Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Lüktető Városrétet terveznek

Városrét, Aquabona, Rába város - a bizottság sorrendben ezt a három elnevezést találta a legjobbnak.

Kattintson a látványtervekre >>

Korábban beszámoltunk  arról, hogy az Engel Group, a győri polgármesteri hivatal és a Rába rt. támogatásával kiírt pályázat sikeresen zárult: a bírálóbizottság a Városrét elnevezést találta a legjobbnak a Mosoni-Duna partján, a Belváros szomszédságában a Rába-gyár volt Budai úti telepének helyén felépülő új városnegyed nevének. Erdős Ildikó, az Engel Group magyarországi marketingvezetője kérdésünkre elmondta: a versenyben a második az Aquabona, a harmadik a Rába város lett. Mindhárom variációra több – a Rába város esetében rengeteg – pályázó gondolt, s a kiírás értelmében közülük a leggyorsabbak, azaz az adott nevet legelőbb beküldők kapják a nyereményeket. Az első díj 3 millió, a második 2 millió, a harmadik 1 millió forint értékű bon.

A bonokat a Városrét épülő új lakásaiban lehet levásárolni. Erdős Ildikó, az Engel Group magyarországi marketingvezetője elmondta: a pályázati kiírás szerint az elnevezésnek több felsorolt szempont közül legalább egynek meg kellett felelnie, s a Városrét tökéletesen megtestesíti, hogy „az új városnegyed szervesen illeszkedik Győr történelmi városnegyedeihez, ugyanakkor XXI. századi életformát képvisel". Hozzátette: a területet a Rába-gyár odaköltözése előtt így nevezték.
Az Engel Group közben már a héten elkezdte a majdani otthonok értékesítését. Az első ütemben 430 lakás épül fel, s a cég egyszerre alakítja ki a rendezett közterületeket és az infrastruktúrát. Jellemző, hogy a projekt során csak utakra, intézményekre 7 milliárd forintot fordítanak.
A városrész elnevezéséről a végső szót kimondó zsűriben az Engel Group, a Rába rt. és a városháza képviselői, valamint néhány ismert győri személy vett részt. Közülük hármat kérdeztünk meg arról, miért a Városrétet választották az új negyed nevéül a csaknem ezer variáció közül.

Ferenczy Lajos, Gyárváros önkormányzati képviselője
: – Konszenzussal alakult ki ez a döntés. Eredendően a gyárvárosiak és magam is azt szerettük volna, hogy Rába város legyen az elnevezés, így, külön írva. Úgy gondolom, hogy ez sok ember számára érzelmi kötődést jelentett volna az új városrészhez. Ismerem a terveket, szellős, modern, szép városnegyed épül pihenőhelyekkel, s ennek érzékeltetésére a Városrét tényleg megfelelő. Örülök, hogy a fejlesztéssel a gyárvárosiak számára megnyílik a Duna-part, amelytől eddig el voltunk zárva.

Görbicz Anita, a győri Graboplast-ETO KC világkasszis kézilabdázója: – Jó ötletnek tartottam, hogy civilek szavazhattak. A Városrét elnevezés kifejezetten tetszett, ötletesnek találtam: pozitív érzést kelt, és minden benne van, ami kell.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója: – A zsűri tagjaként úgy éreztem, hatalmas felelősséget veszünk a vállunkra, mert az általunk kiválasztott elnevezés hosszú évtizedekig, vagy akár évszázadokig lesz a városrészé. Rendkívül sok érdekes, izgalmas nevet küldtek be a pályázók, köztük a Városrétet is, amiről én korábban nem tudtam, hogy történelmi hagyományokra vezethető vissza. Bízom benne, hogy választásunk tetszeni fog a győrieknek, és abban is, hogy az új városnegyed mielőbb megtelik élettel.

Beruházások Európában

Az Engel Group Izraelben és Európában több lakó- és irodaépületet, bevásárlóközpontot, logisztikai centrumot és közintézményt épített az elmúlt időben.

A régióban 2000 óta kilenc nagy beruházást kezdett el a befektetői csoport, amelyek közül három Magyarországon valósul meg. Hasonló projekteken dolgoznak a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban és Németországban is.

Kapcsolódó anyagok >>

Az első igen az új városrészre (2004-11-26) >>
Új városrész a Rába helyén (2004-11-12) >>
Üzletközpont a Rába helyén (2003-10-28) >>
Bontják a nagy múltú Rába-gyárat (2003-12-19) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés turistát hozott a nyár Győrnek

Győr nem lett turisztikai célpont idén sem – az idegenforgalomban dolgozók majd mindegyike ezt állítja. Az idegenforgalmi bizottság elnöke mégis elégedett a mutatókkal. Mi kellene ahhoz, hogy a turisták napokat töltsenek el a megyeszékhelyen? Reklám, reklám és megint csak reklám: Győrnek hirdetnie kellene, amije van, s fejleszteni, amije nincs. Tovább olvasom