Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Lopni próbált Öttevényen, majd szúrt a 30 éves nemesnépi férfi

Egy besurranót tartottak vissza hétfőn este fél nyolckor Öttevényen.

A 30 éves nemesnépi férfi a nyitott bejárati ajtón keresztül jutott be az öttevényi családi házba, mikor is a nappaliban tartózkodó családtagok zajra lettek figyelmesek. Először kutyákra gyanakodtak, de aztán egyértelművé vált számukra a zaj forrása.

Egy idegen férfit találtak előszobájukban. Az ismeretlen épp a kabátok között kutatott értékek után. Miután a háziak megzavarták, a férfi a házból kiszaladt, kerékpárjára pattant és menekülni kezdett. A családfő sem késlekedett, időközben hazaérkezett szomszédjával gépkocsival vette üldözőbe a férfit, majd házától mintegy négyszáz méterre feltartóztatta és megállította a menekülő besurranót.Dulakodni kezdtek, miközben a gyanúsított a nála lévő pórázzal csapkodott, ütlegelte feltartóztatóit, majd mikor ez eredményre nem vezetett, másik zsebéből rugós kését elővette, s a sértettet combján szúrta meg.

A 30 éves elkövető nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Legutóbb októberben szabadult, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt.

Ellene súlyos testi sértés kísérlete és lopás kísérlete miatt eljárást indított a Győri Rendőrkapitányság.

Olvasóink írták

 • 7. hobelebanc 2012. február 01. 11:38
  „ha a magyar jogrendet vesszük alapul, szerencsétlen sértettet fogják elítélni önbíráskodás miatt.... A tolvaj? Az életét védte a bicskával. Rendőrt hívni? Minek? Mire kiérnek a tolvajnak se híre se hamva, viszont mielőtt kiérnek eltöröd kezét lábát és futni hagyod, akkor nagyobb az esélyük, hogy elfogják.”
 • 6. zoltania2 2012. február 01. 11:00
  „4-re Tisztelt ügyvéd Úr. Lehet hogy a jogászok szerint ez a jogrend és joggyakorlat rendben van így /hisz elég jól éldegélnek belőle./,de a pór nép szerint ez a bűnözőpárti ,álságos joggyakorlat méltón tükrözi az ország állapotát. Kérem ne jöjjenek itt azzal hogy nincs visszatartó ereje a büntetésnek,persze hogy nincsen mert a rablott pénzből lehet jó ügyvédeket fogadni . Ha véletlenül mégis elítélik a rabló urat akkor megy a kényelmes börtönbe ahol TV,konditerem ,internet várja.Talán megpróbálhatnák a jogász urak a másik utat választani .Nincs harmadolás , nincs feltételes szabadlábra bocsátás ,stb.Kőkemény szigor és pár éven belül látni fogják az eredményét,persze ha a jogászok ,törvényalkotók is így akarnák. DE ŐK NEM AKARJÁK !!!!!!!!!!”
 • 5. Joebacsi70 2012. február 01. 09:25
  „Itt a legcélszerűbb, ha azonnal lelövöd a hívatlan látogatót, még "támadás" közben. Szerintem így az anyósokat is le lehet szoktatni a váratlan látogatásokról. Otthoni fegyvertartás engedélyezése.
  Még mindig túl enyhe a Btk. és megint az értékeit védő, a betörő elfogását elvégző, segítő polgár lesz meghurcolva, vizsgálgatva.
  Betört ? Igen. Tudta ki és miért üldözi ? Igen. El akart menekülni mindenáron, akár súlyos sérülés vagy halál okozásával is ? Igen. Ilyen embernek helye van a társadalomban ? Nincs.
  Műanyag lakat a cellaajtóón, majd ha lerohad, elrozsdásodik, ki lehet engedni. Amíg bent van dolgozik és termel. Nem dolgozik ? Nincs kaja, fűtés. víz, villany a cellában. Miért legyen ő különb pozitív irányban, mint az átlag állampolgár.”
 • 4. PaPa 2012. február 01. 08:12
  „"Kisalföld 2012.01.31 " Az arányosság elve továbbra is él a jogos önvédelemnél" - Félreértés, hogy ezentúl az elhárító magatartással szemben semmilyen arányossági követelmény nincs. Igen is van, például ha a támadó felhagy a támadással, s elmenekül, a korábban megtámadott nem futhat utána, nem bánthatja, mivel a támadás abbamaradt. A magát megadó, tetten ért betörőt sem szabad bántalmazni. Jogosan csak támadással szemben lehet védekezni. A büntetőeljárást ilyenkor is le kell folytatni, s akkor kiderül, hogy jogos volt vagy nem a helyzet- magyarázta dr. Glegyák Jenő" JOG ÁLLAM Csak nehogy az értékeit védő házi úr kerüljön bajba.”
 • 3. feryke 2012. január 31. 19:21
  „Miért súlyos testi sértés????? Gyilkossági kísérlet kellene legyen, mert valószínű csak a szerencsén múlt, hogy nem lett komolyabb a sérülése a sértettnek.”
 • 2. Csiripiszli 2012. január 31. 18:33
  „Mehet vissza a börtönbe .... !!!!”
 • 1. dw748a 2012. január 31. 16:07
  „A kedvencem:
  "A 30 éves elkövető nem volt ismeretlen a rendőrök előtt."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt: Országosan egyedülálló turisztikai létesítményt adtak át Győrben

Az ország első turisztikai látogatóközpontját adták át kedden Győrben. Tovább olvasom