Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Lézershow, dübörgő motorok, lebegő mágnesek, avagy Téged is vár a Kutatók éjszakája Győrben - videó

A péntek esti Kutatók éjszakája több helyszínen sok-sok érdekességgel várja a tudomány kedvelőit Győrben. Videós kedvcsinálónkkal a kulisszák mögé nézhetnek!


A Mobilis Interaktiv Kiállítási Központban többek közt az épület homlokzatára kivetített lézershow-t, tűzzsonglőrök bemutatóját, valamint különös hangjátékot, azaz motorok, ütős hangszerek és egy tudományos kísérlet közös "Hang-versenyét" élvezhetik végig az érdeklődök.


Kedvcsináló interjú Mészáros Péterrel, a Mobilis fizikai kísérleteinek szakértőjével - videó: Cseh Róbert.


A Kutatók Éjszakáján bemutatott összes Mobilis-programot ide kattintva tekinthetik meg.

A Széchenyi István Egyetem hetedik alkalommal csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, s jól mutatja a szeptember 28-ai, pénteki rendezvény előzetes sikerét, hogy közel ezer kisiskolás és gimnazista regisztrált a programfolyam kezdetét jelentő Kiskutatók Akadályversenyére.

Igazi kuriózumnak ígérkezik a Széchenyin az Oroszi Lászlóval, az irányítósávos cipő feltalálójával való találkozási lehetőség. Érdekesség, hogy ezt az ötletet anno még az Adidas is megpróbálta lekoppintani.

A SZE-n bemutatott összes kísérlet részletes programját itt tekinthetik meg!

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán az egyik legérdekesebb programnak a "Molekuláris gasztronómia a mindennapokban" című előadás tűnik, de a "Ne szemétkedj a környezeteddel!" című bemutató is minimum hasznos lehet a mindennapi életben.

A győri Apáczai Csere János Kar összes péntek esti rendezvényét itt találják meg!

A Xántus János Múzeum "Félúton" címmel interaktív időszaki kiállításon mutatja be a Dunakapu térnél, az M85-ös és az M86-os utak mentén 2011-ben feltárt kincseket a Széchenyi István Egyetem főépületének 1. emeletén.

Ízelítőt kaphatnak a múlt szerelmesei az eddig előkerült leletekből, a régészek, restaurátorok munkájából, látványos légifelvételekkel és videókkal. Szeptember 28-án, pénteken fél 5-től a légifelvételeket készítőrobothelikoptert is meg lehet tekinteni működés közben.

A Kutatók Éjszakájának összes magyarországi programját itt nézhetik meg - jó böngészést!  
  

Olvasóink írták

  • 1. acsali 2012. szeptember 28. 14:00
    „A Mobilis végleges, polgárbaráti kihasználtságának megoldása: Az éves felnőtt bérlet korlátlan belépésre 7000 Ft-ba kerül.
    Létre kell hozni egy közalapítványt, mely 7000 Ft-os éves mobilis bérlettel támogatja az ott megjelenő győri hajléktalanokat és szociálisan hátrányban lévő réteget. Ők így egy évig naponta 9-17 óra között, meleg, kulturált, klimatizált, WC-vel ellátott helyen tartózkodhatnak és még szellemileg is fejlődhetnek . Az egyetemi étkezdében pedig megoldható részükre a szociális menü, az orvosi ellátás az egyetemi rendelőben lehetne.
    Mindezzel a Demokratikus Koalíció is egyetért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szük Ödön tárlata a Gyárvárosi Közösségi Házban

Megnyílt október 25-én a győri Gyárvárosi Közösségi Házban Szük Ödön fotóriporter fotókiállítása. Tovább olvasom