Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Letették az esküt az utolsó művelődésszervezők (Videóval)

Győr - Átvették pénteken diplomáikat az utolsó művelődésszervező szakos hallgatók – minthogy ez a szak 2006-ban megszűnt. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai-karán 160 végzős tette le az esküt.
Nem szokványos ünnepség volt, mivel rendszerint csak a nyári, „nagy" diplomaosztót tartja a ház falain kívül a győri tanítóképző főiskola,

most azonban a páratlan féléves képzésben résztvevőket és a tavalyi nyárból „kicsúszott" hallgatókat is hasonló külsőségek között köszöntötték a Bartók Béla megyei művelődési központban.

Összesen 160-an vehették át diplomáikat: többek között a frissen végzett tanítók, művelődésszervezők, szociálpedagógusok, a gyógypedagógusok, a tanulásban akadályozottak pegadógusai, az idegenforgalmisok és még más alap-, illetve másoddiplomás hallgatók.


Mivel a művelődésszervező szakot 2006-ban andragógia néven megújították, most végeznek a hajdan igen népszerű képzés utolsó hírnökei. Számukra egyébként továbblépési lehetőséget jelent a karon egy éve működő emberi-erőforrás tanácsadó mesterszak – tudatta Nagy Mónika, az Apáczai-kar sajtóreferense.

A diplomaosztó így külsőségekben nem maradt el a nyári mögött, még díjakat is adtak át: kiemelkedő tudományos, művészeti, tanulmányi és közösségi munkájuk elismeréseképpen az Apáczai Emlékérem ezüst fokozatát kapta Jung Zita szociálpedagógia szakos, Varga József szociálpedagógia-művelődésszervező szakos és Vörösháziné Czicza Noémi gyógypedagógia szakos hallgató.

Olvasóink írták

 • 4. regős 2009. február 21. 16:20
  „Szép új világ kihagyják belőle az érzést, egyéni felvételt, egyéni érzést. Marad a massza tömörítve, amiben egy általános felvétel van. Emberi új világot, világlátást, kell felépíteni. Milyen egy új világ önmagunk belső és jó érzései elnyomásában? Épp a belső értékek a fontosak, belső jó érzések anyagi vonzat nélkül. Még elég sokat kell tanulni ahhoz, becsüljük egymást. De ma még mindenhol úgy működik, kit lehet pénzért megvenni, hogy elérjem célom. Nem számít a cél kinek rossz, csak jónak tűnjön, jól becsomagolva eladni a többi nem számít. És ez csak egy szelet egész életünk során felállított előre kiképzett ember és egyénellenes ,,üzletekről". EMBERI ELIDEGENEDÉS VAN MA A VILÁGON, ami megnyilvánul, hogyan tudunk egymásnak keresztbe tenni, ahelyett, hogy életünket FELEMELNÉNK KÖZÖSEN, mint morálisan, mint szellemileg, mint napjainkban segítve egymást és nem gondolva a kihasználás embertársam iránt. Igaz őszinte becsületes jövő felépítése legfőbb cél. Becsületes, de más mint, amit ma használnak a becsület értelméről Mindezt elérni nem kis munka, de ez az egy út van tenni, kell. Milyen világ lenne akkor, ha folytatódna a mai kinek mit, hogyan teszek rosszat és hivatkozva arra, hogy mert mindenki ezt végzi. Ez nem megoldás kiinduló pontnak is rossz. AZ ÉLETÜNKET FELEMELNI KELL VILÁGEGYETEMÉRT ÉLETÉRT EMBERÉRT CSALÁDÉRT ÉS ÖNMAGUNK EGYÉNISÉGÉRT. De ezt sem kifacsarva., Önmagunkért? Nem gond egyéniségemért az sem baj. Mivel rosszat tesz a másik én ilyen egyéniség, vagyok én is halmozom tovább és fertőzöm a többit. EZ ISMÉT A MÁR ROSSZ FOLYTATÁSA LENNE. Legnehezebb jó lenni ma kifacsart rossz világban. Legtöbb gáncsba, nehézségbe, fájdalomba ütközik, aki jó irányába indul, de megéri egyrészt övé a legerősebb alapokon álló élet. Ebből következik, megvan az alap ere építeni, már lehet. folyt könyvben ill blogon”
 • 3. hp 2009. február 21. 13:28
  „Nemcsak művelődésszervezők vették át tegnap diplomáikat. S nem jelent újabb 160 munkanélkülit, hiszen a végzősök többsége munka mellett, másoddiplomásként folytatta tanulmányait!”
 • 2. Poncius 2009. február 21. 10:19
  „Újabb 160 munkanélküli.
  Az Én időmben az választotta ezt a pályát akit első körben
  máshol nem vettek fel. Ezt elvégezve aztán másoddiplomásként
  elég volt beiratkozni. Rengeteg rendőr is ezt tette mivel a magyar-történelem
  felvételi a rendőrtisztin nehezebb volt mint ezt elvégezni.
  Éppen ideje volt hogy ezt megszüntették.”
 • 1. arany 2009. február 21. 08:55
  „Gratulálok a diplomásoknak , de az öröm nehogy csak öröm legyen, vegyül bele kis üröm is.
  Ugyanis kreált ügyre hivatkozva fényképet készíteni ill videofelvételt készíteni csak a 11. sortól ill"karzatból" lehetett. Kérdezem onnan milyen képet lehetett készíteni? Jót nem az biztos. De jó üzlet ez a megbízott emberkéknek, akik ugyan készítenek felvételeket, de azt nem tudják visszaadni, amit a hozzátartozó készíthetett volna. A pillanatot, ami örök, amiben egy érzés fejeződik ki akár az átadáskor a kézfogásnál, akár ülve a helyén. De erről lemaradt a az illetékes csapat. Mert azt tudni lehet, hogy ennyi embert úgy felvenni nem lehet, amiben a meghatározó pillanat van. Utána meg már a felállított standon lehetett megrendelést tenni, amit nagy érzelmi felindulásból meg is tettek, csak amikor felvételt kézhez kapják és nézik, nehogy meglepetés érhesse őket, hogy nincsen rajt vagy nem úgy, ahogy kellett volna, de ez utólag már nem számít a készítőknek és a lezsírozott emberkéknek. Pénz a zsebbe lényeg megvan. Ha meg visszaviszik, mert nincsenek megelégedve max visszaadják a pénzt, de ettől még nincs megoldva, mert elvettek egy markáns élményt. Meg utólag ugyebár sokan nem tesznek semmit, mert örvendenek, hogy megvan a diploma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba inkább használt autóra vált

Molnár Csaba miniszter szerint a bérleti konstrukció olcsóbb volt az Audira, mintha újat vettek… Tovább olvasom