Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Lezárták a győri vidéki pályaudvar parkolóját - fotó

November 1-jétől átmeneti időre lezárják a vidéki buszpályaudvarnál lévő parkolót, erre tábla figyelmeztet. Olvasónk kérdezte, miért: a Kisalföld az illetékestől kért és kapott választ.
Az illetékes pedig nem más, mint Michael Leier, ugyanis a terület – bár ezt eddig kevesen tudták – már  az osztrák üzletemberé. Legutóbbi nyilatkozatában jelezte, hogy a Schlichter-villával együtt a buszpályaudvar környékét is felújítja, ennek első lépése, hogy az eddig rossz állapotban lévő, Zrínyi utcai parkolót rendbe teszi. Kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a táblát azért helyezték ki, mert jövő hétfőtől valóban elkezdik a munkálatokat. A vízelvezetés mellett a talajszintet igazítják egyelőre ki, murvás felületű parkoló lesz a mostani helyén. Ha az időjárás engedi, akkor három-négy héten belül végeznek.

A táblán szerepel az is, hogy „az akadályt jelentő gépjárműveket a tulajdonos költségére és veszélyére elszállíttatjuk". Michael Leier azt mondta, mindent a magyar jogszabályoknak megfelelően tesznek, de azt kívánják elérni, hogy a munkákat valóban el tudják kezdeni s a balesetveszélyt kizárják. Az pedig csak úgy lehetséges, ha üres a terület.  
   Tény és való: éveken keresztül cikkezett a Kisalföld arról, hogy áldatlan állapotban van az egyébként forgalmas parkoló. (Az akkor még nem volt a Leier cég tulajdonában.) Ezen most változtatnak, ahogy az üzletember mondta, „ami most van, az nem Leier-stílus". Könnyen megkockáztathatjuk ugyanakkor: kevésbé lesz népszerű  lépés, hogy a parkoló a felújítást követően fizetőssé válik. Michael Leier azt ígéri, a díjtételek nem lesznek magasabbak a város által a környéken alkalmazottaknál, de egyelőre nem született döntés, milyen összegeket kell fizetni. 

Kérdésünk volt az is, hogy a felújítás ideje alatt az autósok hol állhatnak meg. Két lehetséges megoldás van: a környező utcákban, amelyek azonban napközben szinte mindig tele vannak. Vagy a Leier meglévő mélygarázsában, ami a buszpályaudvar szomszédságában található; de az is fizetős.

A fotót olvasónk küldte, ez a tábla fogadja az autósokat a parkolónál.


Fotó: tudósító
Fotó: tudósító

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. Strossi 2012. november 07. 09:08
  „látjuk, érezzük a lezárást
  a Dugonicsban már szinte sose lehet normálisan parkolni
  reggel 6-kor már végig van parkolva, késő esig
  esély sincs rá, h ha valaki ittlakó bármikor érkezik, meg tudjon állni
  persze a Hunyadiban mindig van hely - hisz végig fizetős
  nem értem a logikát, egyik fizetős, másik nem, egyik miért és a másik miért nem?”
 • 66. mzm08 2012. november 02. 00:02
  „Én magam is az autósok táborát gyarapítom, de ennek ellenére egyetértek a fizetős parkolóval. Ha nem azzal együtt adta volna el az Önkormányzat akkor a következő pár évben változott volna ott valami az elmúlt kb 20évhez képest?
  Azt vegyük észre, hogy ami a miénk volt azokat már külföldiek uralják. Ennek ellenére (politikától függetlenül) millió olyan dolog van ami a nagyszerű, modern, AUDI által gazdagnak titulált és biztonságos Győr városába megoldásra kéne, hogy találjon. Remélem az iróniát mindenki érezte...
  És most (ismét leírom autóval rendelkezem) megtanulja a kivétel, hogy nem mindig a célba kell parkolni. Fizetsz vagy gyalogolsz...?! Városunk nem olyan nagy, hogy ne lehessen valahova pontosan odaérni szimplán időbe kell elindulni.
  Nem egymást kell szidni hisz szabad vélemény nyilvánítás van ugyebár. . . Inkább észbe kéne kapni, hogy szép lassan mivé változik Győr....??
  De aki nem tudna válaszolni az álljon valamelyik okosbusz tábla elé és kérdezze meg tőle. Kitudja lehet, hogy személyesen a polgármester úr fog választ adni nekünk. ;)”
 • 65. Mankapunka 2012. november 01. 13:54
  „Miért is kellett volna megvárnia az ünnepek végét? Amennyi gyökér lakik errefelé,meg parkol,én sem lennék nagylelkű a sok taplóval szemben.

