Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Lezárult a szolgálati kerékpárprogram

A pénteki városházi sajtótájékoztatón Szakonyi Petra, a polgármesteri hivatal stratégiai tervezője számolt be a 2009 novemberében indult győri „Szolgálati kerékpárprogram" projekt lezárásáról.
Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult tízmillió forintos projekthez a város 9,5 milliós támogatást kapott a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében. Három, egyenként húsz kerékpár tárolására alkalmas fedett tároló valósult meg a városházánál, a Czuczor Gergely utcai és a Honvéd ligeti hivatali épületeknél. Ezek részben a polgármesteri hivatal munkatársait szolgálják. Az önkormányzat 20 járművet vásárolt, ezeket főként az építéshatósági és a részönkormányzati munkakörben dolgozók veszik igénybe. A kerékpárral munkába járók a hivatal felújított zuhanyzóit is igénybe vehetik.

A program keretében az önkormányzat részt vállalt a Mobilitási Hét, a „Bringázz a munkába!" országos kampány tavaszi és őszi eseményeiben, ahogyan a „Reggelizz munkába menet!" akcióban is, amit szeretnének a jövőben folytatni. A Föld napján, április 22-én megrendezett Bringapolisz finanszírozásához is hozzájárultak. Bíznak benne, hogy akik eddig nem ültek kerékpárra, az új programok, lehetőségek által kedvet kaphatnak hozzá. Jövőre a KEOP keretében rendezvényszervezésre nyújtanak be pályázatot, gondolva a gyermekekre is. A „Bringavonat" például a kisiskolások kerékpáros közlekedését segítené elő, reggel és délután egy-egy felnőtt kísérő vezetésével. A jövőben a fenntartható közlekedés jegyében újabb kerékpártárolók és zárható garázsok építését tervezik, utóbbiak az autóbusz- és vasúti pályaudvarok mellett tehetnek hasznos szolgálatot az utazóknak.

A tájékoztató végén az idén először, hagyományteremtő szándékkal megrendezett „Magyar Kultúra Hete" programsorozatról számolt be Domanyik Eszter kommunikációs osztályvezető. A város kulturális intézményeinek összefogásával megvalósuló eseménysor tegnap kezdődött. A magyar kultúra napja előtt egy nappal, január 21-én a Richter Teremben adják majd át a Győr művészetéért és közművelődéséért díjakat.

Olvasóink írták

 • 4. urbaniastapista 2011. január 17. 08:30
  „#3. bájszikül
  Följebb (városvezetésnek és képünket viselőknek) és másfelé (mindenféle útkezelőknek küldjed inkább. Az említett osztályon a fiatalok már tisztában vannak ezzel, mint a cikk is mutatja.”
 • 3. bájszikül 2011. január 16. 23:35
  „Milyen az a város, ahol jó biciklizni?

  Ajánlom a Stratégiai Városfejlesztési Városépítési Osztály munkatársainak is!
  (Az email kézbesíthetetlen a város honlapján található címre.)

  Ilyen:

  http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/01/11/milyen_az_a_varos_ahol_jo_biciklizni/”
 • 2. peet2 2011. január 16. 18:21
  „Hát ez kidobott pénz lett...
  Mivel a "városháza" nem biciklizik, mert nekik cikis, ezért az uj projekt,
  parkolót a dolgozóknak MINDEN ÁRON.Pénz nem számit.
  Csak ki lesz ezért a FELELŐS”
 • 1. ombi 2011. január 15. 15:22
  „"Bíznak benne, hogy akik eddig nem ültek kerékpárra, az új programok, lehetőségek által kedvet kaphatnak hozzá."
  A lehetőségek között meg lehet említeni azoknak a falvaknak a nevét, amelyek kerékpáros szempontból el vannak vágva Győrtől? Öttevény, Abda, Kunsziget közel van a városhoz, de a kerékpáros forgalom csak földúton lehetséges, az 1-es útról ki vagyunk tiltva. Az évek óta halmozódó ígérgetésen nem lehet haladni, út kéne.
  Mielőbbi intézkedéseket várok, hogy felszámolják a győri kerékpárút-rendszert, és végre a helyére tegyék a kerékpáros forgalmat, oda, ahova az való: a járda helyett az úttestre.

  http://bringaval.uw.hu/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászol a győri egyetem

Életének 62. évében elhunyt Kobrizsa Andrásné sz. Magyar Márta, aki 1976. szeptember 15-től 2009.… Tovább olvasom