Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Lőre Péter megerősítette: Győrben épül meg az Audi logisztikai parkja

Egyáltalán nem érződött a győri közgyűlés júniusi "menüjén" a nyári uborkaszezon. Elfogadták a szemétdíj emelést júliustól, míg Borkai polgármester bejelentette: Győrbe kerül az Audi 20 milliárdos logisztikai parkja.


13 óra 23 perc

"Az Audi AG és az Audi Hungaria Győr mellett döntött" - erősítette meg portálunknak a közgyűlést követően Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatója az előző nap szárnyra kelt híreket.

A kiszemelt terület az Audi gyár és az Ipari Park szomszédságában található, 150-200 ezer négyzetméternyi területet érint.

Az első lépcsőben 50 ezer négyzetmétert épít be az a beruházó, amelynek személyéről még a nyáron dönt az Audi.

Vasúti és közúti infrastrukturával szállítja az árut az óriásvállalat, s jövő nyáron amikor a logisztikai park beindul, többszáz új munkahely teremtődik.

Lőre Péter a döntés hátteréről röviden annyit árult el, hogy gazdaságossági szempontból győzött Győr Gönyűvel szemben.


A négykarikás multi ismét Győr mellett tette le a voksát.
A négykarikás multi ismét Győr mellett tette le a voksát.


11 óra 32 perc

A győri közgyűlés véget ért, folyt. köv. szeptemberben. Addig is kellemes nyarat Olvasóinknak!

11 óra 30 perc

A győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ új igazgatója Varga Zoltán.

11 óra 27 perc

Személyi döntések miatt zárt ülés a győri közgyűlésen.

11 óra 23 perc

Bobby McFerrin győri koncertje zöld utat kapott a képviselőktől: a 10 Grammy-díjas művész jövő márciusi fellépése biztosított.

Bővebb infókat ide kattintva olvashatnak a koncertről.

11 óra 20 perc

Az utóbbi percekben kevésbé fajsúlyos témákat tárgyalt a közgyűlés, volt is időnk megbeszélni az olasz-német csúcsrangadót.

Kollégám mondja, hogy a meccset akár a németek is behúzhatták volna 2-1-re, hisz az elején nekik akadt több helyzetük.

Ez igaz - válaszolta jelen sorok írója -, de azt se feledjük, hogy négy egymást követő világversenyen vesztett fontos mérkőzést a Nationalelf, s ezt nehéz a véletlen és a (bal)szerencsék számlájára írni.

11 óra 17 perc

Dr. Somogyi Tivadar előterjesztéséből kiderült, hogy hány státuszt tartanak fenn a jövő tanévtől a győri oktatási intézményekben.

Ami a legfontosabb: három fővel kevesebb hely marad a teljes munkaidőben dolgozó pedagógusoknak, míg a részmunkaidőben öttel több állást lehet betölteni ebben a munkakörben szeptembertől. 

11 óra 15 perc

Helyi épületek felújítására idén hatmilliós keret jut – úgy emlékszünk, kevesebb mint tavaly, de ennek utána kell néznünk -, s nyolc pályázat érkezett.

11 óra 8 perc

Elkészült Győr zajtérképe, a 66 milliós projektről korábban írtunk már.

A stratégiai zajtérkép interaktív, webes formája várhatóan 2012 őszére készül el és a nagyközönség számára is elérhetővé válik, igaz, korábban júliusról volt szó. Bővebb részletek a http://innovacio.gyor.hu internetes honlapon olvashatók.

Neupor Zsolt arról beszélt, hogy nehezen érti, miszerint a Szigethy Attila út nem került be a legzajosabb utak közé.

Borkai Zsolt válaszában leszögezte: ezt a problémát már megoldották, mivel a kamionokat kitiltották a főútról.

11 óra 5 perc

A társadalmi szervezetek és az egyházak támogatásának keretéről is döntött a győri közgyűlés. Az előbbiek között 25 millió, míg az utóbbiak között 12 millió forintot osztanak szét idén.

10 óra 59 perc

Hossza szócsata után végre sikerült megegyezni abban, hogy Győr-Szol Zrt. idei első éves beszámolót októberben tárgyalják a képviselők.

Borkai Zsolt azzal vetett véget a disputának, hogy "ezennel lezárnám a kerekasztal vitát". Ez legalább poénos szófordulat volt.  

10 óra 44 perc

Borkai Zsolt az Audi logisztika parkja kapcsán elmondta: "azt hiszem, minden túlzás nélkül sikertörténetről beszélhetünk, hisz az Audi beszállítói parkja biztosan Győrben épül meg".

