Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Lomtalanításkor, temetéskor sok a lopás

Téti kistérség - A lakosság biztonságérzetét növelni, a bűncselekmények számát csökkenteni szeretnék a Téti kistérségben. Ezért rendszeresen ülésező, a lakosok, a polgár- és a rendőrök közötti információs láncot erősítő fórumot hoztak létre.

Kistérségi összefogás a közbiztonságért – így foglalható össze röviden a törekvés, aminek jegyében a napokban Téten találkoztak a kistérség polgármesterei, polgárőrségeinek vezetői és a rendőrség képviselői.

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása kezdeményezte, hogy közbiztonsági egyeztető fórumot hozzanak létre a bűnmegelőzésért. Rendszeresen üléseznek, valamint információs felületet alakítanak ki a társulás internetes portálján.

A következő fórumon többek közt szó lesz arról is, milyen tanácsokkal és hogyan érdemes ellátni a fiatalokat nyáron a bűnmegelőzés érdekében. Elhatározták a tanácskozók azt is, hogy az elkövetkezőkben a lomtalanítások időpontjait egyeztetik a települések a polgárőrségekkel és a rendőrséggel, mert ilyenkor rendre megszaporodnak a bűncselekmények, akárcsak a települési rendezvények és a temetések ideje alatt. Ezenkívül a besurranó tolvajok miatt szükséges elővigyázatosság érdekében tájékoztató kiadvány kiadását tervezik az időseknek.

Horváth Csaba győri rendőrkapitány a kistérség közbiztonsági helyzetének javulásáról adott tájékoztatást. Elmondta: a polgár- és a rendőrök a megyében több helyen együttműködnek, de a polgárőrség ön-
kéntes, senkit nem lehet kötelezni a közös munkára sem, így azt a civileknek kell kezdeményezniük.

A rendezvény végén Horváth Csaba és Szabó Ferenc, a kistérségi társulás elnöke a közbiztonság érdekében kötött együttműködési megállapodást írt alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliárdos hitel? Igen.

Győr - Húsz igen szavazattal, hat nem ellenében a győri közgyűlés tegnapi rendkívüli ülésén… Tovább olvasom