Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Lidl 3. Győrben: ha egy üzlet beindul - videóval

Győr - Információnk szerint hamarosan megnyithatja a német diszkontlánc harmadik áruházát a megyeszékhelyen. Videóval.

Mint köztudott, a Lidl első áruházát csak óriási nehézségek árán sikerült megnyitni a megyeszékhelyen: több mint egy éves, kínkeserves engedélyezési procedúra után vehették birtokba a győri háziasszonyok az üzletet.

A Lidl 2. már könnyebb szülés volt: július első napjaiban minden komplikáció nélkül nyitotta meg kapuit a Nádor aluljáró közelében a német diszkontlánc.Lidl épül Szabadhegyen is. Videó: Cseh Róbert.


Most pedig már Szabadhegyen terjeszkedik a Lidl: az egyik ismert autós iskola mellett – ha valakinek így nem jönne le: a vasúti átjáró közelében – már nagyban zajlanak az építési munkálatok, s gyanúnk szerint hamarosan be is fejeződnek.

Ha nem üt be semmilyen nem várt momentum – vagyis simán lezajlik az engedélyezési procedúra –, akkor ősz elején erről az üzletről is lekerülhet a lakat, s már lehet itt is költeni a nehezen keresett forintokat.

Áprilisi írásunkban egyébként arról számoltunk be, hogy Győrben várhatóan öt áruházat nyit a német multi.

Nos, ezek közül hármat már kipipálhatunk.Győri álláslehetőségek a Lidlnél

Ha valaki állást keres, itt megtalálja a multi legújabb győri (munka)lehetőségeit.   

Olvasóink írták

130 hozzászólás
 • 130. Roben 2009. szeptember 29. 13:36
  „A mai napon elpattant bennem valami.Pattanna ki a szeme annak a szemétnek,aki tönkrettette a kilátásunkat és elpusztítottak két szép sudár fát a jereváni és a konini kereszteződésben a fagyizonál.Gondolom megint azért kell mindent szétrombolni,mert a multinak kell a hely a parkolohoz,igaz?Miélrt is ne,legyen egész györ parkolo nem?nem kellenek a jétszoterek,a parkok,minek az?A lényeg a kibaszott sok pénz pusztán 5 embernek.Köszönjük Lidl és györi seggnyaloi!Nem kérek belöletek!És igen is most már lépnünk kéne valamit a hazánkat megzabálo idegen töke ellen,mert mindent elpusztitanak lassan!Remélem lassu kinhalála lesz az itteni csicska magyaroknak...és a dühömnek még nincs vége...”
 • 129. ndf 2009. augusztus 28. 14:22
  „Visszatérve a "vásároljunk magyar terméket" tézishez:
  Németországban (egy kisebb boltban, volt NDK-s lakótelepen) három nemzet gouda sajtjából lehetett választani: drága, de rendkívül jó holland, közepes árú, de jó német ill. olcsó és középszar lengyel.
  A magyar termelők az itteni adóterhekkel az olcsó kategóriában versenyképtelenek. Képesek legyártani ugyanazt a szart, csak valamivel drágábban - ergó a termékük (egy olyan kategóriában, ahol csak az ár számít, ill. a legminimálisabb minőség) nem lesz sikeres (eredmény: megszűnő munkahelyek, sírás meg fogak csikorgatása).
  Két megoldás van.
  A.) A kormányzat (ez vagy a következő) csökkenti a termelők adóterheit, ezzel elérve azt, hogy a magyar gyártók is képesek legyenek rendkívül olcsón adni a középszart. Ezzel sok munkahely megmenekül, a hatás viszonylag gyors.
  B.) A gyártók feljebb lépnek minőség szempontjából, olyan kategóriákba, ahol a márkahűség, a termék állandó kiváló minősége stb. miatt az ár kevésbé számít. Így nem egy reménytelen versenyt folytatunk az alacsonyabb áron előállító szlovák, lengyel stb. középszar-gyárakkal, hanem egy minőségközpontú kategóriában, a jelenlegi adóterhek mellett is fenntartható a versenyképesség. Előny: nem kell a kormányzatra várni ill. hosszútávon "válságrezisztens" presztízsmárkák jöhetnek létre. Hátrány: a projekt tőkeigényesebb (és a megterülési idő jóval hosszabb), mint szart gyártani, képzetlen munkaerővel, gagyi csomagolással, gyenge minőségű alapanyagokkal (képzett munkaerő kell, "dizájnos" csomagolás, minőségi reklámok stb.) . Ezzel is sok munkahely megmenekül, ill. a magyar termékek európai megítélése is javulni fog. És ez bizony lehetséges, lsd. Pick, Zwack, Dreher stb. nagyban, de akár a Cserpes Sajtműhely kicsiben.

