Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Lidl Győrben: a zaj csökkentésén dolgoznak

Az áruházban rendszeresen zárás után van áruátvétel, ami az éjszakai csendben eléggé zavarja a pihenést - írta olvasónk.


Olvasói kérdés

Az áruházban rendszeresen zárás után van áruátvétel, ami az éjszakai csendben eléggé zavarja a pihenést. Az üzlet 21 óráig tart nyitva, viszont mindig 23 óra után, de legtöbbször csak éjfél után, 2–3 óra körül(!) pakolják kamionról az árut. Érthető, hogy az áruátvétel zajjal jár, de miért kell ezt pont éjjel csinálni? Az üzlet közelében van még két áruház (Tesco, Spar), ahol meg tudják szervezni, hogy a nyitvatartási idő alatt, s ne éjszaka történjen az áruátvétel. Ez a környék eddig is eléggé zajos volt, mivel itt van a buszvégállomás, de este 11 után kora reggelig legalább csend volt. Sajnos amióta kinyitott ez az áruház, azóta éjszaka sem lehet pihenni. Nem lehetne valahogy megoldani a nyitvatartási idő alatti áruátvételt?


Olvasónk kérdésével megkerestük a Lidl áruházat, ahonnan ez a válasz érkezett: „A Lidl számára azon túl, hogy mindig a legjobb minőségű, legfrissebb termékeket kínálja a vásárlóknak, az áruház környezetében lakók nyugalma is fontos. Áruházunk megépítésekor a beszállítói rámpa teljesen befedésre és körbeépítésre került, a beszállítói zónát szekcionált kapuval zártuk le, hogy a felmerülő esetleges zajszennyezéstől megóvjuk a környéken lakókat. A lakossági bejelentés alapján jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt a zajszennyezést az eddigieknél még hatékonyabban csökkentsük és a lakosok pihenését a jövőben ne zavarjuk."

Olvasóink írták

 • 18. DON 2013. augusztus 12. 21:03
  „17. tricse 2013.08.12. 12:02
  Az általad kéretlenül védelmezettek is fröcsögnek, ha nincs szalámivég a hűtőpultban óccsóé´. Hasonlóan szűk látókörű barátom :)”
 • 17. tricse 2013. augusztus 12. 12:02
  „Egyem azt a szűklátókörű,egoista,szociálisan érzéketlen,finoman cizellált lelketeket! Nehogy véletlenül is eszetekbe jussanak,az amúgy is alvászavarokkal küzdő idősek( akik amúgy ledolgozták az idejüket), a betegségekkel küszködők (akik inkább dolgoznának 12 órát,mint szenvedjenek), vagy a kisgyerekek,csecsemők akiket álmukból vernek fel az éjszaka nemkívánatos zajai! Én amúgy vigyorogva tolerálom a kecsegségeiteket amit itt a fórumon műveltek,de azért ez már mégiscsak sok!”
 • 16. Mankapunka 2013. augusztus 08. 16:21
  „ATX

  Igen, általában ezek a panaszosok nem dolgoznak, mert vagy nyugdíjasok, vagy rokkantnyugdíjasok, vagy eltartottak.”
 • 15. ATX 2013. augusztus 08. 11:31
  „11: " Aki fáradt az éjjel alszik!" :))
  Annyival egészítem ki, hogy ha éjszakás vagyok, akkor nappal alszom. És akár a Gábor Áron rézágyúját is elsüthetnék az ágyam mellett, az sem érdekelne...”
 • 14. Mankapunka 2013. augusztus 08. 00:51
  „Alajos

  Hasonló panaszokkal vannak nálunk is az osztályon, kérjük, látogassa meg, és megkeressük, miért szenved alvatlanságban. Hisz magán kívül több 100 ember lakik abban a körben.”
 • 13. Alajos 2013. augusztus 07. 22:17
  „Természetesen nem azt várom, hogy a kamionokat villanymotor hajtsa, hogy a tetejükön járó robbanómotoros hűtőkompresszorok max. surrogjanak, stb.stb., de elvárnám, hogy ne acélkerekű raklapemelőkkel rohangáljanak a bordáslemez platón, hogy legalább addig állítsák le a hűtőket, amíg nyitott ajtókkal rakodnak, félórákat irodában adminisztrálnak, stb.stb. Természetesen megértő vagyok, amíg az ítélőképességem szintje a kialvatlanságtól nem megy a kritikus szint alá...A friss áruról majd máskor; most csak annyit: a hűtőlánc megszakadásának az esélye éjjel is, nappal is megvan, ennek nem a Hold járása a kritérium. Ha valaminek a frissessége 6-8 órát nem tud elviselni, akkor azt a terméket kár árusítani!”
 • 12. DON 2013. augusztus 07. 19:56
  „Az a baj az emberekkel, hogy túlságosan is ki vannak szolgálva.
  Kérdezem a nyafogó nem alvótól, hogy másnap reggel mekkora balhét rendezne, ha üres polcok között kellene arra várnia, hogy az alulfizetett alkalmazottak pénztárazás mellett még a kamionokat is hamar lekapkodják, felszórják az árut a polcra, amit a tetves vevők szépen összetúrnak, széthordanak az áruház területén és a kutyakaj közé bedobják a jégkrémet, mert éppen meggondolták magukat? Le kellene szokni arról, hogy a saját kis világukba élnek egyesek, s nem nézik, hogy az áru a polcokra nem úgy terem, hanem azt egy éhbéren foglalkoztatott pakolja ki akkor, amikor az útdíjjal zsarolt szállító odaér vele, aki mögött már akkor ezer kilométer van, s még legalább annyi áll előtte, mielőtt a családjához hazamenne aludni.
  Hol élnek egyes emberek?”
 • 11. captain_blood 2013. augusztus 07. 19:14
  „Engedjétek meg hogy egy élő klasszikust idézzek, mégpedig Mankapunkát:

