Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Levelet írtak a magasházak ellen

A győri Ipar utca 96. számon bejegyzett Egyetértés Lakásszövetkezet egyet nem értését fejezte ki, most már nem szóban, hanem írásban is a város azon terve ellen, hogy közvetlenül a szomszédjukba egy húszemeletes toronyházat képzeltek el a városrendezési tervben.

Győr kapuinak gondolta Győr városrendezési tervének készítője azt a két toronyházat, az elképzelés szerint húszemeletes épületeket, amelyek egyikét az Ipar utca 96. elé, a másikat vele szembe szándékozik felépíteni – mondja Kiss Ervin, az Ipar utcai Egyetértés Lakásszövetkezet elnöke. A szövetkezethez hat épület – tíz lépcsőház – 160 lakása tartozik. Az ötszintes épületek előtti szerény zöld- terület, szinte hihetetlen, ma már Jancsifalu egyetlen megmaradt zöldterülete. Az ott lakók ültették be fákkal, igaz, s dicséret ezért, a csemetéket az önkormányzattól kapták. Az elnök azt mondja, amennyiben ezt a bizonyos nem túl nagy zöldterületet építési telekké nyilvánítják, bármi épülhet rá, húszemeletes toronyház is. A szövetkezet semmilyen kompromisszumot nem tud elképzelni. Tiltakozásukat, másként a tervezett toronyházzal szembeni egyet nem értésüket írásban is benyújtották az önkormányzathoz, azt 252-en írták alá. Nem csupán szövetkezetben lakók, hanem környékbeliek is támogatják petíciójukat. Kiss Ervint azt mondja, a Győr kapuinak gondolt toronyházakkal kapufát lőtt a tervező... Bízik benne a szövetkezet, hogy sikerül megakadályozni az elképzelés megvalósítását. Kiss Ervin emlékeztetett rá, hogy néhány évvel ezelőtt gyorséttermet szántak ugyanerre a területre, annak meghiúsításában sikerrel adakoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább folytatódik a kerti parti ügye

Másfél éve, 2004 májusában a győri kertvárosban rendeztek kerti mulatságot, amely tíz rendőrautó felvonulásával és mintegy ötven rendőr intézkedésével zárult. A győri bíróság kimondta: nincs elég bizonyíték arra, ami a rendőri jegyzőkönyvben szerepel; a tanúk egyike sem támasztotta alá ugyanis az intézkedő járőrök beszámolóját. Az ügy másodfokon folytatódik tovább. Tovább olvasom