Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lombgyűjtés Győrben

A takarított felület nagysága eléri a kétmillió négyzetmétert a városban.

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetési üzletágának egyik legnagyobb őszi feladata a falevélgyűjtés megszervezése és végrehajtásának koordinálása. A takarított felület nagysága eléri a kétmillió négyzetmétert. A munkában közel száz ember vesz részt.

A város tömegközlekedési útvonalai mentén és a fasorral rendelkező utcákban /pl.: Bartók Béla út, Ifjúság Körút, Nagysándor József utca/ már október elejétől találkozhattunk a nagy teljesítményű lombszívó gépekkel. A speciális eszközök bővített műszakban, szinte folyamatosan járják a tömegközlekedési valamint a lakóutcákat és összegyűjtik a szegély mellett összegyűlt lombot. A lombszívás zajjal jár, ezért a közszolgáltató a lakosság zavarásának elkerülése érdekében reggeltől este kilencig működteti a gépeket.

Fotó: Marcali Gábor
Fotó: Marcali Gábor

Csapadékmentes napokon, a városi zöldterületeken, a lakótelepeken kézi lombgyűjtés is folyik. Az emberek munkáját például Győr belváros, Nádorváros és Révfalu nagyobb, összefüggő zöldterületein önjáró, univerzális kisgépek segítik.

Az említett területeken a lombgyűjtéshez a GYŐR-SZOL Zrt. biztosítja a kiszolgáló gépi állományt és a konténereket. A falevélgyűjtés során fő cél, hogy az időjárás függvényében karácsonyig legalább egyszer megtörténjen a lombgyűjtés a közterületi zöld parkegységek területein. Az első takarítás után lehullott falevelet tavasszal gyűjtik majd össze.

A városi közterületekről származó lombot a GYŐR-SZOL Zrt. a komposzt előállítás alapanyagaként hasznosítja.Olvasóink írták

  • 1. hovatovabb 2013. november 19. 12:05
    „Mosonmagyarovaron az Erkel ut kornyeken a Panelosoknak kell osszeszedetni mig Mosonban a VUF szedi ossze :-(
    Paneloknal iden egyszersem Takaritottak ossze az utakat padkakat.....mosti ott leledzik a tavalyrol elrothadt avar :-[”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Xbox játékot lopott a fiatal egy győri üzletből

A tolvaj úgy tett, mintha vásárolna, de a kabátja alatt játékok lapultak. Tovább olvasom