Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Lombgyűjtési akció indul Győrben

Az évszakhoz kötődő, szokásos közterület-fenntartási feladatokon túl november 2-től lombtakarítási akciót kezd a város közigazgatási területén a GYŐR-SZOL Zrt.

A társaság munkatársai a tereken, parkokban gépi és kézi erővel szedik össze a lehullott faleveleket, letört ágakat és leszáradt növényi szárakat.

A győri ingatlanok tulajdonosait ezzel egy időben kedvezményes árú zsákokkal segítik a közterületi lombgyűjtésben.

A GYŐR-SZOL Zrt. megkezdte a város közterületein található fák lehullott lombjának takarítását. Az utak mentén nagy teljesítményű lombszívó és seprőgépek dolgoznak, a gépek tevékenységét kézi munkaerő is segíti.

A közterületi zöldterületeken a nyáron fűnyírásra használt, de a lomb hatékony összegyűjtésére is alkalmas, többfunkciós ISEKI kisgépek dolgoznak.

A hét kisgépből kettő a belvárosban, öt pedig a többi városrészben tevékenykedik. Az így összegyűjtött nagymennyiségű falevél a komposzt-előállítás alapanyagaként hasznosul.

A város tisztaságának megőrzése érdekében, a közszolgáltatási tevékenység kiegészítésével akciót kezdeményezett a GYŐR-SZOL Zrt. November 2-a és december 31-e között barna színű, a társaság logójával ellátott zsákok vásárlására nyílik mód, amelybe a közterületeken, társasházi udvarokban összegyűjtött zöldhulladék, falevelek, kisebb gallyak elhelyezésére van lehetőség.

A zsákok a GYŐR-SZOL alábbi ügyfélszolgálati irodáiban vásárolhatóak meg 160 Ft+áfa/db áron:
• Orgona úti ügyfélszolgálati iroda: Győr, Orgona u. 10.
• Jókai úti ügyfélszolgálati iroda: Győr, Jókai u. 7–9.
• Kodály Zoltán úti ügyfélszolgálati iroda: Győr, Kodály Z. u. 32/a.

A GYŐR-SZOL Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak nyitva tartása a www.gyorszol.hu weboldalon megtalálható. Az ETO Park első emeletén lévő GYŐR-SZOL-irodában nem lehet zsákot vásárolni.

Vásárlásra kizárólag kézpénzzel van lehetőség. Családi házak esetén egyenként maximum 10, társasházak esetén maximum 20 zsák vásárolható.

A családi házas környezetben a "ZÖLDHULLADÉK" feliratú zsákokban összegyűjtött – az előbbiekben említett – kizárólag zöldhulladékot a barna, úgynevezett biokukák mellé kell kihelyezni, és a zsákokat a társaság a szokásos gyűjtési napokon szállítja el.

Társasházak esetében az összegyűjtés utáni elszállítási igényt a közös képviselőnek kell bejelentenie e-mailen (szallitas@gyorszol.hu, varosgazdalkodas@gyorszol.hu), vagy a 96/888-500, 501, 502-es telefonszámon. Társasházak esetében az elszállítás pénteki napra kérhető.

Fontos: tervezetten az akció december 31-ig tart, ezen időpont után már nincs lehetőség a "ZÖLDHULLADÉK" feliratú zsákok kihelyezésére.

A GYŐR-SZOL Zrt. a város önkormányzatának tulajdonában lévő oktatási intézmények lombgyűjtését kedvezményes árú konténerek biztosításával segíti. Ennek részleteiről az intézmények írásban külön tájékoztatást kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetés nélkül: most ingyen átvizsgálja a rendőrség a kocsiját

Szombaton Győrben és Sopronban is ingyen átvizsgálja a rendőrség az autókat a közelgő zord, téli… Tovább olvasom