Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Lift a mozgáskorlátozottaknak

A mozgáskorlátozottak is könnyedén tudják ügyeiket intézni a győri városházán, ha elkészül a lift az épületben.
December közepétől a mozgáskorlátozottak is könnyedén tudják ügyeiket intézni a győri városházán, miután elkészül a lift az épületben. A beruházás csaknem 30 millió forintba kerül.

A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998-as törvény előírja, hogy a meglévő középületeket akadálymentessé kell tenni. Ennek szellemében kezdődtek munkálatok október elején a győri városházán, ahol több berendezés beépítésével és az épület kismértékű átalakításával felelnek meg a jogszabálynak.
Csillag Irma, az önkormányzat városépítési irodájának beruházási főmérnöke a Kisalföldet arról tájékoztatta: nem kis feladatot jelentett az előkészítési, a tervezési és az engedélyezési munka, miután műemlékről lévén szó, az építési engedélyt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal adta ki.

A polgármesteri hivatal az építéssi tervet és a műszaki tartalmat a Mozgáskorlátozottak megyei egyesületével is egyeztette, s a civil szervezet szakértői azt mindenben megfelelőnek találták.
A beruházás lényege, hogy liftet helyeznek el az épület keleti szárnyában, amely az alagsorból indul, a földszinten egy irodahelyiség, az első és a második emeleten a vécék helyén halad. (A kivitelezést megelőző feltárási munkák azt igazolták, hogy az érintett helyiségekben a teljes födémet ki kell cserélni.) A felvonó halk üzemű, hidraulikus berendezés lesz, a szükséges elégséges biztonsági felszereltséggel.

A lépcsőház hátsó, jelenleg használaton kívüli bejárójának lépcsőjére lépcsőlift készül, emellett a földszinten a mozgáskorlátozottak számára vécét alakítanak ki. A földszinten az aula és a főlépcső közötti térből a keleti és nyugati épületszárny folyosói felé vezető két lépcsőre szintén lépcsőlift kerül. Az első és a második emeleten felújítják a mellékhelyiségeket, amelyek mérete a felvonó és annak előterének helyigénye miatt csökken.

A munkálatok befejezésének várható időpontja december 15. A költségek megközelítik a 30 millió forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszavazták Balogh jutalmát

Huszonegy igen, négy nem, hat tartózkodással a győri közgyűlés megszavazta Balogh József polgármester háromhavi illetményének megfelelő, mintegy másfél millió forintos jutalmat. A városvezetőnek idén ez az első jutalmazása. Tovább olvasom