Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ma már nem elképzelhetetlen az ingyenes külföldi osztálykirándulás

A Magyar Kaland-Sport Egyesület elnökével a közösségi túrázás előnyeiről, valamint a pályázati pénzekből megvalósuló, szinte ingyenes külföldi osztálykirándulásokról beszélgettünk.

"Az utóbbi évek elég sok túrát szerveztünk mind külföldön, mind itthon, s mivel egyre többen tartottak velünk, úgy döntöttünk, hogy áttérünk az egyesületi rendszerre" – kezdte portálunknak Elek Péter, a Magyar Kaland-Sport Egyesület elnöke.

Olcsón, kiváló közösséggel az osztrák Alpokba vagy a horvát tengerre

"Az egyesületi tagság legfőbb előnye, hogy a túrázók havi pár ezer forintos tagdíj ellenében ingyenesen részt vehetnek a kirándulásainkon úgy, hogy a baleseti biztosítási, valamint a felszerelés kölcsönzési díjat sem kell külön fizetniük.

Tekintettel, hogy a kirándulásokra induló résztvevők a benzinköltséget jól el tudják osztani egymás között, valamint számos kedvezményes szálláslehetőséget biztosító kempinget ismerünk az úti célok közelében, az osztrák, olasz vagy francia Alpokban, az Adriai-tengeren és a Garda-tó zajló túráink is viszonylag kis pénzből elérhetőek" – folytatta Elek Péter.

A Magyar Kaland-Sport Egyesület palettáján olyan élmény nyújtó sportágak fedezhetőek fel, melyek nem csupán felejthetetlen pillanatokat ígérnek, de az aktív pihenést is garantálják.


Levegőben és vízen: via ferrata és vízitúra képek

Fő a biztonság!

"A via ferrata, klettersteg túrák egyik legfontosabb tényezője a biztonság, mely hazánkban ugyan egyelőre gyerekcipőben jár, de Nyugat-Európában óriási népszerűségnek örvend.

Ezen kívül a tengeri kajakozással, a búvárkodással, a hegymászással, valamint a kerékpáros turizmussal is megismerkedhetnek tagjaink.

Via ferrata túra az Alpokban - fotó: Magyar Kaland-Sport Egyesület.
Via ferrata túra az Alpokban - fotó: Magyar Kaland-Sport Egyesület.


A túrázási helyszíneket folyamatosan bővítjük – egy-egy úti célpont csak akkor kerülhet fel a naptárunkba, ha túravezetőink minden szempontból biztonságosnak találják azokat –, s a kirándulásokról is tagjaink dönthetnek, vagyis odamegyünk adott hétvégén, ahová a legtöbben szeretnének menni" – tudtuk meg a Magyar Kaland-Sport Egyesület elnökétől.

Osztálykirándulások pályázati pénzekből

"További céljaink között szerepel, hogy olyan helyszínekre juthassanak el Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér megyei, valamint budapesti diákok, ahová nem nagyon tudnának ellátogatni.

Az iskolai osztálykirándulásokra ugyanis remek pályázati kiírásokat biztosít az Európai Unió, így ma már a magyar iskolásoknak sem elérhetetlen álom, hogy osztálytársaikkal, barátaikkal külföldre utazzanak, s közösségben töltsenek el pár örökemlékű napot.

Jelenleg azon is dolgozunk, hogy pályázati segítséggel elindíthassunk több olyan osztálykirándulást jövőre, amelyen a részvétel szinte ingyenes lenne, s így a hátrányos helyzetű gyerekek is külföldre utazhatnának" – zárta szavait Elek Péter.

Olvasóink írták

  • 3. willen 2011. november 24. 11:41
    „Gyermekemmel sokat járunk külföldre, és csak ajánlani tudom minden diáknak az ilyen lehetőségeket! Nem csak a látványosságok miatt, de iszonyú sokat tanulhatnak a kinti mentalitásból és kultúrákból, amiket későbbi munkájuk során kamatoztatni tudnak itthon. Sajnos mi évekkel le vagyunk -minden tekintetben- szomszédainktól. Így tovább, ez egy nagyon jó kezdeményezés! A fiataloké a jövő...”
  • 2. mamo001 2011. november 24. 10:23
    „Jó dolog külföldre menni az biztos! De szerintem a magyar gyerekek elég nagy százaléka még a saját hazáját sem ismeri és lehet azt kellene velük először megismertetni!”
  • 1. bojtár 2011. november 24. 09:28
    „Milyen külföldi,már a hazai is:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Missziós katonák gyakorlata Győrben - fotók

Bosznia-Hercegovinába induló EUFOR missziós katonák mutatták be felkészültségüket Győrben, a… Tovább olvasom