Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Lövöldözésről értesíteni kell a rendőrt

Abda - ˝Valaki hozzánk lövöldöz át. Ma egy galambot lőtt a fenyőfánkról és nem ez az első eset. A halott madarat, ami csurom vér, nekünk kell eltakarítani...˝

Hasonló esetekben fontos mielőbb a körzeti megbízotthoz fordulni, rendőrt hívni. Amíg megvan a madár teteme, még a benne maradt lőszer vizsgálata is segítheti a hatóság munkáját. Ugyanis valószínűleg légfegyverből származó lövésekről van szó és az ilyen fegyver tartása nem engedélyköteles, de szigorúan szabályozott és használatára, szállítására is előírások vonatkoznak. A rendőrség tájékoztatása szerint lőtéren, pincelőtéren, céllövöldében, bekerített magánterületen a biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható. Aki a légfegyverre vonatkozó szabályokat megszegi, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható és a légfegyvert el lehet kobozni.


Olvasói kérdés

Valaki hozzánk lövöldöz át. Ma egy galambot lőtt a fenyőfánkról és nem ez az első eset. A halott madarat, ami csurom vér, nekünk kell eltakarítani. Ez már legalább az ötödik eset! Következőre a fára mászó gyerekeket lövi le valaki? Abda, Vasút utca

Olvasóink írták

 • 2. Mankapunka 2010. január 07. 14:48
  „Feljelntgetések országa is.

  Rendőrségi ügyeletes is mindig azt mondja a telefonba,tesz feljelentést,csak az a baj,hogy attól nem lesz semmi megoldva. Így van szocdem Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. szocdem 2010. január 07. 14:21
  „HA ehez hozzáadjuk, hogy a Finneknél UZIt is simán lehet tartani, télleg nagyon nagy a baj.
  Az is előfordulhat, hogy a szomszéd macskája átjön hozzánk, és megeszi a kalitkából a papagájunkat. Vagy a fránya nyest, ami szintén a szomszédé lehet. A szomszédnak meg külömben is mindíg büdös a szája, és biztosan lopta a házra valót stb. stb. stb. megérdemli hogy feljelentsük. Hurrá!
  Mindenki mindenkit jelentsen fel! Ehez legalább mindenki ért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony forralt bor

A Petz-kórház koraszülöttosztályát támogatja az, aki iszik a Rába Rotary Club Győr forralt borából… Tovább olvasom