  Remélem a tilosban parkolókra majd az útszélén rászállnak.”
 • 64. Batistuta 2012. október 31. 13:52
  „Nem tudok mást mondani, mint amit a 62-es hozzászólásban leírtam. A Dugonics utcában laknak néhányan, nem ismerek mindenkit személyesen. Az hízelgő, hogy figyeled a "munkásságomat", de szerintem értelmesebben is eltölthetnéd a fölös idődet. Ráadásul az itt kommentelőket feltételezhetően piszkosul nem érdekli ez a sok link.”
 • 63. Hunicum 2012. október 31. 12:23
  „Csak pár szösszenet:
  "A nádorvárosi Dugonics utca lakói levelet küldtek szerkesztőségünkbe..."

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/jogi_kiskapu_a_kerekbilincs_ellen_alig-alig_elnek_a_telefonos_segitseggel/2299393/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/felulvizsgalat_lesz_a_panasz_nyoman/2288038/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/feher_balna_all_a_kerekparuton_-_on_elferne/2301759/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/fure_allni_szabad_-_vajon_meger_egy_buntetest_a_parkolas/2293002/
  http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/igy_parkoltok_ti_mosonmagyarovaron_-_fotok/2289342/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/elkezdtek_a_fizetos_parkolok_kialakitasat_revfaluban_es_nadorvarosban_-_terkepek/2282962/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/kozel_20_millio_forintot_rott_ki_birsagkent_a_gyori_kozterulet_felugyelet_tavaly/2267825/
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/kijavitottak_a_lebillent_burat_a_gyori_belvarosban_-_foto/2289125/

  :D”
 • 62. Batistuta 2012. október 31. 11:21
  „Az értő olvasás az egyik legfontosabb kompetencia. Nem mindenki rendelkezik ezzel a képsséggel. Az kellemetlenebb, ha saját szövegeidet sem érted. Valóban: számos alkalommal kommentelek, de nem feltétlenül a saját érdekemben, hanem általános problémák miatt. (Kétségtelen, hogy ez sokszor egybe esik az enyémmel!) Az talán természetes, hogy a környeztemben több élő példát ismerek mint másutt. Egyébként soha semmilyen cikket nem küldtem be a lapnak. Vagy rosszak a súgóid vagy ld. az első mondatomat.”
 • 61. Hunicum 2012. október 31. 11:00
  „59. Batistuta!
  Na még egy utolsó!
  Ha úgy gondolod, hogy semmi közöm(közünk) nincs hozzá, akkor mi a fészkes fenének hisztiztél legalább tíz alkalommal a fórumon a gondjaiddal? Kikérted nyilvánosan mások véleményét a kisalfold.hu-n, cikkeztél itt és vehemensen szólalsz fel minden a környéketeken lévő tilosba parkoló cikknél!
  Tartsd akkor magadban és tudd kit sértegess te vastageszű!”
 • 60. Hunicum 2012. október 31. 10:56
  „Batistuta!
  Soha nem gondoltam azt, hogy a nők hülyék! Ezt nem is tudom, hogy miért gondolod! Talán magadból indulsz ki! Az egyik cikknél elárultad, hogy te küldted be és mennyit ér ha bent van az újságba mert napokon belül kihelyeztek egy táblát.
  Tapló?! Eddig kedveltelek, de itt és most elástad magad! Remélem megoldódnak a problámáid!
  Na szia!”
 • 59. Batistuta 2012. október 31. 10:54
  „Nem világos, hogy mi közöd van neked ahhoz, hogy hol és mikor parkolok.”
 • 58. Batistuta 2012. október 31. 10:32
  „Valakivel összekeversz, mert én nem szoktam tilosban parkoló autókat fényképezgetni. Az meg téged minősít, hogy valakit csak azért gondolsz nőnek, mert az szerinted h***lye. Egyébként érdemes lenne elolvasnod a saját írásaidat egyszer tiszta fejjel: nagyon meglepődnél, hogy mekkora t***pló vagy!”
 • 57. Hunicum 2012. október 31. 10:29
  „55. Tündenéne!
  Ha húsz férőhellyel és száz forintos óránkénti díjjal számolunk napi tíz órában, akkor havonta bejön neki hatszázezer forint. Éves szinten minimum a hétmillió forint.
  Nem kell olyan sokat várnia, hogy megtérüljön a beruházása.
  Írtam én lentebb, hogy nem hülye és nem is a Máltai Szeretetszolgálat.
  56. Goldmund!
  Valóban megvárhatta volna az ünnepek végét.
  Batistuta!
  Komolyra fordítva a szót!
  Ha neked valóban ennyi idegességgel jár az ott parkolás (nem kétséges, hogy nehéz üres helyet találni arra), akkor miért nem építesz oda egy kocsibejárót vagy bérelsz egy garázst a közelbe? Tényleg az idegeidre fog menni, ha így folytatod!”
 • 56. Goldmund 2012. október 31. 10:12
  „52. Pepe9111 2012.10.31. 09:30

  Teljesen egyetértek veled!
  Szerintem ő az ingyenes parkoló miatt vette meg magát a villát. A villából nem lesz bevétele, de a parkoló okán lesz. Akár azért, mert az autósokat a maga mélygarázsába kényszeríti.

