Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Lombgyűjtő gépek hasítanak Nádorvárosban és Szabadhegyen - fotó

A Győr-Szol fűnyíró-lombgyűjtő gépei Győr-Nádorvárosban egy alkalommal már körbeértek, a napokban pedig Győr-Szabadhegyen dolgoznak.


"A GYŐR-SZOL Zrt. teljes kapacitással végzi a lehullott falevél gyűjtését Győrben. A részvénytársaság fűnyíró-lombgyűjtő gépei Győr-Nádorvárosban egy alkalommal már körbeértek, a napokban pedig Győr-Szabadhegyen dolgoznak.

Ezt követően az univerzális kisgépek a fasorral rendelkező utak menti zöldterületeken kapcsolódnak be a lombgyűjtésbe.

Szintén a város területén, elsősorban a fasorral rendelkező utcákban – Bartók Béla út, Ifjúság körút, Damjanich utca – tevékenykedik a nagy teljesítményű lombszívó gép, melynek hatékonyágát kézi munkaerő is segíti.


Fotó: Győr-Szol Zrt.
Fotó: Győr-Szol Zrt.


A tömegközlekedési utak mentén seprőgéppel végzi a GYŐR-SZOL Zrt. a falevél gyűjtését. A seprőgép előre meghatározott program szerint városrészenként dolgozik.

Azokon a helyeken ahol a gépi lombgyűjtés hatékonyan nem megvalósítható, ott kézi erővel takarítják össze a lehullott lombot. Falevél-gereblyéző és -gyűjtő brigádok dolgoznak például Sziget-Újváros, Gyárváros és Jancsifalu, valamint Marcalváros II. városrészeken.

A Győr város területén összegyűjtött nagy mennyiségű falevél a komposztelőállítás során alapanyagként hasznosul" - közölte portálunkkal Nagy Csaba kommunikációs menedzser.

November elején több olvasói tudósítást is kaptunk, miszerint már-már falevél tenger borítja a győri utcákat. 

Olvasóink írták

 • 7. tomas 2011. december 03. 10:28
  „Kilehet probálni 8órán keresztül gereblyézni a levelet a porszivó elött és a porszivózás isteni rázza a kezed/nem autómata/.Nemkell konditerembe járni erősiteni munka után alig várod hogy hazamehess.Mint a döglött hintaló olyan vagy.”
 • 6. pappe 2011. december 02. 22:21
  „5-höz: Semmi bajom a dolgozó emberekkel (magam is közéjük tartozom, igaz nem a Győr-Szolnál). Viszont: a "hasítás" jelző maflaság a témához kapcsolódóan. Egyébként meg a 4-es megmondta a tuti véleményt! :)”
 • 5. Feketedémon 2011. december 02. 19:45
  „Kedves Pappe!
  Szerintem nem az emberekre értették a hasítást,de megnéznélek téged ahogy te napi 8 órába ezzel a géppel dolgozol és hasítasz!!Sok sikert csak nehogy a kezed odafagyjon útközben,,))”
 • 4. Láng_Vince 2011. december 02. 16:20
  „Most komolyan hír az, hogy dolgoznak az erre alkalmazottak???”
 • 3. pappe 2011. december 02. 13:16
  „Azért erre a cammogásra azt mondani, hogy "hasítanak", erős túlzás! :)))”
 • 2. nakivagyokén 2011. december 02. 12:36
  „Kedves Madarász!
  Azért maradt el, mert mindig van utánpótlás a fákról. A leveleknek az rossz tulajdonsága, hogy nem egyszerre hullanak le vezényszóra. " Most pedig kopaszodj fa, mert jön az ősz és a tél."”
 • 1. Madarász 2011. december 02. 11:18
  „Kissé sok elmaradt a söprés után...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt családi ház: gázpalackokat mentettek Győrszemerén

Kigyulladt egy kétszintes családi ház kazánháza Győrszemerén a Koroncói utcában, amelyben fa és szén… Tovább olvasom