Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lovaskocsiról ugrott a motorháztetőre Győrben

A helyszínről sietve távozó rongálót az autóvezető utolérte. Válasz helyett azonban, fenyegetést kapott.

A Győri Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves fiatallal szemben. A lovaskocsin utazó tinédzser a fogatot megelőzni akaró gépjármű szélvédőjét rongálta meg.

Győrben, a Jereváni úton közlekedett személygépkocsijával a 43 éves helyi férfi a délutáni órákban. Az előtte haladó lovaskocsi előzésébe kezdett, mikor észlelte, hogy a fogat balra kanyarodik. Fékezett és visszasorolt a szekér mögé - tájékoztatta portálunkat a rendőrség.

A sértett - miután járművét leparkolta - arra lett figyelmes, hogy a korábban előtte haladó lovaskocsi egyik utasa kiabálva ugrik rá autója motorháztetejére, miközben a szélvédőt üti és rugdalja. Ennek következtében a gépkocsi szélvédője megrepedt, a motorháztető pedig behorpadt.

A helyszínről sietve távozó rongálót az autóvezető utolérte, tettét számon kérte tőle. Válasz helyett azonban, fenyegetést kapott.

A rendőröknek a feldühödött fiatal tettét azzal magyarázta, hogy a gépkocsivezetőt szabálytalan előzése miatt akarta megleckéztetni.

Garázdaság végségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság a fiatallal szemben.


Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Goldmund 2013. július 10. 20:53
  „11.hsz.
  "és ha kátyú van, akkor meg szálljon le, tolja a bringáját, amíg kikerüli azt a kátyút"

  Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?”
 • 24. Csetneky 2013. július 01. 00:28
  „Ejnye, megint egy huncut fiatal. Azt ugye tudjátok, hogy ezekkel csak egyetlen párt tudna kezdeni valamit?”
 • 23. Filtec 2013. június 30. 13:35
  „11. Raabimi 2013.06.28. 15:41

  Valaki mondja meg, hogy ebben a kommentben miért kellett kimoderálni c... szót?
  A magyar nyelvnek VAN ilyen szava!

  Erre gondoltam:
  "Előre elmondom: Nem <moderálva> voltak. Gazdag szülők kisfiúcskái voltak. "”
 • 22. Bagoly11 2013. június 29. 14:06
  „inkább ló<moderálva>,mint kipufogógáz az legalább szerencsét hoz!”
 • 21. Hombre 2013. június 29. 11:30
  „19.Igazad van! Csak a keménylegényt csaptam volna nyakon.Csóri ló nem tehet róla hogy idióta a gazdája.Amúgy hatalmas bátorságra vall,hogy a fiatalember elszaladt mikor számon akarták kérni.”
 • 20. verembele 2013. június 29. 09:25
  „Tisztelettel:
  Már csak megkérdezem: mi a francot keres lovasfogat/kocsi a városba??? A "lú" akkorát f..o..sik...,hogy csak na, és az természetesen ott marad. Lehet, tábla nem tiltja, meg amúgy is felesleges lenne, mivel "EZ" a homo sapiensa" (új emberi faj, az ördöggel keverve) úgysem értené...Ebből kiindulva, fajtájukat/és bőrüket nem a soha vissza nem térítendő segílykével kell kenegetni, ha nem kardlappal...Tudod csak abból értenek...A könyvből nem..annak a lapját kitépik, hogy farkofágjukat töröljék...Unom már..unom már...unom már..
  Üdv.”
 • 19. Madarász 2013. június 29. 09:25
  „18. Van azoknak a szerencsétlen lovaknak elég baja a hülye gazdáik miatt, minek bántanád még te is?”
 • 18. Hombre 2013. június 29. 07:59
  „A lovat is agyonütöttem volna!”
 • 17. Madarász 2013. június 28. 22:26
  „Valószínűleg ezt a kisebbségi lovaskocsit nem egyszer láttam már Szabadhegyen, nem arról híresek, hogy betartanák a közlekedési szabályokat. A múltkor a József Attila úton a lámpánál a Jereváni útra kanyarodó sávban álltak, majd kanyarodás helyett elindultak egyenesen, kis híján nekivezetve a lovaskocsit a mellettük haladó autónak, nem rajtuk, hanem az egyenesen haladó, szabályosan besorolt autós lélekjelenlétén múlott, hogy nem lett baleset.
  Biztos most is időben és egyértelműen jelezték a kanyarodási szándékot...

  Nem ártana, ha a rendőrség a körmére nézne nekik, nem egyszer áll a kocsi a kocsma előtt a József Attila út végén és akkor a lovak állapotáról és a kocsi roncs voltáról nem is beszéljünk.”
 • 16. Túrabakancs 2013. június 28. 22:22
  „Raabimi!
  Az ilyen <moderálva>nak nem kell elmagyarázni semmit, úgysem tanulnak belőle.
  Az autós csak magának csinál bajt, akár jogi, akár testi problémát értve ez
  alatt. Nem éri meg! Remélem sokan a kerékpárosokkal kapcsolatban nem
  általánosítanak ezen ügyekből kifolyólag.”
 • 15. Raabimi 2013. június 28. 17:11
  „Manka!

