Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Lúzer benzinkútrablók Téten: csak a rendőrök nem röhögtek

Győr-Tét - Nem hatotta meg a téti benzinkutast se a rabló kezében lévő pisztoly, se a fején lévő maszk - nem nyitotta ki a shop bejáratát. Végül a két alak elhajtott autójukkal, de nem jutottak messzire; sitcomokba illő az, ahogy rendőrök elfogták őket.
A téti benzinkút kirablására készülő férfiak már az arcukba húzott csuklyával (ollóval kilyukasztott sísapkával) szálltak ki egy pezsgőmetál Mercedesből november 28-ra virradó éjjel negyed egykor. Az autót vezető férfi odalépett a shop bejáratához, elkezdte rángatni az ajtót, ami nem nyílt, mert belülről be volt zárva. A férfi erre a kezében tartott pisztollyal fenyegetni kezdte a bent lévő kútkezelőt, hogy szétlövi az üveget.

– Az alkalmazott látta a rabló kezében a fegyvert, de annak ellenére, hogy akkor még nem tudhatta, hogy légpisztoly van a támadónál, nem engedelmeskedett. Végül a két férfi elhajtottak Pápa felé a főúton – mondta a a győri kapitányságon tartott sajtótájékoztatón szerdán Reinhoffer Csaba alezredes, bűnügyi osztályvezető.

Sajtótájékoztató: Hoppon maradtak a benzinkút fegyveres rablói
A benzinkút alkalmazottja a támadók távozása után azonnal értesítette a rendőrséget. A győri ügyelet az összes mozgósítható egységet útnak indította, s a pápai kollégáinak jelezte, hogy feléjük indultak el a gyanúsítottak. A menekülők majdnem beleszaladtak az ellenőrzésbe, de a villogó kéklámpás autót  látva megfordultak, s Győr felé vették az irányt... Közben a bizonyítékokat - a pisztolyt és a maszkokat - kidobták az autóból. Legalábbis azt hitték, hogy kidobták. Az egyik maszk valahogyan bent maradt az autóban, ez döntő hibának bizonyult.

A két férfi nem számított arra, hogy a szemfüles kútkezelő meglátja őket, s megint telefonál a rendőrségre, hogy épp a töltőállomás előtt haladnak el, de az ellenkező irányba, már Győr felé.

– A győri járőrök Tét határában tartóztatták fel a Mercedest, s ellenőrizték a benne ülőket. A gépkocsi átvizsgálásakor előkerült egy símaszk. A két férfit előállították a kollégák és a kapitányságon a jól irányított kérdésekkel folyó kihallgatáskor egyikük beismerő vallomást tett. Megmutatta azt is, hogy a pisztolyt és a másik maszkot hol dobták el – részletezte Reinhoffer Csaba.

Az alezredes elmondta, hogy a 27 éves cserszegtomaji Ny. István már többször volt büntetve, többek között lopásért, ittas vezetésért, egyedi azonosítójel megváltoztatásáért. Társát a 33 éves keszthelyi I. Norbert ellen a soproni kapitányság embercsempészet és közokirat-hamisítás miatt körözte. Az elkövetők Győrben, közös albérletben laknak. Az ott végzett házkutatáskor Audi alkatrészek, többek között Q7-es visszapillantó tükrök kerültek elő. Így azt is vizsgálják a nyomozók, hogy a tárgyak bűncselekményből származnak-e.

Felkerestük Szentmártoni Lászlót, a benzinkút kezelőjét, aki nagyon nyugodtan emlékezett vissza a történtekre.

– Éjszakára mindig zárva az ajtó, így volt ez akkor is. Már este tizenegykor bezártam, s talán ez volt a szerencsém. Csuklyával a fejükön szállt ki a két férfi az autóból, egyikük felszaladt a lépcsőn és rázta az ajtót. Hadonászott a kezében lévő valamilyen fegyverrel, s mert nem zártam ki az ajtót, többször mondta, hogy nyissam ki mert szétlövi. Feltehetően a meglepetéstől, hogy nem tudott bejutni megtorpant az agya, mert hátrakiáltott a társának, aki az autó csomagtartójánál állt, hogy menjenek el. Erre beszálltak a kocsiba és elhajtottak Pápa felé – emlékezett Szentmártoni László.