  " Aki fáradt az éjjel alszik!" :))

  Mennyire igazad van Manka! :))”
 • 10. Mankapunka 2013. augusztus 07. 18:30
  „Ugye te nem az a panaszos vagy, aki ott lakik a kis vegyesbolt melleti lépcsőházban?”
 • 9. Edem85 2013. augusztus 07. 17:19
  „zárjuk be...és a helyét szórjuk fel sóval...akkor nem lesz zaj!!! Bezzeg mikor kihirdették hogy lesz Lidl ti is ott tapsoltatok az első sorba, hogy a szátokba megy a sok kiváló német minőségi árú!”
 • 8. Mankapunka 2013. augusztus 07. 17:12
  „Hogyha romlott a kaja a boltban, akkor meg az a baj.

  Mivel napközben érnek be a nemzetközis kamionok, így csak este 10-re van összekészítve az ország egész tájára a szállítás.
  Másik 2 bolttal meg kár példálózni, mert abban nincs is olyan termékárúsítás, mint ebben, és a másik 2 bolt beszállítóinál is folyamatos a sofőrfelvétel, mert olyanok a cégek, így az éjszakára nem merik rábízni a többség a szajrét.”
 • 7. ATX 2013. augusztus 07. 16:35
  „5: Városban élsz. El lehet menni egy kis hegyi faluba. Én pl. buszvégállomás mellett lakom és mindennap hajnalban a buszokat ott túráztatják. Engem mégsem zavar, mert már hozzászoktam. A Credo buszok meg akkorákat tüsszentenek (durvábban f...nak), hogy néha a frászt hozzák rám. De az sem zavar. Megszoktam, elvégre is 46 éve városi vagyok! Ja, a Bécs-Budapest vasúti fővonal is a közelemben húzódik, éjnek évadján teljes gázzal robognak át a hosszú tehervonatok. Mondjam? Az sem zavar, mert megszoktam + városi vagyok...”
 • 6. dödike 2013. augusztus 07. 15:32
  „Az Ifjúság krt. és a Kodály sarkán levő Tesco-ba is hajnali 3 órától hordják nagy teherautók az árut,ráadásul az ablakok alatt mennek az autók.Mégsem reklamálnak mert tudják hogy a friss árunak akkor kell jönnie.Valamit valamiért.A városi létnek nem a csend a jellemzője.Tessék tanyára költözni.”
 • 5. Alajos 2013. augusztus 07. 13:25
  „2., 3., 4. Így írnak azok, akik messzebb laknak az áruátvétel helyétől!
  Bezzeg, hogy nagyon sokszor tiltakoztam a rendőrségnél, az egészségügyeseknél, az áruház vezérkaránál az éjszakai zaj miatt. Itt a különböző fórumokon is írtam, nem egyszer! Vállvonogatás, hárítás volt a válasz. Vagy még az sem.
  De próbaképpen újra megkérdezem: Rendőrségünk ebben az évben hány részeg kurjongató vadállatot fékezett meg, vagy figyelmeztetett vagy büntetett meg? Mondjuk garázdaság, csendháborítás okán...”
 • 4. ATX 2013. augusztus 07. 11:35
  „2: Most sem rohant le reklamálni, hanem idézem: "eléggé zavarja a pihenést - írta olvasónk"”
 • 3. ATX 2013. augusztus 07. 11:27
  „Gondolom aki legjobban tiltakozik a zaj ellen, az másnap már bújja a szórólapot, hogy mi akciós a Lidl-ben...”
 • 2. venditti 2013. augusztus 07. 11:10
  „Ha csökkentik a zajt akkor nem mindegy mikor van az áruátvétel. Bezzeg mikor éjjel túráztatják a motort vagy bömböltetik a zenét netán illumináltan ordíbálnak emberek lent akkor senki nem rohan le reklamálni...”
 • 1. Batistuta 2013. augusztus 07. 10:32
  „Tehát továbbra is este lesz az áruátvétel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhibaperek – 55 milliós igény a csúcs

Annak néztünk utána, hogy a megye legnagyobb kórházában – a győri Petzben – az elmúlt… Tovább olvasom