  De ha ragaszkodunk a szlovák víztejekkel való versenyhez, akkor az adócsökkentés az egyetlen kiút.”
 • 128. tosa2 2009. augusztus 27. 11:45
  „példa , hogy lehet téves darabszámot blokkolni, ami tudom, hogy nem mentség a pénztáros részéről:
  vásárolnak 6 doboz sört, pénztáros beüti a db-ot, de nem nem huzza le a kódot /akármiért is : fi-
  gyelmetlen, szólnak hozzá stb.stb. / a következő árut huzza utána, bár csak 1 db, de mivel elötte
  6 volt beütve, felszorozza 6-al. Vevő háborog /finoman szólva/, eladó csitít, kérdez tapasztalatból:
  valami biztos volt 6 db-os, ami meg nem lett beütve. Vevő háborog, ő átnezte a blokkot, minden be
  lett ütve. eladó szintén átnézi a blokkot, kiderül a 6 sör nincs sehol, amit a vevő érdekes módon nem
  vett észre. Ismétlem hibázott a pénztáros!!! A vevő ...........”
 • 127. Primax 2009. augusztus 26. 19:38
  „MTT #108 !
  " Egymásra nyitnak a multik, csak a kínálat szuper, a kereslet meg a béka segge alatt..." - írod.
  Ez miért foglalkoztat és izgat téged ? Talán részvényes vagy valamelyikben ? :)
  Hadd nyíljanak, nem közpénzekből épülnek !
  Amelyiknek nem megy, úgyis becsuk, vagy profilt vált.
  Miért baj az, ha - végre valahára - van kínálat, lehet válogatni ?
  Amúgy - általában - mindegyik jól tele szokott lenni, nagy a forgalmuk. Vagy, ha nem így van, az legyen az ő gondjuk, bajuk. Ez az ő kockázatuk.
  Mi meg örüljünk, hogy kedvünkre választhatunk a boltok sokaságából.
  Még valami : nem kötelező egyiket sem látogatni.”
 • 126. fortuna54 2009. augusztus 25. 17:46
  „125-ös. Ugye itt nem a lidl üzletben a hiba,hanem az ott dolgozó magyar kiszolgálok modorával.Tanuljanak meg
  kulturáltan viselkedni,itt hollandiában ezért elbocsájtás jár.”
 • 125. dummy 2009. augusztus 25. 13:59
  „Lidl-ben ért azért kis meglepetés (Nádorvárosi)Ice teát vettem 2dbot a hölgy4et számolt és ami a különös volt a kasszás hölgy olyan tételt is "´lehúzott ami a kosaramban nem is volt.Csöngetett a bolt helyettesnek aki szembetünő flegmasággal kezelte a kollégája tévedését.Kérdeztem hogy sikerült _e visszanézni valamely módon bent az irodában Ő erre azt válaszolta hogy leszarom.Oké a tévedés 260 ft de az igazságérzetem attől többet ér.Ezenkivül még egy hasonló eset volt 2 tej helyett 3 at húzott le, ugyanabban az áruházban.Szóval... nem árt ha fél percet szánnak és még a kassza közelében átfutják a blokkot.”
 • 124. marianna1211 2009. augusztus 25. 09:40
  „Maraton osztozom a véleményedben. Én is szentiváni vagyok és régóta várom egy jó bevásárlóközpont megnyitását. Sajnos a LIDL úgy tudom csak ott nyit boltot, ahol legalább 25.000 lakos van. Jó lenne a PENNY is. Úgy tudom, a gázcseretelep helyére szándékoznak nyitni valamit, csak az engedélyezésekkel vannak gondok. Valaki/vagy valakik/ nagyon gáncsoskodnak, nem érdekük, hogy konkurrenciája legyen egy bizonyos kereskedőnek. Csak azt nem tudom, hogy ő hogy él meg, ha időnként félig üres a boltja.”
 • 123. maraton 2009. augusztus 24. 20:22
  „Ismételten: Győrszentivánra is KELLENE egy LIDL. Legalább az itt élő kb 10000 embernek jobb lenne az ellátása, nem kéne a város másik felére járni. Sajnos Győr keleti fele mostohagyerek ebből a szempontból”
 • 122. tricse 2009. augusztus 21. 14:08
  „Tapasztalatom szerint a Metro egyáltalán nem olcsó,sőt..Lehet,hogy nagyon-nagy tétel esetén és leírva az adóból a vállalkozóknak az lehet! Viszont a választék és pl.a hentesárú minősége az jobb mint máshol---na ezért éri meg "civilként" ott vásárolni!”
 • 121. fortuna54 2009. augusztus 20. 19:21
  „Azt a pitizést nem neked irtam,szak az elsö sor van neked ajálva.A többi a 102-es uriemberhez szol.
  Ö tud olyan érthetettlen magyarsággal komunikálni. Hogy mért folalkozom az ottani dolgokkal,talán mert
  érdekel.A helyesirás teknikáját,ajánlom a családi körödben tanicsd.”
 • 120. ANKO 2009. augusztus 20. 18:46
  „fortuna54
  Senkinek nem pitizek segítségért! Ha tanultad és beszélted a szép magyar nyelvet,megtanulhattad volna a helyesírást is! Ha nem az országban élsz,minek foglalkozol az itteni dolgokkal?
  Különben már rég eltértél a cikk témájától!”
 • 119. metrooman 2009. augusztus 20. 17:40
  „118. hozzászólás Muaddib!
  3/A Metró Nagykereskedelmi Áruház" ,,elméletben" ott tulajdonképpen pont a vállalkozóknak kellene vásárolni és nem a végfelhasználóknak.