Előzmény:

A benzinkútkezelők ellenállásának köszönhetően hoppon maradtak azok a fegyveres rablók, akik az egyik Győr környéki töltőállomást akarták kirabolni a múlt hétvégén. A rendőrség forró nyomon elfogta az elkövetéssel gyanúsítható embereket.

A Kisalföld információja szerint fejükre símaszkot húzva, fegyverrel a kezükben mentek be ismeretlenek a múlt hétvégén az egyik, Győrhöz közeli település benzinkútjára, hogy kirabolják azt. Úgy tudjuk, a bűncselekmény befejezését az hiúsította meg, hogy a kútkezelő kellően határozott volt, s nem teljesítette az elkövetők utasításait, s ők végül zsákmány nélkül távoztak.

Az ügyről a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket, csak annyit, forró nyomon sikerült elfogni a gyanúsítottakat s az elkövetés eszközeit is megtalálták. A megyei főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde annyit mondott, a bűncselekményről ma tartanak tájékoztatót a Győri Rendőrkapitányságon. Az alezredes érdeklődésünkre hozzátette, még keresik a szeptember 26-án az Elvis-parknál történt benzinkútrablás elkövetőit. Vizsgálják azt is, hogy a két esetnek lehet-e köze egymáshoz.

Olvasóink írták

 • 16. özv.József 2012. augusztus 09. 21:23
  „Ehhez a töltőállomáshoz csak azok menjenek, akik szeretnek l-ként 10ft-tal többet fizetni a feltüntetett árnál, mivel vissza adásnál kp esetén maguk felé hajlik a kezük pofátlanul, mert olyan pofátlanul átvágják a az autósokat, ha nem kapnak borravalót, mind a pinty.

  Közben a segítőkészségük=00-val!

  Senkinek nem ajánlom ezt a töltőállomást, nemhiába uralják xx-népes semmitevők!
  Olyan pofátlanok, hogy még 1l-üzemanyagnál is lehúznak, ez ma Magyarország! 2012.08.-án a 95 sima benzint 450-ér adják.”
 • 15. Poltergeist 2008. december 05. 09:35
  „Éva Rhodes--->elment afrikába lasszóval elefántot fogni:D”
 • 14. Tűzmadár 2008. december 05. 07:35
  „Ez kell csaje ez kell.

  Hát igen szerencse is kellett hozzá meg egy balfék banda, hogy így
  történjen minden. Sajna a Veszprémvarsányi kutas gyilkosa (i) a mai
  napig nincsenek meg, ő (k) nem kezdő (k) voltak. És az is igaz hogy a
  kútkezelő semmilyen felelősséget nem vállal be a kúton történt
  "bakik"-ért csak a haszon érdekli, a leltár hiányt is, a lelépő tankolót
  is a kutasoknak kell fizetni. Ha betéved egy-két sok külföldi a kútra,
  akkor az euró váltást, ami most (260ár) a kutas 200-210ért váltja és a
  pökhendi góré meg kiköti, csak őneki lehet, kell leadni és ad érte
  230-at.Lehet számolni mikor egy műszakba 15-20ezer euró, befolyik mennyi
  a haszna neki, de ha valami nem jól sül el, akkor azonnal kirúgja a
  melóst, mert csak ő a (melós) hibázhat. (Arrabona pihenő M-1 es Győr
  OMV-kút. Egy étteremben a menü 500-650ft körül van amihez tartozik egy
  tál leves bőséges egy második bőséges, egy pohár víz. Ott kint egy
  szendvics 600-700ft!!!. Az ország legdrágább kútja!!! Ezt azért írtam le
  mert a kutas az aki a leg kevesebb hasznot élvezi egy kúton, és a leg
  nagyobb veszélynek van kitéve. Nagy szerencse kellett hozzá, hogy nem
  lett tragédia Téten.”
 • 13. jockey 2008. december 04. 19:56
  „12.

