Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

`Ma be kellett volna fizetnem a részletet´

"Nagyon restellem az egészet és nem fordultam volna magukhoz, de már nincs mibe kapaszkodni. Ha nem sajnálnám a fiút, feladnám, ezt így higgyék el." Egy hetvenegy éves asszony panasza ez, aki levelében leírta: szellemileg sérült, felnőtt fiával él, feladatlan csekkek között, szociális bérlakásban.

Egy győri panelház legfelső emeletén lakik az özvegy Szédelyi Gézáné. A magasból a kilátás szédítő, több tucat másik panelházra tekint le az ember, s messziről a Belváros és Újváros tornyai is feltűnnek.

Szédelyi Gézáné Fotó: H. B. E.
Szédelyi Gézáné Fotó: H. B. E.


– Bárcsak igazán örülhetnék ennek a panorámának, de csak a mindennapi megélhetés gondjaival küszködünk ebben a házban is.

Itt állnak a csekkek, százhúszezres a tartozásom. A férjem meghalt hasnyálmirigy-gyulladásban. Amíg ő élt, még tudtuk fizetni a rezsit, de a halála után elúsztunk az adósságban, mert ráadásul kétszázhatvanezret vettünk fel a temetésre.

Nem tudtuk törleszteni, s most már a háromszorosával tartozunk. Azt is tiltják a számlánkról – avat be mindennapi problémáiba Szédelyi Gézáné.

Az asszony elmondta: tavaly majdnem felmondták a lakásbérletet is az elmaradt rezsi miatt, de pályázat útján kisebbre cserélhették a Bán Aladár utcai otthonukat, s egy kis időre megmenekültek.

– Most is görgetjük magunk előtt az előző lakás adósságát, ezért nem tudtuk törleszteni a jelenlegit. A távhő, a lakbér, összesen százhúszezer forint – honnan kerítsem elő? Már nincs mit eladni, itt van még ez a porcelán, ötszáz forintot adnának érte. Kétségbe vagyok esve, mert ma be kellett volna fizetnem az e havi lakásrészletet, az tizenegyezer, és nem jött meg a nyugdíjam. Bármilyen munkának örülnék, végigdolgoztam az életemet, de hát a fiataloknak sincs állásuk, én hova menjek?

Így is örülhetünk, hogy legalább a beteg fiam el tudott helyezkedni, így ketten hetven-nyolcezret kapunk. De ebből szinte semmi nem marad. Nincs kihez forduljak – akik segíthetnének: az unokatestvéreim Szlovákiában. De Szerdahelyre ki se tudok jutni, nem fordul meg a busz. Autóval kellene mennem, hogy segítséget kérjek. Nincs autóm. 

Olvasóink írták

  • 2. Santos 2012. december 11. 18:34
    „Hát ez bizony szomorú dolog.Hogy lehet igy élni és mért nincs olyan egyesület,ami segitené az olyan szerencsétleneket.Ez a mai Magyarország?”
  • 1. Lacika62 2012. december 08. 07:28
    „A Kisalföldben bent van egy ""KÖZÖS""" számla szám de nem mindig az kapja aki a legjobban rá szorul.......... Egyébként LAPCOM MÉDIA ALAPÍTVÁNY a neve és a számlaszám 12096705-01312657-00100008 ha valakit érdekel ezt az újságban is meg nézheti..!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gulliver gyermekelőadás - Nyerjen családi belépőt!

Válaszoljon kérdésünkre és nyerjen családi belépőjegyet. Tovább olvasom