Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Lovak, hintók parádéja

Hintókkal érkeztek a virágfesztivál résztvevői a megyeháza elé, aztán galambokat röptettek. A Győri Nők Független Szervezete által másodízben rendezett hintós-lovas felvonulásnak a tavalyinál is több nézője volt tegnap este Győr belvárosában.
Látványosság: A hintósok a megye több településéről érkeztek Győrbe.
Kilenc hintón, két omnibuszon indultak tegnap délután a győri Petőfi hídtól a hintós-lovas virágfesztivál résztvevői s vonultak végig a Szent István úton. A menethez húsz lovas csatlakozott. Amerre elvonultak, kíváncsi, érdeklődő szemek figyelték a virágokkal díszített kocsikat és a rajta ülőket. A megyeháza előtt a téti fúvósok adtak rögtönzött hangversenyt és a pázmándi mazsorettek szórakoztatták a közönséget.

A Győri Nők Független Szervezete idén másodízben tartotta meg a hagyományteremtés szándékával a felvonulást és a virágfesztivált. A szervezet elnöke, Havasrétiné Méry Judit elmondta, a családi összefogást szeretnék erősíteni, erre kívánták felhívni a figyelmet. Kezdeményezésüket most is sokan támogatták. A hintósok a megye több településéről érkeztek, ahogy a lovasok is. A megyeháza előtti vigadalom egyik érdekessége volt, hogy száz postagalambot röptettek és léggömbbe zárt üzeneteket küldtek a légóceánba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedett győriek, népszerű polgármester

Egy felmérés szerint a győriek többsége sokkal elégedettebb városa, mint az ország helyzetével.… Tovább olvasom