  Szerintem valamit félreértelmeztél.
  A mellékutcából az autók közé kanyarodtak ki szélsebesen a bicósok. Nem a padka mellé lassan besorolva. Ha ott mentek volna, akkor nem érdekel. Az megszokott. De arra hivatkozva, hogy a kátyuk miatt kanyarodtak ki így, az nem magyarázat. Én erre mondtam, hogy nem szabálytalanul kell kivágódni az út közepére, hanem inkább szálljon le és kerülje ki a kátyút. Ezzel nem veszélyezteti sem magát, sem másokat. Ebben az esetben nem volt lehetőségem a kerékpáros kikerülésének szabályát betartani, hiszen ők már alapba szabályt szegve jöttek majdnem nekem.”
 • 14. Jethro_Tull 2013. június 28. 16:58
  „11. Raabimi 2013.06.28. 15:41
  Vagy nem kellett volna félrehúznom a kormányt?

  Eszedbe ne jusson !! Csak te fizetnél rá.”
 • 13. apokalipszis 2013. június 28. 16:10
  „11. Raabimi 2013.06.28. 15:41

  Szép magyar valóság!Ezt hozta a liberalizmus és az egyedileg értelmezett demokrácia.Felnőtt egy korosztály akinek a szülei még normális nevelést kaptak ennek ellenére elég jól lebutultak.Most lassan e lebutított nemzedéknek jönnek az utódai ,el lehet képzelni mi lesz itt.

  Ne pofozz,ne üsd el ,mert meghurcolnak érte. Hagyd,hogy ő támadjon ,ha akar ,na aztán akkor önvédelemből már meg lehet mutatni.Kell is ,hogy ne téged rúgdaljanak az út szélén.)))))”
 • 12. Mankapunka 2013. június 28. 16:01
  „Tatai úti <moderálva>

  Raab Miért is kell leszállni a bicóról, ha kátyút kerül ki valaki? Milyen szabály vonatkozik rád a kerékpáros kikerülésénél?
  Én pl. nem dudálok, hanem 5 centire húzom el a gépet a páros mellett, az neki nagyobb büntetés. Aláesik? Akkor be tudom mutatni, hogy én az útszélén kerekező mellett betartottam a szabályt, a másik tuti kibukkant.”
 • 11. Raabimi 2013. június 28. 15:41
  „Hát igen. Ez van. Én nem jártam ennyire rosszul , de hasonló szituációba keveredtem.
  A minap munka után hazafelé vezettem a Zöld utcában. 2 biciklis kis <moderálva> egymás mellet tekerve egy mellékutcából ugyancsak egymás mellett felkanyarodva, bevágtak elém, mellém. Az utolsó pillanatban félre tudtam rántani a kormányt, és dudáltam. Azt hittem, hogy lehúzódnak egymás mögé, és meghúzzák magukat. Nem így tettek. Nagy integetésbe kezdtek, és kiabáltak felém. Közben elhajtottam mellettük. Az integetésükre, kiabálásukra azonban úgy döntöttem, leállok és beszélek velük. Amire kiszálltam, addigra ők is leszálltak a biciklikről. Előre elmondom: Nem <moderálva> voltak. Gazdag szülők kisfiúcskái voltak. KTM bringákkal... Kiszálltam, és megkérdeztem, hogy ez mire volt jó? Az egyik nagyszájú rögtön kiabálva, fennhangon elkezdett magyarázni, hogy én tudom-e, hogy mennyi kátyú van ezen az úton, és hogy milyen nehéz itt ezeket kikerülni??? Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. De aztán elmagyaráztam nekik, hogy nem egymás mellett kellene tekerni, és ha kátyú van, akkor meg szálljon le, tolja a bringáját, amíg kikerüli azt a kátyút... Azt is mondtam, hogy ha most elütöttem volna, akkor az anyukája meg apukája nekem sírt volna, hogy mit tettem a kisfiával... De nem igazán hallották, hallgatták meg, amit mondtam. Felpattantak, és eltekertek. Hasonló módon mint elém kivágtak. Egymás mellett, fülükbe a zene, mint az állatok hajtottak. Még most sem tudom, hogy mi lett volna a jobb. Hagyni őket, tekerjenek tovább, hátha elüti őket valaki? Vagy rögtön egy atyai pofonnal indítani? Vagy nem kellett volna félrehúznom a kormányt?”
 • 10. W118 2013. június 28. 15:16
  „to 9. statisztikaihivatal 2013.06.28. 14:39

  Hihetetlen,hogy a sértettet kikezded azonnal.
  Véletlenül nem vagy aktív kisebbségi jogvédő?
  Már csak a stílusod okán kérdezem?”
 • 9. statisztikaihivatal 2013. június 28. 14:39
  „és előtte vajon mit tehetett a "sértett"? Mert azért az nem csak úgy megy, hogy egy józan paraszti ésszel megáldott, lovakkal foglalkozó valaki csak úgy odaugrál a motorháztetőre!”
 • 8. juhit 2013. június 28. 13:44
  „A kocsiban mindig van kerékkulcs, én azzal kértem volna számon.
  Kíváncsi vagyok, ilyenkor hogyan térül meg az autós kára? (ami azért gépjárműtől függetlenül közel van a 100-hoz, vagy több)”
 • 7. Jimmybátyó 2013. június 28. 12:59
  „1. szakalyb
  Hős vezérünk rejtett erőtartalékai!”
 • 6. titokban 2013. június 28. 12:46
  „apokalipszis-nek szerintem igaza van. kicsit már gáz, hogy mindig mi magyarázkodunk a sok tahó bűnöző helyett...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlagosan 33 százalékkal csökkennek a kéményseprői díjak Győrben

A rezsicsökkentés végett Győrben is csökkennek a kéményseprő díjak átlagosan 33 százalékkal. Tovább olvasom