  Egyetértünk!

  8.

  Szintén!”
 • 12. macskazat 2008. december 04. 18:58
  „A cím kissé furcsa! Akkor lettek volna ügyes, tehetséges elkövetők, ha jól kirabolják a kutat, megerőszakolják a kútkezelőt, majd kivégzik? Ebben az esetben a rendőrség közli, hogy minden rendben van, az elkövetők megdolgoztak a rabolt pénzükért.”
 • 11. mamuska 2008. december 04. 18:21
  „Bocsanatot kerek, nem akarok kotekedni, de ujsagiroknal elvart a hibatlan helyesiras ,nemde?”
 • 10. TakácsTamás 2008. december 04. 15:09
  „Kiváló, hogy megint megy a rendőrségi propaganda a nagy semmiről, de hová tűnt Éva Rhodes?”
 • 9. MélaDzsoni 2008. december 04. 15:09
  „Szerencséje volt a srácnak, hogy egy béna brigádot fogott ki és nem olyan gépfegyveres keménylegényeket, mint az abdai kutasok. Sajnos nem olyan világot élünk, hogy a tulajdonosok osztogatnák ilyenekért a hálapénzeket, épp ellenkezőleg. Abdán az alkalmazottaknak végig kellett dolgozni a munkaidejüket miután fegyvert szorítottak a homlokukhoz. Ha valaki elhajt fizetés nélkül egy kútról, szintén az alkalmazottak fizetik a kárt. Történt olyan eset, hogy 15 kilométeren keresztül üldözték - őőő, bocsánat ,,követték" ?, csak a rendőrség üldöz - az elhajtót, majd mikor elkapták őket rendőri segítséggel, kiderült, hogy nemcsak a kútról léptek le, hanem drogot is szállítanak. Még hátbaveregetést sem kapott a kutas sem a zsaruktól, sem a főnökétől. A cikket olvasva megrökönyödtem azon, hogy a rablók neve rövidítve van (Ny. István), míg a kutasé teljesen kiírva. Jó hogy nem írták hol lakik, ,,ott lehet megverni bosszúból..."”
 • 8. Poltergeist 2008. december 04. 13:35
  „A benzinkútkezelők ellenállásának köszönhetően hoppon maradtak---->aztán ha belőtte volna tényleg az üveget akkor mit csinálsz okostojás?Örülhesz,de nagyon hogy megúsztad.”
 • 7. felvörösök 2008. december 04. 10:28
  „és most akkor röhögtek a rendőrök vagy nem?”
 • 6. Judytka 2008. december 04. 08:41
  „Téten mindig történik valami...mekkora lúzerek!”
 • 5. buggyantagy 2008. december 03. 23:46
  „Most már tudjuk a nagy titkot, hogy Tét volt az a Győrhöz közeli település ahol a bűneset történt.”
 • 4. miracle 2008. december 03. 20:18
  „"nem zártam ki az ajtót"
  Sőt a villanyt sem oltotta fel.”
 • 3. tönd 2008. december 03. 17:33
  „nagy pancserek lehettek........................”
 • 2. zotya975 2008. december 03. 07:12
  „Az biztos hogy ez a kútkezelő részéről nagy bátorság volt, a főnökének illene honorálnia azt hogy megmentette a bevételt, de nem biztos hogy ez a hősies tett a hossszú élet titka!”
 • 1. buggyantagy 2008. december 03. 01:29
  „Lehet nem lényeges, de a "a nyomozás érdekeire hivatkozva " a Győrhöz közeli település nevét sem lehet elárulni ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázezer lövésre jut egy baleset

Győr-Moson-Sopron - Az elmúlt hét évben hat – ebből egy halálos – vadászbaleset történt… Tovább olvasom