Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

LGT Emlékzenekar - Interjú a fellépőkkel

Az Emlékzenekar június 24-én ad koncertet. Pénteken 17:00-kor lépnek fel az SzFeszt2011 Nagyszínpadán.

- Kezdjük az alapoknál. Kérlek, mutasd be az együtteseteket néhány szóban!
- Az LGT Emlékzenekar Veszprémben alakult 1993-ban két, helyi zenekar tagjaiból. Két év elteltével a gitáros posztján csere történt és kialakult a mai felállás: Csoknyai György - gitár, Holubecz Imre - dob, Nyakas Krisztián - ének, basszusgitár, Süle Zsolt - ének, Vonderviszt Lajos - zongora. A Zenekar ebben a felállásban játszott még pár évig, majd csatlakozott a fúvósszekció, akik a legfrissebb felállás szerint: Beke Gellért - trombita, Hovorka István - harsona, Marton Zoltán - trombita. Legvégül, pár évvel ezelőtt csatlakozott hozzánk Glück Balázs ritmushangszeres.

- Milyen stílusú zenét játszotok az együtteseddel?
- LGT Emlékzenekar - tehát ebben a formában csak LGT-t.

- Hogyan lett belőled zenész? Tudatosan ezzel akartál foglalkozni, vagy így alakította az élet?
- Édesapám zongorista és énekes, örököltem a készségét és ebben nőttem fel.

- A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódolsz még?
- Nincs egyéb szenvedélyem, a zenélés és a vele járó közösségi élet kitölti minden időmet.

- Mikor volt első fellépésed, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?
- Az első fellépésem még középiskolában volt a máig is működő Colorado Blues Band vendégénekeseként. Az első legemlékezetesebb koncertem pedig a 2., vagy a 3. Sziget Fesztiválon volt a még 5 tagú LGT Emlékzenekarral. Kedd hajnali 2 óra, Vegyes színpad, úgy gondoltuk, hogy a kutya sem lesz kíváncsi ránk. Beálltunk, elkezdtük, majd a 3. dalnál mertünk először felnézni a hangszerekből. Elakadt a lélegzetünk: A színpad előtti óriási tér már félig megtelt és úgy tűnt, hogy ezerfelől ömlik befelé a nép, mintha egy hangyabolyban játszanánk. Nem érkezett meg a következő zenekar és a technikusok azt mondták, hogy nyugodtan ráhúzhatunk a koncertre. Mellesleg ők is mosolyogtak és rázták a ritmust magukban végig. Mintha egy energiabombát dobtak volna közénk. Azóta még sok ilyen élményünk volt, de ez meghatározó lett mindannyiónk számára!

- Van-e kedvenc szórakozóhelyed, fesztiválod, ahova mindig szívesen térsz vissza?
- Az idei évben az Old Man's Pubban játszottunk rendszeresen, amit nagyon élvezünk, mert jó a hely hangulata és törzsközönség vár minket minden hónapban. Fesztiválok közül a VOLT-on vagyunk visszatérők, amit nagyon szeretünk.

Az LGT Emlékzenekar június 24-én lép fel az SzFeszt2011-en
Az LGT Emlékzenekar június 24-én lép fel az SzFeszt2011-en

- Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerinted mi a legszembetűnőbb?
- Csak egy különbség van: a lehetőségek száma. Minél színesebb a kínálat, annál több a lehetőség és Budapest sokféle igényt ki tud elégíteni, míg egy kisebb városban nem élne meg annyiféle szórakozóhely. Sajnos.

- Mi jelenti számodra a legnagyobb elismerést a munkádban?
- A közönség öröme.

- Ha van, ki az a másik zenész, énekes, akivel még ez idáig nem dolgoztál együtt, de szívesen összehoznál egy közös produkciót?
- Az LGT-ből már volt szerencsénk játszani Somló Tamással és Karácsony Jánossal. Megtiszteltetés lenne a zenekar másik felével is játszani, legalább egyszer! :-)

- Mi az, ami nagy hatással van rád és a mai napig motivál abban, amit csinálsz?
- Az LGT Emlékzenekar mellett mindig megtalálnak egyéb zenei feladatok is. Amíg csak egy zenész is lesz, aki örömmel muzsikál velem és egy ember, aki ezt örömmel hallgatja, addig mindig lesz motiváció.

- Mit üzensz az SzFeszt2011 Fesztiválozóinak?
- Kezdjék el memorizálni az LGT dalszövegeket és énekeljenek be, mert hamarosan szükségük lesz rá!! :-)

Az SzFeszt2011 hivatalos honlapját itt találják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladék-ügy: inkasszó azoknak a településeknek, akik nem fizetik ki az önrészt

Inkasszójogot kapna Győr, hogy leemelhesse a nagytérségi hulladékprojekt idei hiteltörlesztését és annak kamatait azon részt vevő önkormányzatok számlájáról, amelyek "nem hajlandóak együttműködést tanúsítani". Tovább olvasom