Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Logisztikai központot avattak Győrszemerén

Győr - A budapesti székhelyű, részben osztrák érdekeltségű Raabersped Kft. megyei logisztikai központját csütörtökön avatták fel Győrszemerén.
A cégből, amelyet 1972-ben a GYSEV alapított Budapesten, jelenleg 51 százalékkal részesedik a bécsi Raabersped Speditions GmbH, 39, illetve 10 százalékkal pedig a magyar bejegyzésű Raaberlog és PEZOH Kft,-k. A mintegy 4,5 millió euróba került beruházásban többek között 4 és fél ezer négyzetméter fedett raktár, 350 méter hosszú iparvágány, 200 méteres rámpa épült. A létesítmény egyaránt alkalmas az átrakodásra vasútról közútra, illetve közútról vasútra. Bár fő tevékenységük a vasúti szállítás, Kelet-, Közép- és Nyugat-Európa között menetrend szerint közlekedő iránytehervonatokat működtetnek, idén nyolc kamiont vásároltak a szállítmányozói rugalmasság növelésére.

A népes vendégsereg előtt zajlott nagyszabású avatóünnepségen az osztrák és a magyar himnusz felhangzása, a győrszemerei Ihaj Csuhaj együttes hangulatkeltő fellépése után a cég vezetői ismertették üzleti elképzeléseiket. Elmondták, a helyszínt jó megközelíthetősége miatt választották, hiszen közel van a Győr–Pápa vasútvonalhoz, 15 kilométerre az autópályától. A létesítménytől, amely a környékről 17 embernek ad munkát, piaci pozíciójuk erősítését várják. Következő központjukat Kelet-Magyarországon építik.

A létesítmény a környékről 17 embernek ad munkát. Fotó: Krizsán Csaba
A létesítmény a környékről 17 embernek ad munkát. Fotó: Krizsán Csaba

A Raabersped Kft. több mint 20 országban tart fenn üzleti kapcsolatokat. Tavaly 5 millió tonna árut mozgattak meg, és 22,5 milliárd forintos árbevételt értek el. (A Raabersped-csoport nemzetközi szinten tavaly 164 millió eurós árbevételt ért el.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A borászok bíznak a mustrában

Pannonhalma - Az egyetlen hazai borverseny, amin a díjak készpénzre válthatók, a Pannon Bormustra és… Tovább olvasom