  Ez azért még nincs kőbe vésve hogy Metro-ba csak és kizárólag boltosok és vendéglátósok járhatnak ha valakinek van kártyája akkor bemehet bejáraton történő belépéskor senkitől sem kérik el a vállalkozói igazolványt meg az őstermelőit az ember (PL én nekem van METRO-s kártyám)hülye lenne a kisboltban megvenni PL: a vajat 200FT-ért amikor METRO-ban meg megkapja 100ft-ért vagy 120ért. (főleg azért mert én amikor ott dolgoztam a munkáltatóm csináltatott nekem is meg a többieknek is MERTRO-s kártyát)(amit persze miután a munkaviszony megszűnik vissza kell szolgáltatni mielőtt valaki beleakadna)”
 • 118. Muaddib 2009. augusztus 20. 11:07
  „91. Hajni001 2009.08.19. 08:24
  Emberek, maszekok azok aztán szép kis árusok. Egy idős néni a tojást árulja 20,ért címen a tyúk tojta, de órákig a forró napsütésben, sorolhatnám még az ilyen árusokat, vicc! Persze a boltokban is inkább már attól kell félni, hogy nehogy romlott kaját vegyünk meg. Na meg a kedvenc maszek boltom, Az ARO terméket dupla anniyért adja, mint a Metro és hogy a fene egye meg még mindig nyitva van, mert van olyan hülye aki megveszi és verheti a mellét én magyar maszeknál vásároltam nem multinál.
  Mindenkinek van szabad döntése, ezt el kell fogadni

  1/Látott már hiperek hátsó raktárait, udvarait?
  2/A hagyományos nagykereket is tönkre vágták a multik, szerencsétlen kisboltos onnan szerzi be, már ahonnan tudja.
  3/A Metró Nagykereskedelmi Áruház" ,,elméletben" ott tulajdonképpen pont a vállalkozóknak kellene vásárolni és nem a végfelhasználóknak.
  4/Ön hogy jutott be a metróba, jaj csak nincs valami vállalkozó ismerőse, aki kártyát adott önnek mondta már neki, hogy miatta is ment tönkre az ország.
  5/Édesanyámék mindig tartanak tojó tyúkokat hát igen nagy különbség, van a bolti tojás közt.”
 • 117. Muaddib 2009. augusztus 20. 10:57
  „115. Hajni001 2009.08.20. 09:39 112! Hasra kell ám esnünk a szakmai tapasztalata előtt! Nahát ezzel az egy mondattal itt aztán mindenkit legurított a színről! Vezetőként és vállalkozóként! Ez ám az igazi! Hát inkább a csendben maradtam volna, ha a helyében lennék! Pont a vezető és a jó kis vállalkozó (és tsai) miatt tart minden itt ami most van. Néha ha a hétköznapi emberekkel eladókkal egy-két napot eltöltene-ténylegesen dolgozna is valamit az élvonalban, tudhatná hogy mi is megy itt a kereskedelemben...

