Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Liptai Claudia is belenyalt az aranyérmes rábapatonai Tutti sós-diós karamell fagyijába

A Tutti sós-diós karamell fagylaltja aranyérmes lett az Év Fagylaltja versenyen.

Az idén a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében, 17. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt.
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában tartott megmérettetésen, az ipari besorolású versenyzők (alapanyaggyártók, -forgalmazók) közül a Tutti Élelmiszeripari Kft. Sós-diós karamell fagylaltja nyerte el az aranyérmet a szabadon választott fagylaltok kategóriájában.

„A Sós-diós karamell fagylaltunk fejlesztése során az összeegyeztethetetlennek tűnő ízeket sikerült olyan harmonikussá varázsolnunk, hogy a zsűrit is levettük a lábáról" – mondta Prohászka Ottó, a Tutti Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Év Fagylaltja versenyen az idén a sárgabarack volt a kötelező íz, emellett egy szabadon választott fagylalttal indulhattak a résztvevők. 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal, tehát több mint 80 alkotás közül választották ki a díjazott műveket. Az év fagylaltjának minden esetben egy mestercukrász vagy cukrászat fagylaltját hirdeti ki a zsűri – idén Mányoki Krisztián pátyi cukrász Opera Royal fantázianevű alkotása nyert.

A szakmai zsűri elnöke Csuta Zsolt csákvári mestercukrász volt, a társadalmi zsűri tagjai pedig Ákos énekes-előadóművész, Cseh László úszó, Lehoczki Ferenc, a város polgármestere, Frittmann István borász és Liptai Claudia televíziós személyiség.

A Tutti Kft. fagylaltporait tekintve a tradicionális értékrendet képviseli – 5 féle csokoládé, 18 tejfagylalt, 27 gyümölcsfagylalt és 6 diabetikus jellegű fagylaltport gyárt és forgalmaz országszerte –, azonban az Év Fagylaltja versenyekre mindig valamilyen különlegességgel készülnek, és számtalanszor díjazottak is voltak már:

2002 Aranyérem - Krémvanília
2004 Aranyérem - Diabetikus vanília
2004 Aranyérem - Eper
2006 Aranyérem - Cappuccino
2008 Ezüstérem - Puncs
2009 Ezüstérem - Grillázs
2010 Bronzérem - Csányi sárgadinnye
2010 Közönségdíj - Csányi sárgadinnye
2014 Bronzérem - Túró

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 100 legjobb magyar étterem között öt megyei is helyet kapott!

Nagy siker! Az egyik legismertebb nemzetközi étteremkalauz, a francia Gault&Millau 2015-ös hazai… Tovább olvasom