Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Lokálpatrióta bál plusz egy zenekarral

Győr - Szombaton tartották meg a lokálpatrióták kilencedik bálját a megyeszékhelyen. A vendéglátásra, a körülményekre senkinek nem lehetett panasza. A jobb mulatság kedvéért egy pluszzenekart is be kellett vetni a szervezőknek.
Czigány György költő köszöntötte a báli vendégeket, miután a Széchenyi-egyetem kamaraegyüttese fogadta őket a reprezentatív környezetben, a győri egyetemi csarnokban. A bált hivatalosan Ottófi Rudolf alpolgármester nyitotta meg. Az Albatros táncosainak keringője, majd tánca arra invitálta a jelenlévőket, hogy ők is felkérjék társukat. Mint később kiderült, a győri közélet és gazdasági élet találkozójára többen egész évben készülnek azzal, hogy tánciskolába járnak. Az este folyamán aztán meg is mutathatták, mit tudnak keringőből, foxtrottból, csacsacsából. 

Az előételt, levest, főételt és desszertet is tartalmazó vacsora alatt Európa országaiba hívott zenés kalandozásra a Transfolk együttes. A házigazdák, Machó Andrea és Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészei kollégáikkal, Szűcs Kingával és Mohácsi Attilával musical- és operettrészleteket énekeltek.

Négy vendéglő, a La Maréda, a Golden Ball, a Komédiás és a Carmen hívták meg vendégeiket az eseményre, melyet jótékony céllal a Győri Nemzeti Színház javára rendeztek meg. A szíves invitálás után közel ötszáz ember mulatott hajnalig. Az este színes és változatos programjában a bálok történetében egyedülállóan izgalmas pillanat volt, amikor a báli zenekarnak szerződtetett együttest, mivel nem igazán talpalávaló muzsikát játszottak, a szervezők lecserélték a bravúrosan beugró és hajnali háromig zsúfolt táncparkettet produkáló Royal Tánczenekarra. Természetesen a szokásoknak megfelelően a Pro Urbe segítségével idén is megválasztották a bál királynőjét és két udvarhölgyét.

Az idei rendezvény különlegességét növelte, hogy a díszletekről a Győri Nemzeti Színház gondoskodott. A Bánk bán operából emeltek színpadra egy jelenetet, és a csarnok oldalsó takarásaira is hatalmas, a báli hangulatot emelő festmények kerültek. A vacsorát még egy bőséges terítés követte éjfélkor, amelynek finomságai akár még egy napos mulatságot is lehetővé tettek volna. A bál vége felé, mikor már hasadt a hajnal, egy szépszámú társaság Futó Károly tánctanár vezényletével külön csoportos koreográfiát mutatott be spontán módon a táncparketten.
A táncparkett egészen hajnali háromig foglalt volt. Este tíztől csak a bálkirálynő-választásnál és a tombola szünetében hagyták üresen a lokálpatrióta bálozók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a közszolgálati traffipax

Májustól az önkormányzati traffipaxra is figyelhetünk. Az országgyűlés tavaly év végén fogadta el… Tovább olvasom