  Szerintem meg önnek kellet, volna hallgatni!
  Én arra céloztam, hogy a hozzászólásokban annyi valótlanság van azért mert a kereskedelmek szinte mindenki "szakértője"
  Én is szeretek kef..ni, de nem szólók hozzá nőgyógyászati dolgokhoz !
  Nem akartam hogy senki hasra essen a tapasztalatom előtt de, nekem azok az emberek sohasem hitelesek, akik csak hozzászólnak de a témában sohasem voltak otthon.
  Olyan mintha én férfi létemre az anyaságról írnák könyvet.
  Hogy vállalkozók miatt tart itt az ország, szerintem meg a buta emberek miatt, akit a mindenkori politika egymásnak ugraszt, fiatalok pofáznak a nyugdíjasokra és fordítva a bérből, fizetésből élők a vállalkozókra.
  Én mielőtt kereskedelemben lettem volna 8-évig Gyárban, dolgoztam melósként és úgy gondoltam, elég ezt megteheti bárki.
  Honnan tudja, hogy én nem tevékenykedek közvetlenül az "élvonalban"
  Válaszom, igen.”
 • 116. fortuna54 2009. augusztus 20. 10:16
  „Ankó.Én meg ebihalakat találtam a magyar tejben,ezt te ugye köteles vagy elhinni?
  Aha,pitizel egy kis segitségért? Különben köszönöm a kulturált,zamatos üzenetedet,de sajnos ezt én nemértem.Mikor én m.országon éltem,máskép tanultuk,és beszéltük ezt a szép magyar nyelvet.
  Jo lenne,ha a parlamentben,az ellenzék soraiban ülnél.”
 • 115. Hajni001 2009. augusztus 20. 09:39
  „112! Hasra kell ám esnünk a szakmai tapasztalata előtt! Nahát ezzel az egy mondattal itt aztán mindenkit legurított a színről! Vezetőként és vállalkozóként! Ez ám az igazi! Hát inkább a csendben maradtam volna, ha a helyében lennék! Pont a vezető és a jó kis vállalkozó (és tsai) miatt tart minden itt ami most van. Néha ha a hétköznapi emberekkel eladókkal egy-két napot eltöltene-ténylegesen dolgozna is valamit az élvonalban, tudhatná hogy mi is megy itt a kereskedelemben...”
 • 114. Gab2000 2009. augusztus 20. 09:07
  „Spart sem kell félteni rendesen oda teszi az árrést.

  Az egyik pezsgőjük itthon majdnem 4.000 ft egy üveggel, ugyan ez Ausztriában 5,5 euro, akkor miről is beszélünk.
  Ja még ha valaki hozzá tenné, hogy nálunk magasabbak a közterhek, ezek az ár az Áfa és jövedéki adó emelés előtti magyarországi ár volt most nem tudom mennyi.”
 • 113. tosa2 2009. augusztus 20. 07:15
  „MTT ! Ha hiszed, ha nem ,megéri a Spart működtetni. Azért mert nem tapossák az emberek
  egymást, attól még nem kell bezárni !”
 • 112. Muaddib 2009. augusztus 19. 21:18
  „Közel 11- évet töltöttem cégvezetőként és 6-évet solo Vállalkozóként a Kereskedelemben.
  Abban nincs semmi új, hogy sok ember hülyeséget ír a kereskedelemről mivel hát nem mindenki ott dolgozik miért is értene hozzá.
  Ennek ellenére sok kocavásárló képzett kereskedőként szól hozzá agyatlan hülyeségeket.
  A suszter maradjon a kaptafánál és az emberek belátóbbak, lesznek egymás iránt akkor lesz miről beszélni, de addig meddő téma az egész.
  Ha valakinek a multi mindene hát menjen "lelke rajta de szó szerint.”
 • 111. metrooman 2009. augusztus 19. 19:55
  „Agent!
  haverom meg Agent Of The Swarm!(SC-ben mindig a zergekkel van onnan van a neve)”
130 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétszállítás az ünnepen

Győr - A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. tájékoztatása szerint a cég működési területén lévő… Tovább olvasom