Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Lukácsi: legyőzöm a betegséget

Lukácsi: A betegségem eddig nem akadályozott abban, hogy ellássam a vállalt dolgaimat.
Lukácsi István.
Jó orvosok kezében vagyok, bízom a tudásukban, s a magam akarata mellett Isten segítségében – nyilatkozta a Kisalföldnek adott interjújában Lukácsi István.

A megyei közgyűlés tagja, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke kezelésekre jár, mert tumort találtak a szervezetében.
– A kérdés, hogy van, az ön esetében most különös aktualitást kapott.
– Ha őszinte ez a kérdés, akkor illik rá őszintén válaszolni. Annyit tudok mondani, hogy az egészségi állapotom nem a legjobb.

– Mi a baj, Lukácsi úr?
– Egy elég kellemetlen betegségben szenvedek. Az elmúlt, meglehetősen hosszú időszak történéseinek következményeként tumort találtak a szervezetemben.

– Érez magában annyit erőt, hogy szembeszegüljön a kórral?
– Érzek. Le fogom győzni a betegséget.

– Amikor néhány hete találkoztunk, s az az interjú szóba került, azt mondta, túl sok volt a stressz az utóbbi években.
– Ezt ön tudja a legjobban, hiszen négy-öt évvel ezelőtt sokat írtak rólam, amikor az a sajnálatos ügy bejárta a médiát. Sokan mondták akkoriban, hogy amíg ilyen a média, olvasni sem nagyon érdemes. Elbulvárosodnak a lapok, s az olvasó nem azt kapja, ami történt, hanem álhíreket és gyártott híreket.

– Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem a lapok, hanem a rendőrség indított nyomozást, az ügyészség emelt vádat ön ellen a pannonhalmi kábeltelevíziós ügyben.
– Ez így igaz, de amíg az én nevemet kiírták, a gyilkosok nevét monogrammal hozták, az ítéletig megillette őket az ártatlanság vélelme.

– A magyar törvények megengedik, hogy már az eljárás megindításakor kiírjuk a közszereplők nevét, függetlenül attól, mi lesz az ügy vége. De megírtuk azt is, hogy önt felmentették a vádak alól, s győztesként jött ki belőle.
– De itt a veszteségem, az egészségi állapotom.

– Ön egykoron a kisgazdapárt megyei elnöke volt. A párt szinte eltűnt a politikai palettáról. Miért?
– Véleményem szerint nem tűnt el, én továbbra is megválasztott megyei elnök vagyok. Győr-Moson-Sopron megyében visszük tovább az ügyet, s létrehoztuk a Kisgazda Polgári Egyesületet, s így a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség részesei vagyunk. A Fidesz a bajban is kiállt mellettem, s bízott bennem, amiért köszönet jár nekik.


– De ez a kisgazda szervezet már nem az a kisgazdapárt?
– A kisgazda szemlélet nem Torgyán József nevéhez fűződik, hanem közel százéves hagyományokkal rendelkező eszmeiség, ami Győr-Moson-Sopron megyében is gyökeret vert. Mi ezt az irányvonalat nem hagytuk el és nem tértünk le róla.

– Volt egy erős kisgazdapárt egy erős vezetővel. Most se párt, se közéletileg aktív Torgyán. Miért alakult így?
– Volt jó pár ember a pártban, akit nem az eszme vonzott, hanem a karrierlehetőség. Ebben Torgyán József is vétkes bizonyos szempontból, mert rossz káderpolitikát folytatott. Torgyán Józseffel 2002 nyarán találkoztunk utoljára személyesen. Alkalmasint telefonon beszélünk.

– Több megyei elnöke is volt a pártnak, akik közül sokan eltűntek.
– Ha jól számolom, tizennégy megyei elnök volt. Sokan eltűntek a közéletből. Akik ártottak nekem, azoknak is megbocsátok, akik pedig megmaradtak barátnak, azokra büszke vagyok.

– Jövőre megint választ az ország. Mit gondol, az új kisgazda szervezet milyen eséllyel indul majd?
– Maradunk kisgazdák polgári egyesületként. A cégbíróságon bejegyeztettük magunkat, s a Fidesz szövetségeseként bízunk abban, hogy a kisgazdák nagy részét meg tudjuk szólítani, s a győzelem együtt sikerül. Mert az igaz, hogy lendületben van az ország, csak amerre a rúd áll, ott a szakadék van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókba került a csúszás

Elsősorban az Európai Unió és a magyar kormányzat hibájából két-három éves késésben van négy olyan hazai beruházás, amelyet a brüsszeli ISPA-alap is támogat – állapította meg nemrégiben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése. A csúszás a győri szennyvíztisztítónál csaknem egymilliárd forintba
került. Tovább olvasom