Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Likócson a helyzet változhatna

Kisbolt csupán egy van, a játszótér, az utak pedig felújításra várnak Likócson.

Gyakori az áramszünet, az utak és a Parti sétány is felújításra szorul, a kismamák évek óta visszatérő gondja, hogy balesetveszélyes az a játszótér, ahová vihetnék gyermekeiket. Ez csupán néhány a lakossági fórumon felmerült kérdések közül, amelyre kedden este várták az érdeklődőket a helyi közösségi házban.

A felvetésekre a város vezetése nevében Ottófi Rudolf alpolgármester és Papp László jegyző helyben reagált. Az árvízvédelemmel kapcsolatos témában Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke szolgált aktuális és hasznos információkkal, Krakovszki József és Tömböl Péter a Komszolt, Debreczeni Márton pedig az útkezelőket érintő kérdésekre adott választ. Ami tény: a város másfél milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodik idén, így minden terv és elképzelés ennek a függvénye.

A városrész ügyes-bajos dolgait képviselő Sík Sándortól megtudtuk, átépítik a balesetveszélyes és nagy forgalmú Audi-csomópontot, pótolják a hiányzó kerékpárutat és a játszótér-felújítás kérdése sem halogatható. Iskola, óvoda nincs, az előbbi épülete kultúrházként működik. Tartalmas, a közösséget érdeklő programokra éppúgy szükség van, mint a hagyományos, évenként megrendezett majálisra vagy búcsúra, amelyre lehet készülni. Ígéret van arra, hogy a Komszol a jövőben géppel tisztítja itt is az utat, nagyobb rendezvények előtt pedig a kézi szúnyogirtást is „bevetik" a vérszívók ellen. A helyiek május 1-jétől ügyes-bajos dolgaik megoldása érdekében keddenként Egerszegi Krisztina főtanácsoshoz helyben fordulhatnak segítségért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vonzó az igazgatói szék

Négy óvoda és nyolc iskola élére keres új vezetőt a győri önkormányzat szeptembertől. Az igazgatói… Tovább olvasom