Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Lionsok a vakok rehabilitációjáért

Várhatóan tízmillió forintba kerül az a beruházás, ami a vakok és gyengénlátók rehabilitációs központjának kialakítását célozza. A nemes ügyet elsőként karolták fel a győri Lions klubok, mi több az Első Győri Lions Club legutóbbi összejövetelén a központi témát is ez jelentette.
Döncző Zoltán, a szervezet soros elnöke ismertette, hogy a legutóbbi karitatív akciójuk eredményeként 620 ezer forintot utaltak át a vakokat és gyengénlátókat segítő Gondviselés Alapítvány számlaszámára. Az összeget látássérült fiatalok tanulásának támogatására szánják.

A rehabilitációs központ kialakítása azonban mindazoknak helyben jelenthet kapaszkodót, akik időskorukra vagy például betegség, baleset miatt vesztik el látásukat. Döncző Zoltán elnök ezért is tartotta fontosnak, hogy a Lions-tagok közelebbről is megismerkedjenek a tervekkel és a várhatóan itt folyó munkával.

Az eddigi városi szervezet két helyisége mellé kiemelten szükség volna szakmai, rehabilitációs és társalgószobára, illetve ahol helyben sportolni, például pingpongozni tudnának a vakok. A teakonyhában az élet, így a konyhai munka apró fortélyait sajátíthatják el előbb segítővel, később pedig már önállóan. Cél a rehabilitáció, hogy a megváltozott egészségi állapottal, konkrétan a vaksággal ne csak elviselhető, hanem „gyűrhető" legyen az élet, így a mindennapok.

– Aki az első lépést megteszi, mindig messzebbre jut – idézte Szabó Miklós hajdúdorogi sorstársát az összejövetelen Zilahi György, a vakok és gyengénlátók regionális egyesületének elnöke. – A régiós központ egyedülálló lehetőséget jelent a sorstársaknak, hiszen mindezt eddig a vakok iskolájában sajátíthatták el. Nagyszerű érzés, hogy ilyen nagyszerű emberek vesznek bennünket körül, mint a lionsok: az Első Győri Lions, valamint az Arrabona Lions Club. Empatikusak voltak az első perctől és biztos vagyok benne, hogy számíthatunk rájuk.

A Látássérültek Nyugat-dunántúli Regionális Egyesülete a vakokért tevékenykedő Gondviselés Alapítvánnyal karöltve szeretné megteremteni a rehabilitációs központ anyagi alapját. Az ezzel kapcsolatos támogatásokat, felajánlásokat az 58600214-10009976-os számlaszámon várják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz a helyi nyugdíjasbuszbérlet

Nyolcvan forinttal csökken márciustól Győrben a nyugdíjasbuszbérletek ára – döntött… Tovább olvasom