Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Lezárták a Révai utcai hídnyílást - így járnak a buszok

A Baross híd felújítása miatt hétfőtől lezárják a Révai Miklós utcai hídnyílást a járművek, a biciklisek és a gyalogosok elől.

 

A helyi járatok a Révai utcai állomásról a Szent István útra egy, a híd és az Országzászló emlékmű között kialakított ideiglenes útcsatlakozáson át jutnak ki. Ezen az úton csak buszok közlekedhetnek. A Városház téri buszmegállók szünetelni fognak.

Aki a Bisinger sétány környékén autózik, csak az Árkád-körforgalom felé tudja elhagyni a környéket. Aki a postára vagy a városházi parkolóba hajt be, az a Szent István út–Városház tér vagy az Újlak utca–Révai utca útvonalon közelítheti meg az épületeket. A lezárás az autósok számára három, a gyalogosok számára két hétig tarthat.

Hétfőtől felújítják a Városház tér buszok számára fenntartott sávját, a mellette lévő járdát, kicserélik a Révai utca Városház tér és Baross híd közötti szakaszán az aszfaltot. A 2-es posta előtt megállni tilos lesz.
A Városház téri megállók szünetelnek a következő hetekben.

Előzmények
2014. július 14-én – hétfőn – üzemkezdettől
várhatóan 3 hét időtartamra


a Baross Gábor híd Révai Miklós utcai hídnyílását lezárják, ezért a hivatalos menetrendnek megfelelően a

2, 5, 5B, 5R, 7, 8, 10, 11A, 12, 12A, 15, 15A, 19, 21, 21B, 22, 22A, 22B, 22Y, 30, 30A, 30Y, 31, 31A, 37, 38

jelzésű autóbuszjáratok a Városház tér helyett a Baross Gábor híd és az Országzászló emlékmű között kialakított ideiglenes terelőúton át közlekednek, és a „Városháza" megállóhely helyett a „Baross Gábor híd, belvárosi hídfő" megállóhelyen állnak meg, ahol szintén biztosított az átszállási lehetőség a Sziget, Újváros és a Virágpiac felől érkező autóbuszjáratokról.

A 8, 11A jelzésű járatok ezt követően a Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon érik el a Zechmeister utcát, ezért az „Aradi vértanúk útja, Megyeháza" megállóhelyet sem érintik, helyette a CITY vonal „Bajcsy-Zsilinszky út" megállóhelyén állnak meg.

Az 1, 1A jelzésű autóbuszok Újváros felé változatlanul megállnak a Városháza megállóhelyen, a középszigetnél.

Korábban írtuk:

Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő Szervezet szóvivőjének tájékoztatása szerint ebben az időben a helyi buszok a Révai úti decentrumból a Szent István útra egy ideiglenes útcsatlakozáson át jutnak a Baross-híd és az Országzászló emlékmű között, melyen csak az autóbuszok közlekedhetnek majd. Fontos információ, hogy a buszok nem fogják használni a Városház téri megállóhelyeket.

A Révai utca az autósok számára zsákutca lesz, tehát a Nádor-aluljáró felől behaladva a Révai utcába a hídnál meg kell fordulni, és az Iparkamara mellett lehet visszajutni a Szent István útra.Fotó: Kisalföld-archívum
Fotó: Kisalföld-archívum


Az I-es posta előtti szakasz is zsákutca lesz, aki pedig a Bisinger sétány felé autózik a jövő héttől, arra számítson, hogy csak az Árkád-körforgalom felé tudja elhagyni a környéket. Aki a postára, városházi parkolóba hajt be, az a Szent István út – Városház tér útvonalon, vagy az Újlak utca – Révai út útvonalon közelítheti meg az épületeket.

A Gyalogosok sem haladhatnak át a híd alatt, ők a Szent István út – Baross-híd jelzőlámpás átkelőkön át kerülhetik ki a zárást. A Révai úti hídnyílás lezárása az autósoknak minimum 3 hét, a gyalogosok két hét után térhetnek vissza a Révai úti hídnyílás alá.

A Révai úti hídnyílás lezárását, illetve a Városház téri autóbusz megállóhely szüneteltetését kihasználva az Útkezelő Szervezet burkolat felújítást végez a Városház tér buszok számára fenntartott sávjában, a mellette lévő járdafelületen és kicserélik az aszfaltot a Révai útnak a Városház tér és Baross-híd közötti szakaszán. A munka hétfőn kezdődik és előreláthatóan 3 hétig tart. A Posta előtt megállni tilost rendelnek el hétfőtől.

A Baross híddal kapcsolatos munkálatok mellett egy másik helyszínen is fontos fejlesztés zajlik, hiszen az útkezelő szervezet felújítja és egyben biztonságossá építi át a Kandó Kálmán úttal párhuzamos kerékpárút iparvasúti átjáróit. Mint ismeretes, tavaly megújult a Kandó Kálmán úttal párhuzamosan húzódó kerékpárutak burkolata. A szakasz Puskás Tivadar út és Reptéri út közötti részén két iparvasúti vágány keresztezi a kerékpárutat – hegyes szögben.

Az átjáró burkolata jelenleg aszfaltozott, a sínszálak mellett vezetősínek vannak. Az itt található nyomcsatorna veszélyt okoz a bringásoknak, mert abba beszorulhat az első kerék, a sínen megcsúszhat a bicikli gumija. Máthé-Tóth Péter kifejtette, ez 35-40 éve így van, és a tavalyi felújítás után kényszermegoldásként az átkelőhelynél véget ért a kerékpárút, az átkelőn csak tolni lehetett a biciklit.

A mostani fejlesztés ezt a problémát oldja meg, egy olyan előre gyártott elemekből álló átjáró burkolat révén, amit kerékpárutakon lévő vasúti keresztezésekhez fejlesztettek ki. A rendszer lényege, hogy alapvetően nincsen nyomcsatorna, a rugalmas, ámde mégis rendkívül tömör elemek a sínszálhoz illeszkednek, biztosítva a kerékpárok stabil, biztonságos áthaladását.

Az átjárói elemek a nyomkarima vonalában flexibilis részeket tartalmaznak, vonat áthaladásakor ezek a részeket a vonatkerekek lenyomják, áthaladás után visszaugranak a helyükre. Idén a Győrszentiván felé haladó két átjárót teszik biztonságossá, jövőre szeretnék folytatni a másik oldallal is – zárta a szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszáz frissdiplomás indul a munkaerőpiacra

Hatszázharmincnyolcan vehették át záróbizonyítványukat, diplomájukat a győri Széchenyi István… Tovább olvasom