A győri beruházásokról szóló előterjesztést egyhangúan fogadta el a közgyűlés.

10 óra 39 perc

A győri önkormányzati beruházásokról szóló előterjesztésben a várost érintő összes fejlesztés terítékre kerül, erről hamarosan külön cikkben számolunk be.

Kun András azt kérdezte Borkai Zsolttól, hogy az Audi logisztikai parkja hol fog épülni, s mikor derül ki a döntés?

Nem tudjuk, hogy válaszol-e erre Győr polgármestere, de az ülés előtt több forrásból úgy értesültünk, miszerint tény: Győrben épül meg a négykarikás cég újabb óriási - 20 milliárd forint értékű - beruházása.

Úgy tudjuk, hogy az Audi vezérkara a héten Győrben járt, s már ki is választották az Ipari Parkban a megfelelő telket. 

10 óra 36 perc

Vissza a "szeméthez": a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Rendszer megvalósításáról szóló beszámolót tárgyalja a közgyűlés, melyet Hegyi Zoltán, a Társulási tanács elnöke adott be, aki egyben az MSZP-frakció tagja - finoman fogalmazva is pikáns helyzet.

Kun András kérdésére Borkai Zsolt elmondta: továbbra is vizsgálják, hogyan lehetne eredményesebben felhasználni a Sashegyre szállított hulladékot.

10 óra 32 perc

A második napirendi pontban az Auchan-beruházás kapcsán a 83-as főút fejlesztése került terítékre, melynek elvi akadálya mostantól nincs, mivel az összes hatóság támogatja három körforgalom építését - javítva ezzel az M1-es autópálya csomóponti ágainak csatlakozását a főúthoz -, valamint a főút kétszer kétsávosra bővítését. 

10 óra 27 perc

Borsi Róbert (Fidesz-KDNP) arra kérte Sági Gézát, hogy mondja el mennyit kell fizetnie egy veszprémi vagy egy pápai lakosnak havonta a szemétszállítási díjakért. 

A Győr-Szol vezetője kecskeméti  (2798 forint) és szegedi (2915) példát említ; ezzel szemben Győrben a társasházak esetében 1600 forint, míg egy családi ház esetében 1400 forint volt az átlagos számla tavaly.

Ezeket az összegek nettó számok, mint ahogy a előterjesztésben is áfa nélküli adatok szerepelnek: nem igazán értjük ennek okát, hisz attól még a számlát bruttóban kell befizetni.

A szemétszállítási díj emelését 15 igen, 3 nem és 3 tartózkodás mellett a képviselők elfogadták.

10 óra 25 perc

Dr. Somogyi Tivadar (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a saját lakóközösségében mindenki szelektíven gyűjti a szemetet - külön a PET-palackokat, újságokat -, s így havonta 10 ezer forintot tudnak spórolni.

10 óra 21 perc

Neupor Zsolt szerint annak ellenére, hogy Magyarország miniszterelnökétől levelet kapott mindenki arról, hogy nem emelik a közüzemi számlákat, ennek ismét pont az ellenkezője valósul meg.

"Gazdaságilag egyet tudok érteni az emeléssel, de azt is mondjuk ki, hogy ismételten nem tartották be választási ígéretüket" - tette hozzá a DK képviselője.

Borkai Zsolt válaszában arról szólt, hogy Neupor Zsolt újra az országos politikát akarja belekeverni a győri közügyekbe. 

10 óra 13 perc

Neupor Zsolt (DK) azt kérdezi, hogy az előterjesztésben írt 6,7 százalékos kötelező bérkompenzáció - többek közt ezzel indokolja a Győr-Szol az emelés szükségességét - miért szerepel, amikor idén a cég dolgozóinak bérköltsége csökkent.

Vörös Gyula (Jobbik) azt vetette fel, hogy a 2010-es üzleti terv miért szerepel a 2012-es év kapcsán az előterjesztésben, illetve az üzemanyag beszerzési árának növekedése (32,7 százalék) milyen adaton alapul.

Kun András azt kérdezte, hogy havonta mennyivel fog drágul a szemétszállítási számla.

Utóbbi kérdésre Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy válaszolt, hogy körülbelül 80 forinttal.

Az üzemanyagár-növekedés kapcsán Sági Géza szerint helytállóak az adatok; annak ellenére is, hogy a Győr-Szol Zrt. épített saját töltőállomást.   

10 óra 9 perc

Az első napirendi pont tűnik a legkeményebb diónak, hisz itt esik szó a szemétszállítási díj emeléséről.