  Amit pofátlanságnak érzek, hogy most lesz hosszú hétvége, halottak napja miatt nagyobb forgalommal. Ezt megvárhatta volna, és mondjuk hétfőn hajnalban keríthette volna körbe.”
 • 55. Tündenéne 2012. október 31. 10:07
  „52. Pepe9111 2012.10.31. 09:30

  Muszáj volt nekik eladni a parkolót is, mert a villához tartozó terület :) nem oszthatták meg.
  Egyébként nem tesz rosszat (szerintem) az a tereprendezés meg lebetonozás. Én különösebben ott nem szoktam parkolni, de azért párszor vittem-hoztam családtagot, és hát bizony nem veszélytelen az a terület a kocsik szempontjából, emellett sáros, poros, gyalog sem jó ott közlekedni...
  Én amúgy nem tudom, vajon itt mennyi bevétel lehet majd? Úgy értem, azért nem annyira gigantikus az a parkoló, egy ideig szerintem úgyse hozza vissza még a rá költött összeget, nem?”
 • 54. Hunicum 2012. október 31. 09:49
  „53. Batistuta!
  Látom a stílus nem változott az éjszaka folyamán.
  Azt hiszem én nem sértegettelek! De hát látom, nincs más eszköz a kezedben.
  Egyszerűen a viselkedésed alapján véltelek nőnek, ebbe semmi sértés nincs.
  Aki évek óta nem talál magának parkolót a háza környékén, aki inkább fotózgatja a környékén lévő tilosban parkoló autókat és beküldözgeti ide ahelyett, hogy beletörödne már végre a sorsába, az csakis NŐ lehet!
  Tévedtem! Nem vagy hölgy, csak a viselkedésed az!”
 • 53. Batistuta 2012. október 31. 09:37
  „Az a-ra végződő nevek nem feltétlenül nőkhöz tartoznak, tata!”
 • 52. Pepe9111 2012. október 31. 09:30
  „Esetleg nem kellett volna eladni a parkolót a villával együtt!

  Végül is Leier felvásárolta az ingyenes parkolót, így a fizetős parkolókból származó bevételei nőnek. A villa már csak ajándék neki!”
 • 51. Tündenéne 2012. október 31. 09:28
  „38. Hunicum 2012.10.30. 15:31 Batistuta!
  "Van cégem, elhiheted, hogy nagyon nem mindegy mi van az ember saját tulajdonában és mi a cége tulajdonában."
  Csak annyit hadd fűzzek már hozzá, hogy ettől még jelen esetben mindegyik "magánkéznek" minősül, hiszen itt a dolog másik vége az állami tulajdon :)

  49. Madarász 2012.10.31. 08:58

  Bocsáss meg, de olyan nincs, hogy "saját veszélyére", sem a polgári, sem a büntetőjogban. Ez a szöveg nem csak magyartalan, hanem rossz is. Értjük, persze, vagy érteni véljük, de attól még ez nem jó :)”
 • 50. Hunicum 2012. október 31. 09:23
  „49. Madarász !
  Állítottam az ellenkezőjét? Pont azt írtam, amit te is.”
 • 49. Madarász 2012. október 31. 08:58
  „2. Ha elszállítanak egy autót, közben meg is sérülhet, ezért írták oda.

  10. Ha te megveszel az önkormányzattól egy telket, akkor szeretnéd, hogy felét mások használják? Gondolom nem! Megvette, most már az övé, tehát azt csinál vele, amit csak akar. Az épület és a parkoló is kritikán aluli állapotban volt, az önkormányzat nem akart kezdeni vele semmit, évek óta üresen állt, már majdnem összedőlt maga az épület. Ez volt a legjobb megoldás.

  15. Lehet, hogy nem szép, meg nem ékes magyar, de ez egy sablonszöveg, amit bármelyik munkavédelmi cégnél legyártathatsz tetszőleges dátummal. A jogi nyelvezet nem mindig egyezik meg az irodalmi nyelvvel. A saját felelősségére és a saját veszélyére a jogban nem ugyanazt jelenti.”
 • 48. Hunicum 2012. október 31. 08:43
  „47. Strossi!
  Ugyan ezt szajkóztam mint amit leírtak, annyi kivétellel, hogy Nem Michael Leier-é, hanem a Leier Holding-é. Amit most is fenntartok, mivel utánanéztem!
  De hát a szomszédod...”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyennek szeretlek Győr! Barangolások a belvárosban Nagy Balázs színművésszel

"Ilyennek szeretlek Győr!" pályázatunk kapcsán Nagy Balázs színművész mesélt kedvenc győri városrészéről, a belvárosról. Képgaléria, videó. Tovább olvasom