzésen áthaladástól – sem riadnak vissza az Újlak… Tovább olvasom