Az ellenzéki képviselők az ülés előtt együttesen beszéltek erről: várhatóan mind az MSZP, mind a Jobbik, mind a DK képviselői fel fognak szólalni ez ügyben.

Az emelés mértékéről ide kattintva olvashatnak bővebben.

10 óra 3 perc

21 képviselő van jelen, az ülés határozatképes. A Rába ETO futsal klub sorozatban megszerzett harmadik magyar bajnoki címe apropóján Szigethy Attila ezüst emlékérmet adományoz az önkormányzat a csapat játékosainak, tagjainak.

A csapattól magyar bajnoki aranyérmet kapott viszonzásul Borkai Zsolt polgármester; mint ismert a város évek óta jelentős összeggel támogatja a Rába ETO-t. 

9 óra 53 perc

A júniusi közgyűlés hamarosan kezdődik; a képviselők már gyülekeznek, Önök se menjenek messzire, 10 órakor kezdünk. 

Előzetes

Mint arról a héten beszámoltunk, a júniusi győri közgyűlés dönt a szemétszállítás tarifájának emeléséről, s arról is, hogy a 10 Grammy-díjas amerikai zenész, Bobby McFerrin közös koncertjét a Győri Filharmonikus Zenekarral támogatja-e az önkormányzat.

A nyári melegben szó esik majd a távhő győri áráról is, igaz, a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében a városok és a szolgáltatók nem dönthetnek önállóan a díj mértékéről.

Így a Győr-Szol Zrt. minisztériumnak címzett "ajánlásait" ismerhetik meg képviselők az ülésen.

A 83-as főút melletti Auchan-beruházás révén megvalósuló közlekedési fejlesztések, a "szokásos" Dunakapu téri mélygarázs-ügy - igaz, most csak egy ingatlan apportálás erejéig - szintén szóba kerül a közgyűlésen.

Mint ahogy intézményvezetői kinevezések is várhatóak, s az is kiderül, hogy a győri iskolákban hány teljes és részmunkaidős állás szűnik meg, illetve hány új státusz lesz betölthető.

A nyári szüneti előtti győri közgyűlés összes előterjesztését ide kattintva olvashatják el!


