Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

M85 - Nyáron már gyorsforgalmin autózunk Győr és Enese között - videó

Ígéret: "Három év múlva a Csorna–Sopron közötti rész is elkészül" - mondta Gyopáros Alpár.
Végéhez közeledik az M85-ös autóút építése. A fejlesztés 85 százalék európai uniós és 15 százalék állami forrás felhasználásával valósul meg.

Videó: Cseh Róbert

Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselője (Fidesz–KDNP) a közelgő júniusi átadás kapcsán a hétfői sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a térségben élő emberekkel közösen azt a célt tűzték ki, hogy Győr és Csorna között egy új közlekedési minőséget hoznak létre.

Kara, Simon, Gyopáros - Tájékoztató az M85-ösöről


"A műszaki átadás hamarosan befejeződik a Győr és Enese közötti szakaszon. Ezt követően lesz az Enese és Csorna közötti rész átadása. Tudjuk tartani az ígéretünket, miszerint az előbbit nyár, míg utóbbit szeptember elején adjuk át" – mondta a politikus.

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) szerint azért is fontos a beruházás, mert így biztonságosabbá válik a közlekedés Győr és Csorna között. "Magyarország északnyugati részén az egyik legjelentősebb infrastrukturális fejlesztésről van szó."

Gyopáros Alpár csornai országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) szerint a csornai elkerülő további munkálatait nagy mértékben megkönnyíti a közlekedési fejlesztéssel kapcsolatos gyorsító csomag.

"Munkaerőpiaci szempontból is fontos, hogy bekapcsoljunk területeket a gyorsforgalmi úthálózatba. A Dél-Rábaközben ennek jelentős ipari hatása lehet. Terveink szerint három év múlva a Csorna–Sopron közti rész is elkészül" – mondta Gyopáros Alpár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika érettségi 2015 megoldások! - fotókon, videón a feladatlapok

A 2015-ös középszintű fizika érettségi megoldásait a győri Révai-gimnázium fizika szakos tanárai,… Tovább olvasom