Borkai Zsolt
Borkai Zsolt


Olvasóink írták

 • 20. kató11 2013. január 25. 18:02
  „Ezt tudták is ne játsszanak színházat.Miért nem Gönyün.Mennyi spekuláció és korrupció fog itt még történni.”
 • 19. kató11 2013. január 25. 13:34
  „Mi van a telekspekulációval és miért nem mondják el hány káros anyagot kibocsájtó kémény épül.”
 • 18. háté 2012. június 30. 18:05
  „Nagyzsebes- korrupció, ezeknek olyan vastag bőrük van, hogy a rinocérosz kismiska mellettük.
  A komcsi-diktatúrában "aljaskodók- bűnözők" kifutók voltak ezekhez képest. - igaz a vadhajtások a legveszélyesebbek.
  Győr és környéke jelenleg a legkorruptabb.”
 • 17. kisem 2012. június 30. 08:06
  „ad. #5. és #16.)
  A győri szemétügy (hulladékügy) úgy szemét, ahogy azt tavalyelőtt decemberben elhatározták. Kimondatlanul bebizonyították, hogy a sz..ból is pénzt kívánnak csinálni, de nem a szolgáltatás igénybevételére kötelezett kiszolgáltatottak érdekében.
  Ha elfogadjuk kiindulási alapként a vonatkozó közgyűlési előterjesztésben rögzített, a megalapozottság látszatát keltő számokat, akkor könnyen bizonyítható, hogy - elsősorban az 1.100 literes gyűjtőedények vonatkozásában irreálisan magas bérleti díjat szednek be a rendelkezésreállási díjon keresztül. Ez (is) bőven fedi a tisztességtelen haszon fogalmát.”
 • 16. bazsifekete 2012. június 30. 06:52
  „5. hidas
  Ami bűzlik ebben a városban az nem más, mint a rosszmájúság a vezetők részéről és a teremgarázs.
  A díjemelés lényege: teremgarázs megépítésére felveendő hitel törlesztőrészleteit szedik be előre.
  Így biztosítva jövőjüket.
  Jut is, marad is.
  Jut a törlesztésre, marad a dagatt zsebeikben.”
 • 15. acsali 2012. június 29. 20:35
  „Az Audi új beruházása az illetékesek által közelmúltban felvásárolt földeken valósul majd meg?”
 • 14. krisz_x 2012. június 29. 20:13
  „Számomra egy szépséghibája van az Audinak;
  Nem vesznek fel dolgozni,mert egy szomszédos cégnél van munkaviszonyom.Sorra dobálják vissza a pályázatainkat,pedig többen is jelentkeztünk már,csak olyan munkakörre amire megfeleltünk volna és csak azért mert egy bizonyos cégnél dolgozunk jelenleg.Hallottam olyanról,hogy az egyik cégnél már közölték az emberekkel,hogy ne is erőlködjenek az Audi jelentkezéssel.Nagyon rendes az Auditól ,hogy nem nyúlja le a szomszédos "kis" cégek szakembereit,de akkor megint a kisember van letojva (bár hazánkban nem meglepő).
  Remélem mindez tényleg csak szóbeszéd és valóban mi nem feleltünk meg a munkakörre,mert ha nem így van akkor nem is annyira vonzó az Audi.Remélem azért minden új céggel,munkahellyel nem beszélnek össze a személyügyesek.”
 • 13. cserepesvirag 2012. június 29. 18:43
  „Na azt meg majd illes zoltán meg a simicskacégek megmondjak hogy hol legyen. ha naturas terület akkor majd epítkezes elott egy nappal leallitjak az egeszet”
 • 12. norbika96 2012. június 29. 16:49
  „Ez már rég elvolt döntve,hogy hol lesz!Ezt a csontot már lerágták-Borkai és társai zsebei dagadnak!”
 • 11. KissG22 2012. június 29. 16:24
  „Ti választottátok ezeket a képviselőket...
  Normális élet Mo-n sosem lesz. --> Egyre több várandós anyukát látok környékünkön és egyre csak arra gondolok hogy rabszolgákat fognak szülni ... Oktatás kivégezve --> jelenlegi hatalom beágyazódása
  Életszínvonal 0
  A népbutítás nem látott méreteket ölt a jelenlegi vezetők pozíciójának megszilárdulása nem véletlen kell ennek az országnak annyi biológiai robot..
  A szakképzést is úgy alakították, hogy ne tudj meglépni maradj h.lye és maradj itthon...”
 • 10. polgar79 2012. június 29. 16:18
  „Gondolom 50 évig semmit nem kell majd az Audinak fizetni Győr felé sőt még Győr fizet cserébe:D.Remélem a város túloldalára építik majd.”
 • 9. monkeybusiness 2012. június 29. 15:28
  „Hu Hu HUUUUU végre végre végre!!! Tovább tovább mindent bele, menni fog!”
 • 8. Dwatson 2012. június 29. 15:03
  „Még jó hogy befagyasztották a közüzemi díjakat! Fagyasztás nélkül két év alatt nem 400%-al haem 1000%-al emelkednének! Ez a 2/3 akarata,ám legyen!”
 • 7. Accra 2012. június 29. 13:38
  „Lehet tudni, kinek a tulajdonában van a leendő Audi park? Mert nem hiszem, hogy véletlenül döntöttek így, miután egyszer már Gönyű mellett tették le a voksot.

  Bármilyen díjat lehet 2 nappal az életbe lépés előtt emelni???????”
 • 6. bojtár 2012. június 29. 12:56
  „ezeknek fizetést adni?????
  "Helyi épületek felújítására idén hat milliós keret"
  "Elkészült Győr zajtérképe, a 66 milliós projektről korábban írtunk már."
  a közintézmények meg romokban?????normális itt valaki?”
 • 5. hidas 2012. június 29. 12:45
  „Disznóság amit a szemétdíjjal kapcsolatban csinálnak! Meddig emelik még?! És miért júliustól? Valami bűzlik itt és nem csak a szemét!!!”
 • 4. artie75 2012. június 29. 12:28
  „Csókoltatom azt a kollégát, aki szerint a németek is nyerhettek volna 2:1-re. Sokkal inkább a 4:0 lett volna reális.

  Tessék már felsorolni az összes kidolgozott német helyzetet. Igen, pontosan. 0.”
 • 3. Sárkányfűárus 2012. június 29. 11:07
  „Az egyházat tartsák el a hívek... a semmiért minek pénzt adni nekik???”
 • 2. imre1964 2012. június 29. 08:34
  „Mindenre rábólintanak csak mehessenek már nyaralni a mi pénzünkön.”
 • 1. ATXadmin 2012. június 29. 08:18
  „nyári vakáció mi????????,a jó édes k***va anyátok minek fizetünk titeket??????rezes banda”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhely-est Győrben: Karátson Endre a vendég

A Műhely-est programsorozat részeként Karátson Endre lesz a vendég szeptember 27-én csütörtökön a… Tovább olvasom